Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Keresztények miért nem fogadjá...

Keresztények miért nem fogadják el Mohamed prófétát mint Isten prófétáját, mikor a Biblia is megjövendölte?

Figyelt kérdés

Összegyüjtöttem több Bibliai verset, amik egyértelműen bizonyítják hogy Mohamed (béke legyen vele) Isten prófétája és Jézus is megjövendölte az érkezését.

Az alábbi Bibliai versek egyértelműen Mohamed prófétára igazak, senki másra.


1, Az Ószövetség megjövendöli "A próféta" érkezését aki nem lehet más csak Mohamed próféta.


Mózes 5. könyve 18:18-19 Prófétát támasztok nekik atyjukfiai közül, olyant, mint te. Az én igéimet adom a szájába, ő pedig elmond nekik mindent, amit én parancsolok. És ha valaki nem hallgat igéimre, amelyeket az én nevemben mond, azt én felelősségre vonom.


Keresztények szerint itt Jézusról van szó, de ez kizárt mert több pont nem igaz Jézusra. Csak Mohamed prófétára igaz a vers minden állítása.2, Az Újszövetség a Pártfogó érkezéséről ír aki szintén csak Mohamed próféta lehet.


János 16:7 Én azonban az igazságot mondom nektek: jobb nektek, ha én elmegyek; mert ha nem megyek el, a Pártfogó nem jön el hozzátok, ha pedig elmegyek, elküldöm őt hozzátok.Keresztények szerint ez a Pártfogó a Szentlélek, de ez kizárható. Azt írja a Pártfogó nem jön el amig Jézus nem megy el. A Bibliából kiderül hogy a Szentlélek Jézus alatt és előtte is jelen volt, továbbá itt egy emberről van szó mert azt írja el lesz küldve. A Szentlélek keresztények szerint Isten, Istent pedig nem lehet ide oda küldözgetni.


János 16:13 amikor azonban eljön ő, az igazság Lelke, elvezet titeket a teljes igazságra; mert nem önmagától szól, hanem azokat mondja, amiket hall, és az eljövendő dolgokat is kijelenti nektek.


Azt írja elvezet titeket a teljes igazságra. Jézus azt mondta: János 16:12 "Még sok mindent kellene mondanom nektek, de most nem tudjátok elviselni. Tehát jönnie kelett még valakinek aki elmondja a teljes igazságot. Az iszlám szerint Mohamed prófétával vált teljessé Isten üzenete.

Úgy folytatódik a vers hogy nem önmagától szól, hanem azokat mondja, amiket hall. Ez egyértelműen egy prófétára igaz, tehát nem lehet a Szentlélek aki keresztények szerint maga Isten. Istenre nem igaz az hogy csak azt mondja amiket hall.


3, A Próféta és a Krisztus két külön személy.


Az alábbi vers azért érdekes mert ebből kiderül, a zsidók várták a krisztust és várták a prófétát. Tehát a kettő nem ugyanaz. Jézus volt a Krisztus akit vártak, Mohamed pedig a próféta.


János 1:20-21 Akkor vallott, és nem tagadott. Ezt vallotta: "Én nem a Krisztus vagyok." Erre megkérdezték tőle: Hát akkor? Illés vagy te?" De kijelentette: "Nem az vagyok." - "A próféta vagy te?" Így válaszolt: "Nem."4, Jézus figyelmezetetése a hamis prófétákra


Jézus figyelmeztet hogy sok hamis próféta lesz majd, de nem mondja hogy utána csak hamis próféták jönnek, tehát kell hogy legyen igaz próféta is. Máskülönben azt mondta volna Jézus hogy utána csak hamis próféták jönnek.


Máté 7:15 Őrizkedjetek pedig a hamis prófétáktól, a kik juhoknak ruhájában jőnek hozzátok, de belől ragadozó farkasok.


Máté 24:11 És sok hamis próféta támadEzek alapján ha a keresztények megtagadják Mohamed prófétát, akkor a Bibliát is megtagadják.aug. 22. 17:51
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 1/354 anonim ***** válasza:
93%

Sehol se jövendölte meg a Biblia, azért nem fogadják el a keresztények.


Igen, talán a hamis prófétás rész igaz lehet Mohamedre, mert mást tanít, mint Isten szava.

aug. 22. 18:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/354 anonim ***** válasza:
94%
Ezek mindegyike elég erőltetett, izzadságszagú belemagyarázás.
aug. 22. 18:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/354 A kérdező kommentje:

"Sehol se jövendölte meg a Biblia, azért nem fogadják el a keresztények."


Tehát akkor megtagadod a Bibliát?

aug. 22. 18:09
 4/354 anonim ***** válasza:
94%
Mert Mohamedről sehol nem ír. Még ha el is fogadjuk, hogy nem a Szentlélekről szól, akkor is épp annyira lehet ez a próféta akárki más, mint Mohamed. Ugyenezen logika mentén akár még el se jött az igaz próféta, és Mohamed pedig csak a megjövendölt hamis próféták egyike.
aug. 22. 18:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/354 A kérdező kommentje:
Nincs ezekben semmi erőltetés. Egy az egyben igaz Mohamed prófétára mind.
aug. 22. 18:10
 6/354 anonim ***** válasza:
94%

"megtagadod a Bibliát?"

Nem, csak amit te próbálsz beleerőltetni.

aug. 22. 18:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/354 A kérdező kommentje:

"Mert Mohamedről sehol nem ír. Még ha el is fogadjuk, hogy nem a Szentlélekről szól, akkor is épp annyira lehet ez a próféta akárki más, mint Mohamed. Ugyenezen logika mentén akár még el se jött az igaz próféta, és Mohamed pedig csak a megjövendölt hamis próféták egyike."


Az első pontban írtam hogy az Ószövetség is megjövendöli Mohamed prófétát. Az alábbi vers minden egyes pontja csak Mohamed prófétára igaz.


Mózes 5. könyve 18:18-19 Prófétát támasztok nekik atyjukfiai közül, olyant, mint te. Az én igéimet adom a szájába, ő pedig elmond nekik mindent, amit én parancsolok. És ha valaki nem hallgat igéimre, amelyeket az én nevemben mond, azt én felelősségre vonom.

aug. 22. 18:13
 8/354 anonim ***** válasza:
94%

"Tehát akkor megtagadod a Bibliát?"

Miért is? Ezt írtam:


"Sehol se jövendölte meg a Biblia, azért nem fogadják el a keresztények."


Akkor tagadnám meg a Bibliát és Krisztust, ha a hamis próféta Mohamedet elfogadnám. Ilyet véletlenül se tennék.

aug. 22. 18:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/354 anonim ***** válasza:
95%

"Az első pontban írtam hogy az Ószövetség is megjövendöli Mohamed prófétát"

Megjövendöl egy prófétát, nem pedig Mohamedet.

aug. 22. 18:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/354 anonim ***** válasza:
95%
Hát, ha megnézzük, hogy Mohamed tanítása mennyiben más, mint a kereszténységé, értelemszerűen kiderül belőle, hogy Mohamednek köze sincs a kereszténység által megjelölt prófétához.
aug. 22. 18:17
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2021, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info@gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!