Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal Belépés/Regisztráció Egy véletlen kérdés Facebook


Kategória: Kultúra és közösség » Vallás

A kérdés

Istennek tetsző életet élhetek, mert nagyon nem ér negatív hatás, szenvedés?

Mivel emberi kapcsolatokat nem szívesen alakítok ki, mert alapjaiban nem szeretem az emberi természetet (hazugság, irigység, stb.) jól elvagyok magamban. Dolgozom, vásárolok, kirándulok, vannak hobbijaim, szüleim még élnek. Nyugodt életem van, majdnem 0 szenvedés, saját család nem hiányzik, 39 éves vagyok. A munkát sem viszem túlzásba, mert "kevés pénzből" is megélek. Olyan nyugdíjas, nyugodt életem van. Ez Istennek tetszhet?

  máj. 21. 09:43  Privát üzenet  

A válaszok
1 2 3 4 5
RachelWarner nevű felhasználó válasza:

Nem,csupán el vagy szigetelve az emberektől. Ingerszegény környezetben meg hogy is érhetne negatív hatás? Nyugi,ez nem azért van,mert király vagy.

A válasz 55%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 73%-ban hasznos válaszokat ad.
# 1/46Időpont máj. 21. 10:06 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
RachelWarner nevű felhasználó válasza:

" alapjaiban nem szeretem az emberi természetet (hazugság, irigység, stb.) jól elvagyok magamban. "


Sajnos te is ember vagy,így rendelkezel az általad nem szeretett tulajdonságokkal. Tehát vagy mégsem zavar annyira,amikor te csinálod,vagy egyszerűen akkora jampinak hiszed magad,hogy te ezektől mentes vagy. Márpedig benned is ott vannak,magaddal meg muszáj együtt élned,olyankor nem zavar? Az már egy másik kérdés,hogy ha nem alakítasz ki senkivel kapcsolatot,kvázi elbújsz a világ elől,úgy könnyű nem hazudni,mert nincs is kinek. Könnyű nem irigykedni,mert nem látsz jobbat. Mellette viszont ott a nagyképűség,amin csiszolhatnál még.A válasz 56%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 73%-ban hasznos válaszokat ad.
# 2/46Időpont máj. 21. 10:09 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
A kérdező kommentje:

Milyen érdekes, hogy nagyképűségnek tartod, csak elmondtam hogy élek. Én csak igyekszem elkerülni, akit látok, hogy agresszív, ordibálós, irigykedő, stb. Lehet bennem is megvan, de szerintem nem annyira, mint egyes emberekben.


Mondjuk vallásosaktól kérdezném, mert RachelWarner-nek köztudott ateista megnyilatkozásai vannak. Ez nem igazán érdekel. Én az életemet szeretném vallásos szemszögből értékelni.

Nem véletlen raktam fel a kérdést, hogy nyugis élet lehet-e Istennek tetsző vagy ez istentelen?# 3/46Időpont máj. 21. 10:17 Privát üzenet

Vallásos szemszögből akkor lenne szuper életed, ha törődnél másokkal, segítenél másoknak. Csak magaddal vagy elfoglalva, ez nem önzés?


Élnek a szüleid, ok, de mi lesz , ha 10 év múlva meghalnak? Egyedül maradsz? Akinek nincs saját családja, sokkal nehezebben viseli el szülei elvesztését, erre is gondolj!A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 70%-ban hasznos válaszokat ad.
# 4/46Időpont máj. 21. 10:25 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
mirőlszól nevű felhasználó válasza:

A vallásos választ elvileg ismerned kelle, benne van a Bibliában, egyébként hasonlót próbált elmondani RachelWarner is.


