Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal Belépés/Regisztráció Egy véletlen kérdés Facebook


Kategória: Kultúra és közösség » Vallás

A kérdés

A kérdésem több témát is érint szoval igazán nem tudtam hogy hova írjam! Isten miértl büntet? Van megoldás? Ti mit gondoltok erről nem csak vallásosak

Most valahogy minden egyre rosszabb és rosszabb!

Anyu tavaly nagyon sokat betegeskedett sokszor kellet vinni a kórházba, találtak egy meszes gocot a fejeben azt mondtak hogy ez semmi felek éppen nem lesz baj mert körülötte el van meszesedve de utána a mellében is találtak neki egyet azt ki tudtak venni neki szerencsére nem lett belole baj...


régen apuval volt egy nagyon nagy autó balesetük akkor én is pont akartam menni velük de anya rosszat érzet ezért nem engedtek el velük talán akkor meg is haltam volna az autó balesetben!


apának is találtak valamilyen kis foltot a tüdején lehet hogy a balesetből maradt meg neki (a balesetben a csigojái ossze nyomodtak 3-4 hónapig kórházban volt + 1-2 évig merevitöbben kellet lennie)


Anya azóta kicsit depressziós lett ráadásul cukor beteg is, faternak meg magas a vérnyomása és gyógyszert kell szednie... (ez már megszokott de akkor is...)


Szinten jo regen az egyik unokatesomanak daganatot találtak az ágyán szerencsére ki tudtak venni neki és azóta jol van igaz kicsit mentálisan gyengébb lett sokszor nem tudja felfogni a cselekedeteit (kikapcsol)....


Most egy masik unokatesom tavaly mell daganat a volt neki le vettek mint két mellet sugár kezelést kapott (vagy kemot nem tudom melyik melyik...) és most meg lehet hogy tűdő rakja van és nem fogja túlélni van neki 3 gyereke az egyik már 18 és egy 1-2 éves kislánya is...


Próbálok erős lenni de ez a sok baj a családdal az évek során mentálisan meg viselt... még a személyes gondjaim is nagyban rá tesznek!


Kissé most anyagilag is rosszul állunk (szerencsére nem éhezünk! Mert tudom sokan vannak akik igen és szerencsére mi nem vagyunk ilyen helyzetben)


Fél éve szerelmes vagyok egy lányba és ő jelenleg a világ másik felén él nem tudom mikor láthatom de csak rá tudok gondolni! Olyannyira hogy a suliban az utolso évben teljesen le romlottak a jegyeim éretségi előtt 1 tantárgyból meg buktam... (oke tudom ott a pótvizsga de akkor is jobb lett volna át menni elsőre...) de legalább a sulinal vége lesz és el tudok menni dolgozni hogy egy kicsit segítsek otthon (van szakmám)

igaz sokszor idegeskedtem a lany miatt is

Tudom hogy kissé meggondolatlan és szeleburdi már szinte felnőtt nő de belül még nem! Persze tudom hogy tud megfelelő döntéseket hozni de akkor is nap mint nap aggódók hogy az érzéseim sosem fogjak őt elérni hogy nem láthatom hogy valamilyen hülyeséget csinál (kis korában ő is nagyon beteg volt, csont rakja volt de szerencsére nagyon korai fázisban volt!!)


Nem tudom isten miért büntet minket ennyire


Anyu még mindig hisz Istenben hogy majd segít nekünk egy részem is vesz benne hogy ilyenkor meg kell őriznem a hitem

De akkor is ennyi rossz dolog mellet ami történt és ami történik!


Kezdek néha depressziós lenni szerencsére ki tudom tölteni a napjaimat a edzésel futással súlyozással, gitározással meg énekléssel (énekelni mindig is meg akartam tanulni de sosem volt elég ki tartásom most az segített benne hogy ez a lany nagyon szereti a zenét és azokat akik tudnak énekelni zenélni...)Keress kérdéseket hasonló témákban: daganat, döntés, betegség, vallás, mennyország, Isten, hit, mentális egészség, család, szerelem

 2019. ápr. 18. 00:48  Privát üzenet  

A válaszok
A kérdező kommentje:

20 F az le maradt

# 1/10Időpont 2019. ápr. 18. 00:50 Privát üzenet

"A" Nincs Isten, csak mi szeretnénk nagyon, hogy legyen. Annyira szeretnénk, hogy úgy döntöttünk, hogy van. Pedig nincs.


