Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Többi keresztény irányzatot...

Többi keresztény irányzatot követőknek mi a véleményük arról hogy Oroszországban betiltották a Jehova Tanúi egyházat?

Figyelt kérdés

2017. ápr. 21. 11:37
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
47%
Nem csak azt. Mutassak cikket?
2017. ápr. 21. 11:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/28 anonim ***** válasza:
64%

Mondjuk ez majdnem egy éves cikk: [link]


A Biblia sehol sem írja, hogy ki kell állni az utcára hirdetni az őrtorony újságot, ezzel szemben azt írja, hogy engedelmeskedni kell az ország vezetésének. Az pedig az utcai áldigálást megtiltotta és a házalást ezzel az újsággal.

Aki nem fogad szót, annak bünti jár. Pont.

2017. ápr. 21. 11:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/28 A kérdező kommentje:
2017. ápr. 21. 12:10
 4/28 anonim ***** válasza:
29%

Mit össze nem tudtok rugózni szegény JT-ken! :-)


Mit zavarnak ők titeket?

Ott ácsorognak - ha érdekel odamész, ha nem, akkor nem mész oda.

Ennyi.


Mennyivel rosszabbak mint krisnások, akik "adományt" gyűjtenek a könyvüket árulva? Vagy mint a TV-ben közvetített istentiszteletek, ünnepi misék?

Mennyivel zavaróbb egy álldogáló JT. mint a katolikus templom misére hívó harangszavára ébredni?

2017. ápr. 21. 12:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/28 anonim ***** válasza:
100%
szerintem sérti az ember vallásszabadságát ez a törvény. én személy szerint egy nagy idiotizmusnak tartom az egész Jehova tanúi bandát, mert sok hülyeséget összehordanak és agymosottak, de attól függetlenül nem kellene betiltani a gyülekezetüket, mert ők is ugyanolyan emberek, ugyanolyan jogokkal, mint a többiek. ezzel a tiltással csak adják alájuk a lovat, és az üldözött keresztény áldozat szerepét hitetik el a híveikkel
2017. ápr. 21. 13:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/28 anonim ***** válasza:
53%

#2


(Cselekedetek 4:17–20) 17 De hogy tovább ne terjedjen a nép között, megfenyegetve őket, mondjuk meg nekik, hogy egyetlen embernek se beszéljenek többé ebben a névben.” 18 Azzal hívatták őket, és megparancsolták nekik, hogy ne beszéljenek, és ne is tanítsanak sehol Jézus nevében. 19 Péter és János azonban ezt felelte nekik: „Hogy igazságos-e az Isten szemében inkább rátok hallgatni, semmint az Istenre, ítéljétek meg magatok. 20 Ám ami minket illet, nem hagyhatunk fel azzal, hogy beszéljünk azokról, amiket láttunk és hallottunk.”


A legfelsőbb hatalom Isten, és ha Ő valamit kér, akkor ember azt hiába tiltja, Istennek tartozik egy keresztény engedelmeskedni, nem embereknek.


Jehova Tanúi csak olyan emberek törvényeit nem tartják be amik ellenkeznek Isten törvényével.


Egy emberi kormányzat nem írhatja felül Isten törvényét, vagy kérését.

Illetve megteheti, de a keresztény vállalja a "büntit"

de Istennek akkor is engedelmességgel tartozik.


Lásd Sidrák Misák példája, akik egy kormány rendeletre sem voltak hajlandóak leborulni egy szobor előtt, amit Isten tiltott, és vállalták a "büntit"

2017. ápr. 21. 13:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/28 Pietrosol ***** válasza:
25%

Szia!


Lehet, hogy ejtették a vádat a Jehova elleni perben és oakafogyottá vált a tanúskodás.

2017. ápr. 21. 14:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/28 KZitus ***** válasza:
50%

Amikor Jézus elküldte a tizenkét apostolt, így intette őket: „Vigyázzatok az emberekkel, mert kiszolgáltatnak benneteket helyi törvényszékeknek, és zsinagógáikban megkorbácsolnak titeket. Igen, kormányzók és királyok elé fognak hurcolni benneteket énértem, tanúságul nekik és a nemzeteknek.” De nemcsak a vallási hatalmak fogják üldözni a tanítványokat, hiszen Jézus ezt is megmondta: „halálra adja majd testvér a testvért, apa a gyermekét, és gyermekek kelnek fel szüleik ellen, és halálra juttatják őket. És gyűlölet célpontjai lesztek minden ember előtt az én nevem miatt, de aki mindvégig kitart, az részesül megmentésben” (Máté 10:17, 18, 21, 22). Az első századi keresztények története bizonyítja, hogy szavai beteljesedtek.

Ami Oroszországban történik és másutt, szintén ennek a bizonyítéka. A linkel rész is bizonyíték erre.

2017. ápr. 21. 15:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/28 anonim ***** válasza:
100%
jehova tanúit és a nézeteiket a legmesszemenőbbekig elutasítom de legalább ennyire ha nem jobban elutasítom a szólásszabadság elnyomását is!
2017. ápr. 21. 16:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/28 anonim ***** válasza:
69%

Vidiripi


KZitus!


„Vigyázzatok az emberekkel, mert kiszolgáltatnak benneteket helyi törvényszékeknek, és zsinagógáikban megkorbácsolnak titeket. Igen, kormányzók és királyok elé fognak hurcolni benneteket énértem, tanúságul nekik és a nemzeteknek.”


Tévedésben vagy! Az oroszországi tanúkat nem Jézus nevéért üldözik! Hanem az Őrtorony nevéért meg a kiadványaik miatt és a Jehova név miatt, ami ráadásul még csak nem is igazi hanem kitalált!


"A linkel rész is bizonyíték erre."


A linkelt rész semmiféle bizonyítékot nem mutat fel azt illetően hogy az ottani tanúkat Jézus Krisztus nevéért üldöznék. Mivel nem ezért üldözik a tanúkat! Sőt még csak nem is a Bibliát tiltották be hanem csak és kizárólag az Őrtorony irodalmakat! Amelyekről tudni lehet hogy rendszeresen hibás cikkeket közölnek benne mert folyamatosak a tévedéseik. És erről van is egy szép és igen csak hosszú lista a saját hivatalos honlapon. Igaz hogy az ott lévő hivatkozások több mint felét nem lehet megnyitni és sok dolog hiányzik is!

2017. ápr. 21. 16:28
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2023, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!