Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ha a vallásosok nem hisznek...

Ha a vallásosok nem hisznek az evolúcióban, és biztosak abban, hogy Isten teremtette a világot, mivel magyarázzák a dinoszauruszokat?

Figyelt kérdés

A teremtésben semmilyen régen élt lény nem szerepelt, csak az, ami akkor is létezett, amikor ezt kitalálták.

Akkor nem voltak dínók?2015. jún. 20. 23:30
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 11/85 ceri ***** válasza:
37%

"Senki nem mondta, hogy nem voltak dinoszauruszok. "


De igen, mondták! Nyilvánvaló, hogy védték a mundér becsületét. Ez egy természetes emberi reakció, hogy nehezen fogad el olyan tényeket amelyek látszólag ellent mondanak a hitének, világnézetének. Semmi többről nincs itt szó, minthogy akinek van világnézete, annak van is mit védeni.

A Biblia nem foglalkozott ezzel a kérdéssel, tehát utólag ilyen dolgokkal cáfolni mondjuk a kereszténységet legalábbis nem fair.

Ez legalább olyan unfair dolog, mintha a materializmust, materialistát a tudomány tévedéseivel cáfolnánk.

Pl ott vannak a gízai piramisok. A hivatalos tudomány szerint az éppen aktuális fáraó építtette a neki tulajdonított piramist egyenként nagyjából 20 év alatt kb 20 ezer emberrel. Ezt nagyjából mindenki el is fogadta, de egyesek utána számoltak. Én nem-, de aki nem rest számoljon utána.


Szóval az jött ki nekik, hogy átlagosan kb 2 perc alatt kellett a kőtömböket kibányászni, kifaragni, a helyszínre szállítani és beépíteni.


Na ebből én azt a következtetést vonom le, hogy a materializmus téves. Aki ezt vallja az pedig bugris.


Ilyen a materialisták érvelése és logikája -én csak ezt másolom.

Az a tény, hogy a teremtéstörténet figyelmen kívül hagyja a dínókat, vagy a kvantumfluktuácíót, semmire sem bizonyíték vagy cáfolat, legfeljebb arra jó, hogy ilyen árnyékbokszot folytassatok.

Persze lehet néhány következtetést tenni.


- isten nem közölt mindent, mert amúgy sem értették volna, és még ma is csak a fogalmak jelentését magyarázhatná -pl azokat is amik 1000 év múlva kerülnek be az ember látókörébe, hogy az akkori ateisták ne tudjanak érvelni vele, mint hiányosságok.


-isten elmondta, csak a hallgatóság nem tudott vele mit kezdeni és ezért kihagyta a történetből.


- az utókor hagyta ki, mert ők nem tudták értelmezni, és nem akarták az ilyen "zagyvaságokkal" hitelteleníteni a vallásukat, magukat.


-Isten még mindig sorolná, csak nincs hallgatóság. Érdeklődés hiányában az előadás szünetel.


-Az előadás nem szünetel, csak nem kinyilatkoztatások formájában, hanem lépésről lépésre -a felfedezések látszatát keltve- történik, mert így jobban bevésődik, és amúgy sem lett volna ennek semmi gyakorlati haszna pár ezer éve.


Persze felvetődhet, hogy miért nem csinálta Isten az embert élő lexikonná, egyenesen istenné, aki minden tudás birtokában van, mint ő maga. De ez már más kérdés.

2015. jún. 21. 08:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/85 ceri ***** válasza:
41%

"Miért nem dózeroljuk már le a bólogató birkagyártó templomokat/gyülekezeteket és építünk a helyükre iskolákat."


Az ilyennek mint te teljesen mindegy, hogy templom vagy iskola. A birkától csak annyiban különbözöl, hogy az emlős szintjét is alul múlod. Legfeljebb valami test nedvhez hasonlítasz.

Na ezért állok én inkább Mariann-ék pártján -bármennyire is más a nézetem- mert tévedni tévedhet az ember, de ők legalább azok.

2015. jún. 21. 09:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/85 homo ludensz ***** válasza:
13%
A materializmusnak az alapvető hibája hogy mindent az anyagból igyekszik levezetni. Ez teljes képtelenség. Mindegy hogy egy gondolkodó ember ateista vagy hívő azt előbb utóbb be kell látnia hogy a társadalmi viszonyok és az emberi együttélés normái nem magyarázhatók az anyagból eredeztetően. Az etika,a viselkedés normái igazodnak az adott társadalomhoz még ha a múltban kutatunk akkor is a tízparancsolat minden azóta rárakodott sallang nélkül is a mai világban is megállja a helyét. Aki egy területen kutat és abban elmélyed akár az atomok világában akár az univerzumban meg fogja hajtani a fejét a tisztelete jeléül az előtt aki a vizsgálata tárgyát létrehozta és ma is működteti.
2015. jún. 21. 09:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/85 Tom Benko ***** válasza:
84%

Valaki tud olyat mutatni, ami nem anyag?

A kérdésre válaszul: magyarázzák ám sokféleképpen, de igazából nem is azok jelentik a fő problémát, mert annyira furcsa szerzetek, hogy lehet találni bibliai passzust, amit rájuk lehet húzni. De mi a helyzet mondjuk a baktériumokkal, vírusokkal, trilobitákkal vagy az Ediacara-faunával?

