Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal Belépés/Regisztráció Egy véletlen kérdés Facebook


Kategória: Kultúra és közösség » Vallás

A kérdés

Mit fog szólni a pap, ha meggyónom h 10 éve abortuszom volt? Elfog itélni?

11 éve nem voltam templomba, nem is gyóntam. MOstanába kezdtem el járni templomba és szeretnék gyónni is. Csak nagyon félek, hogy mit fog szólni pap hogy abortuszom volt 10 éve. A pap nem ismer.

 2019. febr. 11. 10:47  Privát üzenet  

A válaszok
1 2 3 4
Keresztre is feszit ott a helyszínen.

A válasz 25%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 65%-ban hasznos válaszokat ad.
# 1/31Időpont 2019. febr. 11. 10:55 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Miért gondolod, hogy ez személyesen őrá tartozik. Isten úgyis tudja, minek ezt még más földi halandó orrára kötni, hogy csámcsogjon rajta, vagy visszaéljen az információval.

A válasz 18%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 66%-ban hasznos válaszokat ad.
# 2/31Időpont 2019. febr. 11. 10:59 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Nem fog elítélni, nem az a dolga. Pláne egy ilyen komplikált helyzetben.

"Ha közületek valakinek száz juha van, és egyet elveszít közülük, nem hagyja-e ott a kilencvenkilencet a pusztában, és nem megy-e az elveszett után, amíg meg nem találja? Amikor megtalálja, örömében vállára veszi, hazamegy, összehívja barátait és szomszédait, és azt mondja nekik: ‘Örüljetek velem, mert megtaláltam elveszett juhomat!’ Mondom nektek: éppen így nagyobb öröm lesz a mennyben is egy megtérő bűnös miatt, mint kilencvenkilenc igaz miatt, akinek nincs szüksége megtérésre." (Lk 15, 4-7)

Igazából minden szentgyónásnál ez történik.

Egyébként van külön katolikus segítőszolgálat, ahol lelkigyakorlatokat szerveznek abortuszon átesett nőknek. Az a mottójuk, hogy "Ne félj, nem ítéllek el". :)) Itt a honlapjuk: [link] Érdemes esetleg utánanézni a programjaiknak is. Én erre bátorítalak. :))A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 71%-ban hasznos válaszokat ad.
# 3/31Időpont 2019. febr. 11. 11:03 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Kérdés, hogy megbántad e.

A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 61%-ban hasznos válaszokat ad.
# 4/31Időpont 2019. febr. 11. 11:10 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Nem fog elítélni. El kell mondanod majd formaságként x miatyánkot és x üdvözlégyet. De a lényeg, hogy mi van a szívedben.

A gyónás nem egy olyan mély beszélgetés, mint a filmekben. Igazából egy formaság. El kell mondani a betanult formulákat.A válasz 0%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 79%-ban hasznos válaszokat ad.
# 5/31Időpont 2019. febr. 11. 11:36 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Rachel Warner nevű felhasználó válasza:

Utolsó előttinek igaza van,ugyan nem vagyok vallásos,de úgy vélem,hogy egy ilyen súlyú dolgot csak akkor érdemes más orrára kötni,ha valóban megbántad,ergó visszacsinálnád. Ha úgy tartod,hogy valami okból ez egy helyes döntés volt és most is így döntenél,akkor nem hiszem,hogy érdemes meggyónni,az olyan,mintha a párodtól úgy kérnél bocsánatot,hogy közben nem bántad meg,csak le akarod már zárni a vitát. Hidd el,egyszerűbb így,én gyerekkoromban utáltam,hogy fel "kellett" sorolnom a "bűneimet",meg bocsánatot kérni,holott kicsit se bántam.

A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 68%-ban hasznos válaszokat ad.
# 6/31Időpont 2019. febr. 11. 11:41 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Valóban kérdéses, hogy megbántad-e, mert a gyónásnak csak akkor van értelme és csak akkor érvényes, ha bánod is amit tettél. Ráadásul az abortusz nem olyasmi, mintha pár alkalommal misét mulasztottál volna, sokkal nagyobb súlya van. Nem beszélve arról, hogy a 10+ év alatt sok más is felgyűlt ott, nem csak az abortusz.

Ha gyónni mész, akkor az csak őszinte szívvel tedd, vagy inkább ne is menj. Illetve ne mise kezdése előtt néhány perccel ess be a gyóntató helyiségbe, lehet jobb lenne, ha előtte beszélnél a gyóntató pappal is.A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 68%-ban hasznos válaszokat ad.
# 7/31Időpont 2019. febr. 11. 11:51 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Mit fog szólni... Mégis mit szólhat? Jobb esetben beszél majd kicsit az élet szentségéről, aztán feloldoz, rosszabb esetben egyből feloldoz.

A válasz 40%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 74%-ban hasznos válaszokat ad.
# 8/31Időpont 2019. febr. 11. 14:02 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Ne izgulj nem fog elítélni és semmi olyat nem fog mondani. Nagyon jól tudja, hogy mindenki követ el hibákat, hisz neki is vannak bűnei... Én gyónás előtt mindig használok lelki tükröt és felírom a bűneimet egy papírra. Ez azért jó, mert így semmit sem felejtek el meggyónni. Szerintem te is készülj fel rendesen a gyónásodra. Lehet, hogy előtte nagyon fogsz félni és izgulni, de hidd el utána nagyon jó érzés lesz megkönyebbülve kijönni a gyóntatófülkéből. A pap biztos hogy nem fog elítélni, hisz gondolj csak bele hogy már mennyi mindent hallhatott és ő is követ el bűnöket. Tanácsokat fog neked adni valószínűleg. Ne izgulj és fel a fejjel! Sok sikert! ;)

A válasz 66%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 59%-ban hasznos válaszokat ad.
# 9/31Időpont 2019. febr. 11. 14:44 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
KZitus nevű felhasználó válasza:

Szia

"Mit fog szólni a pap...."

Erről a a Példabeszédek 29:25-ben ez áll: „Az emberektől való félelem tőrt vet.”

Istennek "meggyóntad" már, vagy van szándékodban? Az ő vélemény mennyire fontos a számodra?A válaszíró 30%-ban hasznos válaszokat ad.
# 10/31Időpont 2019. febr. 11. 15:04 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3 4

Értesítsünk róla, ha új válasz érkezik? Válasz küldéseKapcsolódó kérdések
Önkielégítést végeztem. A pap azt mondta, utána nem mehetek áldozni, csak ha meggyónom. Mit tegyek?
Abortuszom lesz mire számítsak?
2 napja volt abortuszom azóta barnás folyásom van. Normális e hogy nem vérzek csak ez a folyás van?
Igaz, hogyha házasság előtt meggyónom, hogy elveszítettem a szüzességem akkor Isten meg nem történtnek tekinti és úja szűz leszek?
Megütöttem az alkoholista, fenyegetőző apámat. Most akkor ez bűn? Elmegyek meggyónom, de belül mégis úgy érzem, hogy igazam volt, akkor és ott nem tudtam másképp elintézni a helyzetet.
Gyónás. Ha bűnt követek el és meggyónom akkor el kell mondanom x miatyánkot. Miért? Maga a kirótt ima illetve mennyisége mit jelképez?

Kérdések a Kultúra és közösség rovatbólKérdések a Vallás rovatból
Minden jog fenntartva © 2020, www.gyakorikerdesek.hu | GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Kapcsolat: info (kukac) gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!