Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Ha a lakásomba bejelentkezik...

Ha a lakásomba bejelentkezik az albérlőm állandóra, abból elvileg semmi hátrányom nem származhat, igaz?

Figyelt kérdés
Tehát nem kap az albérlő több jogosultságot annál, mintha nem jelentkezne be?

2013. jan. 24. 21:08
1 2 3 4
 1/40 anonim ***** válasza:
71%

Igaz.


[link]


"A lakcímbejelentés ténye önmagában a lakás használatához fűződő, valamint egyéb vagyoni jogot nem keletkeztet, és nem szüntet meg."


Egyébként nem állandó lakcím a neve, hanem lakóhely. Az ideiglenes lakcímet meg húsz éve már tartózkodási helynek hívják.

2013. jan. 24. 21:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/40 A kérdező kommentje:
Köszi a gyors választ!
2013. jan. 24. 21:22
 3/40 kunu lenke ***** válasza:
11%
Szia.Én nem jelenteném be!Nagyon sok a probléma belőle!Volt néhány ismerősöm akik kiadták a lakást és a végén nem akartak kiköltözni még perre kellet vinni a dolgot sőt ha nincs másik címe ahova át tudja magát jelenteni tartózkodási helyként akkor addig nem tudják kijelenteni onnan!!Ha lakáshoz szeretnék jutni a legegyszerűbb módja valami úton módon bejelentetni oda magam aztán elüldözni bármilyen módon a tulajt !Volt két férfi ismerősöm akitől így szerezték meg a házát a másiknak a lakását !Tehát jól gondold meg,mert nem tudhatod előre,hogy mit veszíthetsz ha a becsületesnek tűnő emberek mégiscsak hátba támad.
2013. jan. 24. 21:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/40 anonim ***** válasza:
43%
Én nem engedném, bár létezik kényszerkijelentési eljárás, de azért jobb az ilyesmit megelőzni...
2013. jan. 24. 22:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/40 anonim ***** válasza:
92%

Makacsul tartja magát a tévhit, hogy ne lehetne kilakoltatni azt, akinek bejelentett lakcíme van a bérelt lakásban. Az igazság ezzel szemben az, ami a törvényben is áll, hogy a lakcímbejelentéstől senkinek sem lesz sem több, sem kevesebb joga a lakás használatához. Az esetleges kilakoltatás nem a lakcímbejelentés miatt hosszadalmas folyamat.


Valamint, az a bérbeadó, amelyik nem hajlandó aláírni a lakcímbejelentőt, törvénysértést követ el, lásd itt:


[link]


"Amennyiben a polgár ténylegesen ott lakik a lakásban bérleti szerződés alapján és a lakás tulajdonosa a lakcímbejelentéshez nem járul hozzá, törvénybe ütköző magatartást tanúsít, joggal való visszaélés valósul meg – közölte többek közt a szaktárca. A Polgári Törvénykönyvre hivatkozva azt is jelezték: bírósághoz fordulhat és kérheti a bíróságtól, hogy ítéletével pótolja a tulajdonos jognyilatkozatát."


Egy hónapig lehet még keménykedni a bérlőkkel, március elsejétől ugyanis nem kell a szállásadó aláírása az írásos bérleti szerződéssel rendelkező bérlőknek:


"A bérlakásban élők lakcímbejelentési problémáit várhatóan orvosolja az a Magyary Egyszerűsítési Program keretében készült, az Országgyűlés előtt lévő törvényjavaslat, amelynek elfogadása esetén 2013. március 1-jétől a lakcímbejelentő lapon szereplő szállásadói aláírásra nem lesz szükséges abban az esetben, ha a lakcímbejelentésre kötelezett olyan érvényes magánokirattal vagy közokirattal rendelkezik, amely a lakás használatára feljogosítja – olvasható a szaktárca lapunkhoz eljuttatott tájékoztatójában."


Ennyi.

2013. jan. 24. 22:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/40 anonim ***** válasza:
11%

Nálam pont ez van, hogy nem hajlandó kiköltözni az albérlő, csak cserelakásért, vagy 10 misiéert!!

A bíró a "szegény albérlőt" támogatja.

Az ügyvédem tehetetlen.


Ne írd, hogy nem jó az ügyvéd, mert többnél is jártam már!

2013. jan. 25. 01:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/40 anonim ***** válasza:
95%
#6 Te a bérleti szerződését nem tudod megszüntetni, nem a lakcímét. A kettőnek semmi köze egymáshoz. Nem azért lakhat valaki egy lakásban, mert ott van a lakcíme, hanem fordítva, azért kell bejelentenie a lakcímét, mert ott lakik.
2013. jan. 25. 09:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/40 anonim ***** válasza:
23%
ha nem engeditek buta fő bérlők az albérlőt bejelentkezni és még hozzá albérlet pénzt szedtekbe ...én nem volnék helyetekbe egyik ismim haverja kiadta kecot 2 nagy szoba stb.. 3 éve 1 család bérli, és gondjuk volt valami papir véget lényeg a hivatal automatikusan feljelenttet a főbérlőt aki 1 hónapon belul kapot egy szép csekket az önkormányzattol, 2 pedig adó hivatalnak továbitva lett 3éve albérlőt tart szerződés nélkul, nem bejeletve és rémhirekből millios bajok lesznek. albérlőt muszály engedni idejglenesen bejelentkezni ha szerződés van .
2013. jan. 25. 12:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/40 anonim ***** válasza:
22%

Nálam 5 éve laknak albérlők.Sosem engedném meg nekik.Mi a fas.nak??

Nincs állandó lakcíme vagy mi előtte hol lakott?

A lakást ne írassam a nevére komolyan milyen albérlők vannak fújjjj.

2013. jan. 26. 20:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/40 anonim ***** válasza:
92%
Kedves utolsó válaszoló, pl. azért kell bejelentenie a tartózkodási helyét, mert ez a törvény. Egyébiránt pedig azért, hogy el tudjon menni a tartózkodási helyéhez kirendelt háziorvoshoz, ahol nem látják el, ha nem tudja bemutatni a lakcímkártyáján, hogy milyen jogcímen akar ott ellátást igényelni.
2013. jan. 26. 23:17
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2023, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!