"B" Van Isten, de magasról szarja le, hogy mi van veled, vagy velem.

Ha én Isten lennék, és teremtettem volna a semmiből egy egész Univerzumot, akkor rohadtul nem érdekelne, hogy Kis Pistának mi baja van. Ha sokat nyűglődnek, akkor meg eltakarítom a teljes emberiséget a p*csába.


Gondolom, kitaláltad, hogy ateista vagyok.A válasz 17%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 73%-ban hasznos válaszokat ad.
# 2/10Időpont 2019. ápr. 18. 01:09 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
A kérdező kommentje:

Lényegtelen vallás szabadság van mindenki abban hisz amiben akar

# 3/10Időpont 2019. ápr. 18. 01:13 Privát üzenet

Kérdező!

Állítsuk talán a talpára a dolgokat.

Tudod, van a valóság. Ez az életed, meg ami körülvesz.

Ezzel érdemes foglalkozni: jól megismerni, és kihozni belőle a legjobbat, amit csak lehet.


Aztán el lehet képzelni egy világot, amiben ott van egy isten.

Ez a világ vagy létezik, vagy nem.

Ha ez segít neked az életben, akkor érdemes elképzelni.

Ha nem - vagy, ha hátráltat - akkor NEM érdemes elképzelni.

Ilyen egyszerű ez.A válasz 30%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 68%-ban hasznos válaszokat ad.
# 4/10Időpont 2019. ápr. 18. 01:34 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
A kérdező kommentje:

Lehet a fő kérdést rosszul fogalmaztam nem az a kérdésem hogy most van vagy nincs...


De akkor tisztázom! Ha van akkor miért bünteti az embert?

És alapból valamilyen tanács is jol jönne, esetleg aki volt hasonlo cipőben?# 5/10Időpont 2019. ápr. 18. 01:43 Privát üzenet

"Ha van akkor miért bünteti az embert?"

Nem tudjuk!

Az, amit mondanak róla, nem igaz. Ha ő tökéletes, akkor nem ronthatja el így a világot, és nem is büntethet!


Erre mondtam, hogy ha ki tudsz találni egy jó és megnyugtató történetet, akkor érdemes hinni benne.

Ha viszont NEM tudsz kitalálni ilyet, akkor nem érdemes hinni, mert akkor nagyon rosszul fogod magad érezni tőle!A válasz 0%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 68%-ban hasznos válaszokat ad.
# 6/10Időpont 2019. ápr. 18. 01:51 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Nem büntet, a betegség a bűn következménye. A képlet pofon egyszerű: mindenkinek a teste meg fog halni. Akik kérnek Istenből (ó, nem a jócselekedettel lehet megvenni ám az üdvösséget, ezért hívják kegyelemnek), azok vele lesznek, akik nem kérnek, azok nem. Pont.


Az, hogy kinek milyen az életvitele és ennek mi a következménye, az nem Isten sara. Az, hogy a bűn következményében kinek milyen testi baja lesz, az sem Istené. Mindenki meghal, nincsenek az egyenlők közül még egyenlőbbek. Hogy egy egy helyzetből ki mit hoz ki, az is már a saját magánügy.

A bukásodról egyedül te tehetsz.


Tudod, azt hiszitek, hogy vagytok ti, az elképzeléseitek és Istennek kutya kötelessége minden francot teljesítenie, különben habzó szájjal tagadni kezditek, meg őt megtenni bűnbaknak, csak mert nem úgy alakulnak a dolgok, ahogy te elvárod.

Mondom, mindenki meghal. És nincs ember aki ne szenvedne valami nyavalyában.A válasz 8%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 61%-ban hasznos válaszokat ad.
# 7/10Időpont 2019. ápr. 18. 05:13 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Kedves Kérdező.


Elsőnek, Mélységesen szeretném kifejezni együttérzésemet.

Azonban, a 7-es válaszolóval értek egyet, és hasonlót szeretnék elmondani. De vígasztaljon, hogy nem vagy egyedül, naponta érnek nehézségek embereket, akik sokkal nehezebb körülmények között kell hogy éljenek.

