Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Nem gondoljátok, hogy a...

Nem gondoljátok, hogy a Bibliában túl sok tiltás van ? Vegyünk például a Tízparancsolatot, abban 7 tiltás szerepel, és 3 "pozitív" felhívás. Ez nem nagyon vall nagyvonalú Istenre, hogy ennyi sok korlátozó dolog van.

Figyelt kérdés

A tiltások helyett véleményem szerint lehetne pozitív jellegű felhívás, pl a Ne ölj helyett tartsd tiszteletben az emberi életet, Ne hazudj helyett mindig törekedj az igazságra. A mit ne helyett lehetne mit igen jellegű pontok.


A másik problémám, hogy ezek mind PARANCSOK. Miért nem lehetne inkább felkérés, vagy egyfajta ajánlás ez Isten részéről. Ne mondja meg hogy ezt KELL tennem, ha nem hogy örülnék, ha ezt és ezt tennéd.


Ez nekem sokkal rokonszenvesebb, nagyvonalúbb, megnyerőbb Isten lenne. A tiltások helyett lehetnének pozitív jellegű felszólítások. Miért azon van a hangsúly, hogy mit KELL tenni ? A kötelességeink le vannak írva a Bibliában, de mi van a jogainkkal, a szabadságunkkal ? Szabad emberek vagyunk.


Én ha Isten lennék, nem parancsokat írnék elő, hanem inkább kéréseket, ajánlásokat, de nem kötelezném rájuk az embert. Ha van egy nagyon szigorú, korlátozó szülő, aki ukázokat ad ki, a gyerek már csak dacból is az ellenkezőjét fogja tenni, lázadni fog ellene és igaza van !! Ki nézne fel egy tekitélyelvű, kihaénnem, parancsoló, autoriter szülőre.


Ha valaki tiszteletet követel magának, azt pont hogy nem fogják tisztelni. Ha valaki kiköveteli, hogy imádjuk őt, az nem tiszta imádat, egy valóban erős valakinek szerintem nincs szüksége erre, mert azt anélkül is szeretik és tisztelik hogy megparancsolná.


Isten magas lóról beszél velünk, szülő-gyerek szinten, nem kezel minket egyenrangúan és szerintem ez felháborító. Beszéljen velünk egyenrangúan, ne adjon ki nekünk ukázokat ki, ne parancsoljon és nem beszéljen úgy velünk, mint a kutyákkal !!!2020. jún. 17. 15:35
1 2 3 4 5
 1/44 anonim ***** válasza:
91%
Nézd meg hova jutott az oktatás. Biztonsági őröket kell iskolába rakni, mert meg kell védeni a tanárokat. Ma egy tanár ha felszólít, hogy ezt és ezt csináld, akkor visszavágja a diák, hogy akkor mi lesz öreganyám. Úgyhogy a mai világ az elkényeztetésről szól, egymást agyonverik majd az emberek.
2020. jún. 17. 15:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/44 anonim ***** válasza:
97%
Ha most is egy takonypóc tininek megengedett hogy tegezzen, akkor rád mászik és ha hagyod magad még uralkodna is rajtad. Ez az eredendő bűn, ami minden emberben benne van, a dac.
2020. jún. 17. 16:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/44 anonim ***** válasza:
93%

Provokatív kérdésnek tűnik.


Szabad akaratod van. Azt csinálsz, amit akarsz, nem kötelező megtartanod egyik parancsolatot sem. Viszont meglesz a következménye a döntéseidnek, még akkor is, ha valójában nem is létezik semmilyen istenség.

2020. jún. 17. 16:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/44 A kérdező kommentje:

1-es, de akkor a tanár csinál valamit rosszul, aki erős, annak nem kell erősködnie, aki hatalmas, annak nem kell hatalmaskodnia, és ez istenre is igaz.


Ehelyett mi van? Lejön Jézus, a Messiás, Isten egyszülött fia, és mint valami celeb, ünnepelteti magát, meg hogy mindenki boruljon le előtte.


Ha a tanár meg nem tud úrrá lenni az osztályon, akkor az rossz tanár, vagy minek ment egyáltalán tanárnak ?

2020. jún. 17. 16:02
 5/44 anonim ***** válasza:
92%
Jézus soha nem ünnepeltette magát, épp ellenkezőleg, megalázkodott az emberek előtt. Sose olvastad még a Bibliát?
2020. jún. 17. 16:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/44 A kérdező kommentje:

Emberek, csak gondoljatok bele. Lejön egy Jézusnak nevezett hapek, és ünnepli magát, hogy Én vagyok Isten fia, mint valami celeb, meg elvárja hogy imádják, kézrátétel stb... Szerintem ez nagyon gáz, egy isten ha lenne se viselkedne így, meg azt hogy imádjuk azt se parancsolhatja meg nekünk. Egy nárcisztikus valakinek van feltüntetve.


Csak a kötelességünk..... De a jogainkkal mi a fészkes fene van ?? Arról egy betűt nem ír Isten.

2020. jún. 17. 16:10
 7/44 anonim ***** válasza:
79%
Nem csak a teológiai ismereteid gyatrák, de az életről se tudsz semmit.
2020. jún. 17. 16:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/44 A kérdező kommentje:

5-ös, nem ünnepeltette magát ? Másról sem szól a munkássága. Csodák, kézrátétel stb (amiből természetesen egy betű nem igaz) , meg hogy ő Isten fia- persze, én meg Sztálin unokája vagyok.....


Szóval hagyjuk már...

2020. jún. 17. 16:12
 9/44 anonim ***** válasza:
48%
Kamasz vagy, ugye?
2020. jún. 17. 16:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/44 A kérdező kommentje:
Nem, csak gondolkodó ember :))
2020. jún. 17. 16:33
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2023, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!