Egy 59 éves nőnek 3 budapesti albérlete van (+ egy háza, ahol lakik). Milyen anyagi konzekvenciát lehet ebből levonni?
Kicsit bővebb információ: szegénynek meghalt a férje, a kiadó lakások pedig közösek voltak mind. A férj halála után a nőnek megmaradt mind a 3 kiadó lakás (amiből 2 újépítésű lakóparkban van), valamint egy 3. nem újépítésű, de felújított. Mind a 3-ban laknak jelenleg, nem szoktak üresen állni. A kérdésben említett nő egy budapesti családi házban lakik, ez nagyjából 160 négyzetméter, szépen karbantartott, modern/klasszikus stílusú, pl kandalló van a nappaliban, de ugyanúgy van padlófűtés, fürdőszobában jacuzzi stb.
Szerintetek akinek ennyi ingatlana van, - ráadásul ilyen kaliberűek - az létezik, hogy nem jó anyagi körülmények között él és nincs sok pénze, ezért spórol sok mindenen? Nekem ez nagyon furcsa, úgyhogy érdekelne ki mit gondol erről.

válasza:

válasza:

válasza:A 3 kiadott ingatlanból nem biztos, hogy olyan sok pénz jön be, mint amennyi a kiadás. Egy régebbi házra valószínűleg többet kell költeni, mint az új lakásokra. És lehet, hogy van adósságuk is. Lehet, hogy még fizetik a hiteleket a lakásokra.
De még az is lehet, hogy pont azért van ennyi mindenük, mert tudnak spórolni.

válasza:

válasza:Egy 160 nm-es házat elég sok fenntartani, elég luxus 1 embernek.
3 lakás a megélhetését és a 4 ingatlan költségeit szűken termeli ki most, hogy kb. 2,5-3%-ot hoznak a bérbeadott lakások. Ha ezek kicsi lakások, nem belvárosiak, lehet, összesen 240 000 Ft a bevétel adózás után a 3-ból. Ha 40-50 nm-esek és belvárosiak, akkor is 280 körül. Attól függ, mit kezdett velük, mennyit foglalkozik velük. Egy magának ellevő bérlő, aki mindent maga csinál, ennyit hoz, 2800-3500 Ft/nm.

válasza:A spórolás meg alap.
Mert ugye világos, ha 20 forintért van zsemle, de te 80-ért is megveszed, akkor pont negyedannyit ér a pénzed. Érdekes, hogy sokan nem így gondolkodnak.
Kapcsolódó kérdések:
Mert nyilván jól elverik majd a port bábuként rángatott Maki Petin. De a valódi ok az, hogy a magyarok nem kérnek a globalistákból! Nem kérünk a Gyurcsányokból, Donátokból, Cseh Katkákból és a Fegyőrökből! De nyilván ez nem fog szóba kerülni mert Gyurcsány akar...
Mi a legfontosabb, amit megtanultál az életben?
Furcsa kérdés, de kifejtem. Kezdem ott, hogy én egy 22 éves csóró majom vagyok, egy Swiftem jó állapotú , már amennyire egy 25 éves autó jónak mondható. Mentem éppen Balaton déli partján és aki ismeri Lellét az tudja, hogy sok a zebra, lévén ott a strand szezon...
31 múltam. Biztos ciki, meg nevetséges, de csak mostanra jöttem rá, merre tart, illetve merre tartott eddig az életem. Eddig viszonylag optimistán, de leginkább naivan azt gondoltam, kaphatok segítséget. Pontosabban megértést, együttérzést. Nem láttam, vagy csak nem...
Nem összekeverendő a diferenciával,mert az a "különbség",igaz?
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!