Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal Belépés/Regisztráció Egy véletlen kérdés Facebook


Kategória: Kultúra és közösség » Vallás

A kérdés

Isten és a büszkeség megfér egymás mellett?

Ha van egy jó teljesítményem, szorgalmam és elérem a célom, büszke vagyok magamra. Elcsendesedve tudom, hogy Istennek is hálás lehetek, amiért lehetővé tette, hogy elérjem a vágyott célt, de ennek tudatában nem bűn büszkeséget érezni, amiért megdolgoztam? Szerintem nem, de valaki másképp gondolja, gondoltam megkérdezem itt.

  jan. 23. 09:52  Privát üzenet  

A válaszok

Az embert mindig jó érzéssel tölti el, ha sikeresen megcsinál valamit, főleg ha ezt sikerül saját erejéből megtennie. Nincs ezzel gond, főleg ha nem felejted el, hogy a sikerekben nagyon gyakran mások is segítenek, legyen az Isten, akár szüleid, osztálytársaid/munkatársaid, vagy bárki aki közben támogat, akár csak szavak szintjén is.

Szóval szerintem megfér a büszkeség és Isten egymás mellett, amíg a büszkeségből nem válik túlzott önhittség.A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 67%-ban hasznos válaszokat ad.
# 1/10Időpont jan. 23. 10:10 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Miért ne lehetnél büszke arra amit elértél?Isten is ugyanolyan büszke rád.

Csak ne hagyd hogy a büszkeség a természeteddé váljon.A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 68%-ban hasznos válaszokat ad.
# 2/10Időpont jan. 23. 10:14 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
alaptermészeteddé*

A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 68%-ban hasznos válaszokat ad.
# 3/10Időpont jan. 23. 10:15 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Igen, és ahogy az előzőek írják, egészségesen. A torz változata a kevélység, a gőg, a pökhendiség - az káros, mindenkinek, és nem fér el.És a hála az nagyon hasznos. Mert mélyén ez ajándék, hogy megkaptad potenciálisan a képességet- amit te magad szorgalmas, kitartó erős munkával aktualizáltál. Csak erre gyakorta nem szoktak gondolni/emlékezni.

Goethe - aki egyike a kivételes alkotóknak, költőknek, aki sikeres is volt (a sok éhen-halt művész mellett kivételként erősítette a szabályt), egy helyen ezt írja (itt van az asztalomon a képeslap, melyen áll, hogy ne feledjek):


"A mély gondolatokat és a tiszta szívet az Istentől kell kikönyörögni" (J.W.Goethe)A válasz 67%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 66%-ban hasznos válaszokat ad.
# 4/10Időpont jan. 23. 10:33 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Ugyanaz vonatkozik erre is, mint a dicsekvésre. Aki dicsekszik, Krisztusban dicsekedjék. Aki büszke, Krisztusban legyen büszke. Ne feledd, hogy amit elértél, ahhoz Isten adott minden szükséges dolgot és tulajdonságot!


"Elcsendesedve tudom, hogy Istennek is hálás lehetek"

Csak Istennek lehetsz hálás. Nincs "is"


Amúgy semmi baj sincs ezzel, ahogy előttem is írták, és ezt a kérdésed is mutatja.A válasz 39%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 35%-ban hasznos válaszokat ad.
# 5/10Időpont jan. 23. 13:11 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
KZitus nevű felhasználó válasza:

Szia


Attól függ, milyen szempontból nézzük. Nem tudom mennyire veszed figyelembe a keresztény alapelveket? Mert ez befolyásolhatja, hogyan tekintsd az elért eredményeidet.

Gondolj kérlek Krisztusra, aki nem akátmilyen "teljesítményt" ért el, amikor itt volt a földön. Szerinted ő büszke volt az eredményeiért?

Persze lehetünk örömteliek(ez nagyon fontos a boldog élethez) amikor eredményeket érünk el, amikor sikerül elérnünk azt a célt, amit kitűzünk magunk elé. Ez egészséges, örömteli érzés. Csak ne hagyjuk ki Istent soha belőle, vagyis ne feledjük megköszönni neki, hogy erőt, egészséget, képességet adott nekünk, amellyel elérhettük az eredményeinket.

A büszkeség lehet káros is."„Az összeomlás előtt büszkeség jár, a botlás előtt gőgös szellem” – írja a Példabeszédek 16:18.A válasz 37%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 31%-ban hasznos válaszokat ad.
# 6/10Időpont jan. 23. 18:32 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Az egészséges büszkeség igen. Alkoholos példa:a bor Krisztus vérét is szombolizálhatja. Napi egy pohár borra mondják ,hogy egészséges. Na de napi 1-2liter bor,rombolja a testet és a lelket.

"Ne részesegeskedjetek,mert a bor léhaságra vezet."(Filipi levél talán).

A kellő mértékü büszkeség= egészséges önbizalom.Márpedig Isten szereti a önbizalommal rendelkező embert.


"Lehetővé tette" =elkűldte számodra a Szentlelket és te az elmédbe engedted. Szentlélekkel eltelve,Isten dicsőségére munkálkodtál.A válasz 46%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 56%-ban hasznos válaszokat ad.
# 7/10Időpont jan. 24. 22:02 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Rachel Warner nevű felhasználó válasza:

Nem. Én is pont ezért hagytam el a vallást. A személyiségemet nem tudom és nincs is szándékomban kukába dobni.

A válasz 27%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 76%-ban hasznos válaszokat ad.
# 8/10Időpont jan. 26. 13:57 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
8-as abszolút egyetértek veled! Aki büszke ember, az szerintem ál "keresztény"!

A válasz 0%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 27%-ban hasznos válaszokat ad.
# 9/10Időpont márc. 4. 20:57 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

#9

"De nektek, pogányoknak ezt mondom: ameddig én a pogányok apostola vagyok, büszkén teljesítem szolgálatomat,"

Ezek alapján Pál apostol álkeresztény volt a te mércéd szerint? Én nem gondolnám, sokkal inkább egy kereszténynek szükséges a büszkeséget helyén kezelni. Erre találsz példát többek között Pál apostol leveleiben is.


Jakab apostol pedig rámutat, hogy mikor rossz a büszkeség.

"Ti azonban most dicsekedtek büszkeségetekben – pedig minden ilyen dicsekvés rossz."A válasz 72%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 67%-ban hasznos válaszokat ad.
# 10/10Időpont márc. 4. 21:04 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Értesítsünk róla, ha új válasz érkezik? Válasz küldéseKapcsolódó kérdések
Az baj, ha a keresztény tanok mellett az ezotéria is érdekel?
Észrevettétek, hogy Jehova Tanúi már alig prédikálnak házról-házra? Az utcán is nagyon keveset látok belőlük, esetleg állvány mellett.
Szeretnék újrakeresztelkedni, de később a gyermekemet szeretném megkereszteltetni még csecsemőkorában. A kettő megférhet egymás mellett?
Van egy 17 éves fiú barátom, akivel akárhányszor elmegyünk egy út széli kereszt vagy templom mellett keresztet vet. Miért csinálja ezt?
Kedves hívők! Mi alapján döntöttetek a hitetek mellett?
Érvelj a katolikus, sátánista vallás ellen és mellett?

Kérdések a Kultúra és közösség rovatbólKérdések a Vallás rovatból
Minden jog fenntartva © 2019, www.gyakorikerdesek.hu | GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Kapcsolat: info (kukac) gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!