Miért elítélendő erkölcsileg, ha az értékrendem nem egyezik az istenivel?
Átfogalmazom egy hülye példával:
Szerintem a gyilkosság tök jó dolog, erkölcsileg helyes, rendszeresen megteszem, jobban érzem magam tőle.
A legtöbb vallás emiatt mégis pokolra küld engem erkölcsi alapon, pedig a saját értékrendem szerint kifejezetten erkölcsös voltam. Isten jogosan kárhoztat el engem?
Kedves Chrisful!
Kicsit elkallódott ez a kérdés, de ami késik, nem múlik!
#74-es válaszod:
"Jézus azért beszélt képletesen,..." - Én itt a "Jézus Isten fia" kifejezés képletességére gondoltam. (Ezért is ment linkbe az Őslakó. Ezt most mindenkinek ajánlgatom, így most személyesen neked is! Max picsit kiborulsz :D).
"Isten gyilkosnak tűnhet a szemedben azért mert a legtöbb embert hagyja elveszni. De ne feledd mindenkinek van felelőssége." - Így Istennek is a teremtményeivel szemben. Akiket a szeme láttára mészárolnak le, vagy halnak bele katasztrófákba. VAAGY, A füle hallatára mondják ki, hogy miért nem hisznek benne, amire persze mehetne egy hathatós válasz... de nem megy, csak ők a levesbe!
"A saját jóakaró Teremtőjének a munkájába" - aki csupán SZERETETből és JÓAKARATból küldi pokolra az embereket.
"Az igazságosság pedig az Istenből van.": A számok továbbra is 7,5 milliárd, 2,5 milliárd (ami megy egyáltalán a rostára) .s 5 milliárd. Kételkedem az igazságosságban.
"Erre se Mohamed se allah sem semmi más hamis isten vagy hamis próféta nem képes." - Állítod te. Ők meg a szöges ellentétét! :)
# 76: "Nem mindig tudhatod, hogy kit milyen módon hív magához." - Csak azt tudom, hogy a világ lakosságának 2/3-át sehogy. Ez továbbra is 5 milliárd ember!
"de hinni kell hogy ő a Teremtő és mindent jól csinál": A számok: 7,5 milliárd, 2,5 milliárd, 5 milliárd.
És miért ekkora ez a szám, csak nem a hitetlenség miatt? Dehogynem. Mindenki elgondolkodhatna az őt körülvevő világon és elindulhatna keresni az alkotóját. De különös módon nem teszik, hanem inkább bálványokat találnak ki még elméleteket. A létezést pedig olyan természetes dolognak állítják be, amikor még jön a kérdés, vagy gondolat olyan könnyű azt mondani, hogy hagyjuk. És nincs felelősség? Miért ne lenne? Nekünk kellene elsősorban elfogadnunk őt, Mi vagyunk a kisebbek. Hiába is tartjuk magunkat igazságosabbnak, ha tartjuk ettől nem leszünk azok, hiszen ő az eredetünk tetszik vagy sem.
A videó meg egyébként nem játszható le.
Kedves Chrisful!
"És miért ekkora ez a szám, csak nem a hitetlenség miatt?" - Nemfeltétlen, mindjárt részletezem!
"Mindenki elgondolkodhatna az őt körülvevő világon és elindulhatna keresni az alkotóját. De különös módon nem teszik," - Nem is oly különös mód, ha még mielőtt eljuthatnának arra a szintre, hogy tényleg önállóan gondolkodjanak, eléjük tárják egy más vallás verzióját. Olyan környezetben, ahol mindenki más is annak a vallásnak a híve. És innentől a Föld populációjának legalább 53%-a megy a levesbe: [link]
"hanem inkább bálványokat találnak ki" - Nem, nem ők találják ki, ők csak azzal találkoznak. Sok helyütt kb kizárólagos módon. És hogyha igaz, hogy a hinduk, muszlimok, és többi vallás képviselői instant pokolra kerülnek, akkor valami nagyon nincs rendben a "szerető" Istennel.
Tessék, linkelem újra:
Kedves Chrisful!
Látom, nem olvastad el figyelmesen. A Földkerekség 7,5 milliárd emberéből nagyjából 5 milliárd nem Istent vallja. Nagyjából 3,7 milliárd ember teljesen más vallás híve. Ezen emberek jó része sohasem találkozott a Bibliával, vagy ha valaha is, a saját vallásuk miatt eleve előítélettől kezelve. Ezen emberekre örök kárhozat és szenvedés vár emiatt. Hol itt az igazság? Hol a SZERETET?
És mi a szeretet zsoldja? :D (Ha már máshol nem válaszolnak erre?)
Tisztelt PencroftTivald
Figyeltem én rendesen látom is a hibáztatásodat és válaszoltam is rá. Most te figyelj.!
Itt a szeretet vázolom: Károli Gáspár - János evangéliuma 3,16. Mert úgy szerette Isten e világot, hogy az ő egyszülött Fiát adta, hogy valaki hiszen ő benne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen.
17. Mert nem azért küldte az Isten az ő Fiát a világra, hogy kárhoztassa a világot, hanem hogy megtartassék a világ általa.
"17. Mert nem azért küldte az Isten az ő Fiát a világra, hogy kárhoztassa a világot, hanem hogy megtartassék a világ általa."
És akkor erről miért nem tájékoztatta az egész világ lakosságát? Miért csak egy jelentéktelen népet a sivatag kellős közepén?
Terjesztette ő, de mindennek megvan az ideje. A csatornákat( hivek) először ki kell terjeszteni, hogy mindenél több emberhez eljusson az igazság üzenete. Ma már ott az internet is amely egy nagyon jó csatorna ehhez. Addig meg nem tudatjuk, pontosan hogy a hír nélküli embereket mi szerint ítélte meg. Szerintem a legtöbb embert, akik teljes infóhiányban voltak a lelkiismeretük törvénye szerint.
Egyszerű fordítás - Római levél 2,14. Az Izráelen kívüli nemzetek, bár nem ismerik a Törvényt, ösztönösen mégis azt teszik, amit a Törvény megkövetel. Így, bár Törvényük nincs, ők maguk lesznek törvénnyé saját maguk számára.
15. Életük mutatja, hogy a Törvény követelései a szívükbe vannak írva, ezért tudják, hogy mi a helyes, és mi a rossz erről tanúskodik a lelkiismeretük is. Néha úgy gondolják, hogy rossz, amit tettek, és emiatt bűntudatuk van. Máskor viszont úgy gondolják, helyesen cselekedtek, és nem érzik magukat bűnösnek.
Károli Gáspár - Máté evangéliuma 24,14. És az Isten országának ez az evangyélioma hirdettetik majd az egész világon, bizonyságul minden népnek; és akkor jő el a vég.
Kedves Chrisful!
# 87-as válaszod:
Nem hibáztatás ez :). Csupán továbbra sem értem, hogy hol a szeretet az olyan emberek irányában, akik önhibájukon kívül, születésük pillanatában bérelt helyük van a Pokolban? És hogy miért tartozik ide a jelenleg élő populáció legalább fele?
"Itt a szeretet vázolom:" - Köszönöm! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!