A hívő emberek miért látnak mindenben csodát, isteni beavatkozást?
Kedves kérdező! Biztos, hogy effektíve csodának tekinti, vagy mondja ezeket a dolgokat? Nem lehet, hogy csak hálás minden apró jó dologért, ami éri a nap folyamán? Ez szerintem fontos kérdés, mert a kettő nagyon nem ugyanaz, de azt tapasztaltam, hogy sok nem hívő félreérti, összemossa ezt a két dolgot.
Én zsidó vagyok, és ha 1 dolgot kellene kiemelnem, amit különösen hasznosnak tartok ebben a vallásban, akkor az az, hogy szó szerint mindenre létezik nálunk áldás, szivárványra, finom italra, ha szép embert látsz, stb... Egyenesen azt szokás mondani, hogy egy tisztességes zsidó napi 100 áldást minimum elmond. Ez azonban nem jelenti azt, hogy ezeket az eseményeket csodának tekintenénk, sőt, éppen ellenkezőleg, ezek a mindennapi élet velejárói. Azzal, hogy áldást mondunk annyi történik, hogy észrevesszük, és elismerjük őket.
Nem kell meggyőznöd az ismerősöd, inkább próbáld ki te is 1-2 napig, hogy milyen érzés észrevenni, és elismerni minden apró jó dolgot, ami a nap folyamán történik veled. :)
Ne érts félre, ez nem térítés akar lenni, ehhez a "lelki gyakorlathoz" az égvilágon semmiféle hit, vagy vallási meggyőződés nem szükséges.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!