"Úgy lesz, mint azzal az emberrel, aki idegenbe készült. Összehívta szolgáit, s rájuk bízta vagyonát. 15Az egyiknek öt talentumot adott, a másiknak kettőt, a harmadiknak csak egyet, kinek-kinek rátermettsége szerint, aztán útra kelt. 16Aki öt talentumot kapott, menten elkezdett vele kereskedni, s másik ötöt nyert rajta. 17Ugyanígy az is, aki kettőt kapott, másik kettőt szerzett. 18Aki egyet kapott, elment, ásott egy gödröt, és elrejtette urának pénzét. 19Hosszú idő elteltével megjött a szolgák ura, és számadást tartott. 20Jött, aki öt talentumot kapott, és felmutatta a másik öt talentumot: Uram, öt talentumot adtál, nézd, másik ötöt nyertem rajta. – 21Jól van, te hűséges, derék szolga – mondta neki ura. – Minthogy a kevésben hű voltál, sokat bízok rád: menj be urad örömébe! 22Jött az is, aki két talentumot kapott, s így szólt: Uram, két talentumot adtál, nézd, másik kettőt szereztem. – 23Jól van, te hűséges, derék szolga. Mivel a kevésben hű voltál, sokat bízok rád: menj be urad örömébe! 24Végül jött az is, aki csak egy talentumot kapott. Ez így beszélt: Uram, tudtam, hogy kemény ember vagy. Aratsz, ahol nem vetettél, és gyűjtesz, ahol nem szórtál. 25Ezért félelmemben mentem, elástam a földbe talentumodat. Itt van, ami a tiéd. – 26Te mihaszna, lusta szolga! – kiáltott rá ura. – Tudtad, hogy ott is aratok, ahol nem vetettem, s ott is gyűjtök, ahol nem szórtam. 27Oda kellett volna adnod pénzemet a pénzváltóknak, hogy megjövet kamatostul kaptam volna vissza. 28Vegyétek el tőle a talentumot, és adjátok oda annak, akinek tíz talentuma van! 29Mert annak, akinek van, még adnak, hogy bőven legyen neki; akinek meg nincs, attól még amije van is, elveszik. 30Ezt a mihaszna szolgát pedig vessétek ki a külső sötétségre! Ott sírás és fogcsikorgatás lesz."A válasz 75%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 70%-ban hasznos válaszokat ad.
# 5/46Időpont máj. 21. 10:26 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
RachelWarner nevű felhasználó válasza:

" Mondjuk vallásosaktól kérdezném, mert RachelWarner-nek köztudott ateista megnyilatkozásai vannak. Ez nem igazán érdekel. Én az életemet szeretném vallásos szemszögből értékelni. "


Egy ateista is láthatja vallásos szemszögből a dolgot,ha nagyon akarja. Most ha egy vallásos is leírja neked ugyanezt,az mitől jobb? Pedig ők sem fognak mást írni,ha egyszer nincs ember a környezetedben,nincs kivel konfrontálódj (ez látszik is abból,hogy a kritikát "kezeled"),akkor ez nem sokat számít így. Amúgy meg nem ateista vagyok,hanem agnosztikus,nem zárom ki teljesen Isten létezését és hívő is voltam,tehát tudok hiteles választ adni,max a stílusom nem lesz már olyan behízelgő,mint akkor.A válasz 67%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 73%-ban hasznos válaszokat ad.
# 6/46Időpont máj. 21. 10:39 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Szia,


Megfontolandóak a Biblia szavai:

"De mindazokat, akik kegyesen akarnak élni Krisztus Jézusban, szintén üldözni fogják." (II.Tim. 3:12)

Krisztus sem ígért mást a tanítványainak:

"Emlékezzetek arra az igére, amelyet én mondtam nektek: Nem nagyobb a szolga az uránál. Ha engem üldöztek, titeket is üldözni fognak, ha az én igémet megtartották, a tieteket is meg fogják tartani." (Jn. 15:20)


Szerinted, ha az lenne a tetsző Istennek amit leírtál, akkor mi értelme lenne itt tartania téged a Földön? Miért nem ragad el téged mint Énokot, vagy Illést?