Sajnos sokakat, mint ahogy a Téged is, az ismeret hiánya vezetett arra, hogy ezt így leírd, és elmond.

Pedig a Teremtő, minden egyes embert tájékoztat arról, hogy jelenleg miért történnek rossz dolgok, arról, hogy mit tett, mit tesz, és mit fog még tenni, hogy az eredeti, Ádám idejében elhatározott szándékát megvalósítsa.

ezt vannak akik ha tudják is nem hiszik el, vagy elutasítsák, mert nem akarnak Isten erkölcsi mércéje alapján élni, és vannak akik nem ismerik ezeket az információkat, mert soha nem tanították nekik, vagy rosszul informáltak.

Isten senkit nem büntet személyesen egyénileg, ilyen olyan módon. Erre javaslom a Jób könyvének elolvasását, ami a Bibliában, a Zsoltárok könyve előtt található.

Jób életében percek alatt történtek hatalmas változások rossz irányban, nem tudta miért történik, és soha nem okolta Istenét. Bár nem értette, hogy miért történnek vele, kitartott Isten mellett, és Ő is azt hitte, Isten okozza az életének változását, büntetésként. azonban a könyv vége felé megértette a próbákat, és azt is, hogy nem Isten okozza.

Kutatásként, segítségedre lehet a versek megértésében, a jw.org honlapon, a Library, a Biblia könyvtár.Itt modern nyelvezettel olvashatod a Bibliát, és az indexben megmagyarázza azok helyes jelentését, és azt, hogyan alkalmazható az életben egy egy tanács a Bibliából.


Ha több ismerettel szeretnél rendelkezni, ebben Jehova Tanúi minden hátsó szándék, és ellenszolgáltatás nélkül lehetnek segítségedre.A válasz 25%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 19%-ban hasznos válaszokat ad.
# 8/10Időpont 2019. ápr. 18. 07:48 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

A betegség, szenvedés nem büntetés a keresztény teológia szerint.

Ha az lenne, akkor Jézus nem részesült volna benne. Most így húsvét előtt ez egy igen aktuális dolog, könnyebb ráébredni, hogy Jézus is szenvedett, és szenvedése megváltás volt. A szenvedés által mi is megtisztulunk, közelebb kerülünk Istenhez.

Betegségen, szenvedésen, halálon mindenki egyszer keresztül fog menni, senki sem mentesül ezektől.

A depresszió legyőzéséhez a sport nagyon jó, illetve javaslom, hogy közösségbe is járj el sokat.A válaszíró 71%-ban hasznos válaszokat ad.
# 9/10Időpont 2019. ápr. 18. 10:27 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

"Ha én Isten lennék, és teremtettem volna a semmiből egy egész Univerzumot, akkor rohadtul nem érdekelne, hogy Kis Pistának mi baja van. Ha sokat nyűglődnek, akkor meg eltakarítom a teljes emberiséget a p*csába."


Ha én isten lennék az ilyeneket gyehennára ítélnémA válaszíró 52%-ban hasznos válaszokat ad.
# 10/10Időpont jan. 27. 19:27 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Értesítsünk róla, ha új válasz érkezik? Válasz küldéseKapcsolódó kérdések
Szeretnék Istenben hinni! Édesanyám halála után megingott a hitem. Előtte boldog voltam, volt lelkibékém. Azt szeretném hogy újra tudjak hinni. Megoldás?
Hál isten kijött Windowsra egy frissítés éltem is vele és most minden programot mocsok lassan nyit meg a gép lehet erre valami megoldás?
Ti hogy látjátok, mi a megoldás?
CS:GO-ban miért fogok körbe? (ne adj isten még fel is nézek) mi lehet ennek az oka? mi lehet a megoldás?
Szerintetek mi lenne a legjobb megoldás arra, hogy ne vitatkozzanak egymással az istenhivők az evolúcionisták?
Tényleg bűn Isten szemében, ha pornó videókat nézek, mi lenne akkor a helyes megoldás?

Kérdések a Kultúra és közösség rovatbólKérdések a Vallás rovatból
Minden jog fenntartva © 2020, www.gyakorikerdesek.hu | GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Kapcsolat: info (kukac) gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!