2015. jún. 21. 10:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/85 anonim ***** válasza:
38%

simán teremthetett előbb dinoszauruszokat nem? Ez így még önmagában nem lyukas, a bibliában nem sorol fel külön lényeket, hanem csak nagy összefoglaló neveket, egyesek szerint pl a "nagyon kicsi állatok" mikrobák-ra utal :D


egyébként a vallásos emberek döntő többsége hitelesnek tartja az evolúciót, a katolikus egyház "hivatalosan is" mert a biblia azt modnja meg "miért" a biológia meg azt ,hogy "hogyan" állítják ők

2015. jún. 21. 10:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/85 anonim ***** válasza:
85%

"Szóval az jött ki nekik, hogy átlagosan kb 2 perc alatt kellett a kőtömböket kibányászni, kifaragni, a helyszínre szállítani és beépíteni.


Na ebből én azt a következtetést vonom le, hogy a materializmus téves. Aki ezt vallja az pedig bugris. "


Én pedig azt gyanítom, hogy már a gízai piramis építői is rájöttek, hogy ha nem egymás után, sorban faragják ki a kőtömböket, hanem párhuzamosítják a kőtömbök faragását, akkor sokkal gyorsabban haladnak a munkával. Egyrészt nem 20, hanem 50 évet ír a Wiki, tehát egy kőre kb. 10 perc jut átlagban. De számoljunk csak 5 percet, ha feltesszük, hogy csak nappal folytak a munkálatok (egy napból csak 12 órát foglalkoztak az építéssel). Viszont ha egyidőben 200 követ faragnak (ami ekkora területen nem is olyan elképzelhetetlen), akkor egy kőre máris 1000 perc jut, ami testvérek között is másfél napot jelent. De az sem elképzelhetetlen, hogy 500 kő faragásával foglalkoztak egyidőben, a 20.000 emberből ennyire is bőven telhetett akár. Az pedig csaknem 5 napnyi időt jelent egyetlen kőtömb kifaragására, odahurcolására és helyére illesztésére. Máris nem tűnik olyan hihetetlennek, hogy felépíthető lehet a piramis. Szerintem.

2015. jún. 21. 11:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/85 anonim ***** válasza:
61%

Mi van, ha csak odarakta a csontokat? Mi van, ha a Föld is csak hat ezer éves, és csak beállította a "díszletet", hogy kiszűrje, kik is a valódi hívők és kik a hitetlenek. A Biblia minden szava pedig igaz.


Na jó csak viccelek. :)

2015. jún. 21. 12:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/85 anonim ***** válasza:
30%

Vidiripi


Kérdező!


"A teremtésben semmilyen régen élt lény nem szerepelt, csak az, ami akkor is létezett, amikor ezt kitalálták."


Neked még soha nem tűnt fel hogy sem a medúza, sem a pingvin nem szerepel a Bibliában?

S még lehetne sorolni hogy milyen állatok nem szerepelnek benne.

S megjegyzem hogy a Bibliában van utalás a dinókra!


1 válaszoló!


"Aki nem hisz az evolúcióban az buta. Ezt feltehetően a vallásos emberek is tudják."


Köszönöm hogy elismered hogy az evolúció is hit kérdése. Eddig én nem így tudtam. :)))

2015. jún. 21. 13:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/85 anonim ***** válasza:
76%

"S megjegyzem hogy a Bibliában van utalás a dinókra!"


Hát persze, hogy van. Ábrahám is egy Triceratops hátán indult el Kánaán felé.

2015. jún. 21. 14:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 20/85 ceri ***** válasza:
31%

"Az pedig csaknem 5 napnyi időt jelent egyetlen kőtömb kifaragására, odahurcolására és helyére illesztésére. Máris nem tűnik olyan hihetetlennek, hogy felépíthető lehet a piramis. Szerintem."


Ember! 2 percenként a helyére kell illeszteni 1 követ. Hiába gyártod előre. De jó adok rá neked hogy néhány társaddal csak kifaragj az akkori réz szerszámokkal 1 követ. Tudod azok a kövek keményebbek mint a véső.

Aztán illesszétek milliméteres pontossággal. A borító kövek nagy részét Asszuánból -közel 1000 km- szállították. Stb, stb.

Az 50 évet honnan vetted? Mert Hufu állítólag annyi ideig uralkodott Herodotosz szerint , más szerint meg még 30-ig sem. És persze az első naptól az utolsóig a piramist építtette. Biztos előre tudta 50 évre -ha egyáltalán ez igaz- hogy annyi ideje van hátra, tehát annyi ideig folyt is a munka. És persze a halála előtti napra pont el is készült a nagy piramis.

Mese, mese, meskete. Gondolom te is olyan tájékozott vagy a kérdésben, mint azok a régészek, akik egy lapát földet sem tettek arrébb, csak az egyetemi katedrán pöffeszkednek és fogalmuk nincs arról, hogy miket beszélnek.

De a legnagyobb baj nem az, hogy ilyen dilettánsok a megmondók, hanem, hogy emberek anélkül, hogy utána járnának legalább 1 kicsit a témának 100 éve ezt és ilyeneket tanulnak, és ilyen bárgyúságra alapozva nevezik mondjuk a vallásost birkának. Közben ők is csak elhisznek 1 mesét. Hisznek, érted?

Miért nem ezt hiszed el?

https://www.youtube.com/watch?v=-CjWrmEtPSY

Ez sokkal alaposabban utána járt a témának. Persze ez is lehet hazugság akár, de .... Döntsd el te.

2015. jún. 21. 19:42
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2020, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info@gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!