Feladatod van itt a Földön: Isten Szentlelke által élve élő bizonyság kell legyél Istenről, arról, hogy megváltott, hogy megszabadított, tanúságot kell tenned erről az emberek számára. Munkádban, vásárlásodban, kirándulásodban, szüleidről való gondoskodásodban...mindenben amit csinálsz. Jársz közösségbe?


Üdv. PéterA válasz 74%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 65%-ban hasznos válaszokat ad.
# 7/46Időpont máj. 21. 10:41 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
RachelWarner nevű felhasználó válasza:

Ha már annyira leszólod az én gondolkodásomat,akkor szedjük elő a Bibliát,ami a tűzben megpróbált aranyról beszél. Nyilván még egy általan annyira lenézett ateista is tudja,hogy itt az emberről van szó,aki csak úgy tud csiszolódni és ezáltal értékesebbé válni,ha meg van próbálva,amihez meg kellenek a nehézségek. Most meg ne haragudj de a kérdésed és a reakciód láttán el is hiszem,hogy olyan életed van,amit leírtál,mert nagyon nem vagy megcsiszolva. A nehézségek,konfliktusok mind arra lennének jók,hogy fejlődj,de ezek nélkül lehet,hogy jól élsz,cserébe szellemileg egy szobanövény leszel,aki azt sem tudja,hogyan kell egy kritikát kezelni,vagy egy tanácsot megfogadni.

A válasz 85%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 73%-ban hasznos válaszokat ad.
# 8/46Időpont máj. 21. 10:44 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Teljesen megértem a helyzetedet, én is hasonlóan gondolkozom, bár nekem van családom, de egyébként a családommal együtt is kb. úgy élünk, ahogy leírtad. Mondjuk én nem vagyok kifejezetten vallásos, de ateista sem.

Sokat gondolkodtam már a talentumos példázaton, mert bizonyos szempontból én is úgy érzem, hogy elfecsérlem a talentumaimat. De abban sem vagyok biztos, hogy mik a talentumaim. Lehetséges, hogy leginkább az, hogy nyugodt családi hátteret biztosítsak a gyerekemnek és arra neveljem, hogy a törtető anyagias világon kívül is van élet?A válasz 71%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 67%-ban hasznos válaszokat ad.
# 9/46Időpont máj. 21. 10:45 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

"A nehézségek,konfliktusok mind arra lennének jók,hogy fejlődj"

Biztos, hogy minden nehézség és konfliktus fejlesztőleg hat az emberre? Ha így lenne, akkor a sok nehézséggel és konfliktussal küzdő embereknek kellene a legintelligensebbnek, legjellemesebbnek lenniük, de én nem igazán ezt látom.... A nehézség és konfliktusok inkább csak lehetőséget adnak a fejlődésre, de sok egyéb tényező együttállása is szükséges ahhoz, hogy tényleg fejlődés kerekedjen ki a dologból, és nem mondjuk az elkeseredettség és frusztráció vagy éppen az elbizakodottság, az egoizmus és az agresszió növekedése...A válasz 45%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 67%-ban hasznos válaszokat ad.
# 10/46Időpont máj. 21. 10:55 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3 4 5

Értesítsünk róla, ha új válasz érkezik? Válasz küldéseKapcsolódó kérdések
Napi 1 maszturbálástól a pokolra jut az ember?
Természeti katasztrófa esetén te hogyan szoktál viselkedni? Ez volna Isten végső büntetése? Vagy csak erőfitoktatás?
Az emberi test börtön? A lélek börtöne?
Negatív dolog, ha eszek miközben Bibliát olvasok?
Félek a haláltól. Mit tegyek?
Ha te lennél Isten, akkor hogyan büntetnéd meg azokat, akik nem hiszik el, hogy létezel?

Kérdések a Kultúra és közösség rovatbólKérdések a Vallás rovatból
Minden jog fenntartva © 2019, www.gyakorikerdesek.hu | GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Kapcsolat: info (kukac) gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!