Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Ha a lakásomba bejelentkezik...

Ha a lakásomba bejelentkezik az albérlőm állandóra, abból elvileg semmi hátrányom nem származhat, igaz?

Figyelt kérdés
Tehát nem kap az albérlő több jogosultságot annál, mintha nem jelentkezne be?

2013. jan. 24. 21:08
1 2 3 4
 11/40 anonim ***** válasza:
0%

Szerencsére az én albérlőim mind abban a városban élnek állandó lakcímként és ez nem gond felülnek a buszra és mennek az orvosukhoz.Ezért nem váltanak orvos.

DE ettől függetlenül én nem engedném meg.Még a közüzemi számlákat se iratom a nevére.mert ha elmegy itt hagy X összegű tartozást ok nem engem hajtanak végre de nem fogok évekig senkivel pereskedni.

Ő egy jóhiszemű jogcím nélküli.

2013. jan. 27. 08:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/40 anonim ***** válasza:
29%

Kedves olvasók nem látták a Házon-Kívül Tévé műsort?

A törvény, bíró, a rendőr, a szolgáltató, sajnos a lakót védi kis hazánkban! (ha gond támadna)

Ez szívás mert így nem merik bejelentkezni hagyni tartózkodási helyre.

A lakóknak pedig van lehetőségük a szülői háznál lenni bejelentve állandóra vagy akár ideiglenesre!

Tehát a mai törvények miatt, amilyenek, NE bejelenteni!!

(én gyerekeim sokat albérleteztek, munkahely miatt, de sehova nem voltak bejelentkezve, még is megoldották)

2013. jan. 27. 10:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/40 anonim ***** válasza:
100%

Szeretnék hozzászólni,mint alberlő.

Állandóra sosem jelentkeznék be egy lakásban sem, a szüleim háza arra tökéletesen megfelel. Viszont lakást sosem bérelnék úgy ki,hogy tartózkodási helyemnek azt nem írhatom be.

300 km- re vagyok az orvosomtól,így számomra igenis fontos,hogy biztosítsam magam számára az ellátást a lakóhelyemen is.

Szomorúan látom,hogy sajnos vannak olyan bérlők,akik visszaélnek a tulaj jóindulatával,de ez a sok felkapott hír a becsületesekre is rosszul hat.Mióta a csapból is ez folyik,sajnos egyre nehezebb albérletet találni.

Illetve azt sem szabad elfelejteni,hogy vannak olyan tulajok is,akik minden ok nélkül megkeserítik a bérlő életét. (pl amíg ő hétvégén alszik,bemegy és leolvassa a villanyórát)

2013. febr. 7. 18:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/40 anonim ***** válasza:
48%

Mi úgy írtuk a szerződést, hogy bármikor bemehessünk engedély nélkül a lakásba.természetesen nem zaklatjuk Őket de havi 2 szer feljárunk.

1.albérleti díj miatt

2. mi fizetjük be a számlákat az a biztos nem szeretnénk elmaradást


Az ideiglenes bejelentkezés tényleg nem jelent akkora gondot.

2013. febr. 7. 19:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/40 ivilicious válasza:
100%
Én bérlő vagyok, és szükség van a bejelentésre, de csak "ideiglenes lakcímre ", mert nyíregyházi vagyok és Budapesten bérlek, és az orvosok húzzák a szájukat....nem akarok dorbézolni, semmi ilyesmi, nekem csak a dokik miatt egyszerűen szükségem van rá!!!
2014. márc. 25. 11:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/40 anonim válasza:
100%

Az én helyzetem is hasonló bérbeadóként:


2 házunk van. Kiadtam azt, amiben eddig éltünk, és oda vagyok bejelentve "állandóra", a másik házba, ahol jelenleg lakunk, majd bejelentkezünk "ideiglenesre". Ámde a bérlőm "állandóra" akar bejelentkezni abba, amit kiadtam, mert "ideiglenesre" nem tud, mivel az "állandóját" megszüntették már régen. Most település szintre sem tud elvileg, mert nincs "állandó". Rokonok nincsenek... Ilyenkor mit csináljak? Kell neki a bejelentés, például a lakhatási támogatás miatt.

2014. júl. 15. 11:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/40 anonim ***** válasza:
100%
Leírták többen is, hogy nem lesz bajod az "állandó" bejelentéstől. Most mit vársz, győzködjünk, hogy tényleg így van?
2014. júl. 15. 11:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/40 anonim válasza:
100%

Magyarországon az emberek felfogása sajnos kihasználó vagy értetlen nem segítő.

Manapság pld fogorvos is csak állando lakcimmel fogadja el a kezelési feltételeket máskülömben fizethetsz mint ha maszek lenne.

Ha menni akarsz nyaralni és venni akarsz fel hozzá kis összegü kölcsönt pld 100.000ft szeméyli kölcsönt.. nem engedik a bankok mert kell az állando lakcim. Hiába van 2 kereseted is pld nyugdij és 6 orás kötetlen munkahely már 4 éve.

A tartozkodási lakcim egy valamire jo ha leveled jön és max házi orvos. Minden máshoz a tisztességes bérlő kitörölheti vele a sejhaját..hiába lakik ott 5 éve és mivel ott lakik ujra festetett felujitott ezt azt ami jo a tulajnak is, ennek ellenére a tulaj még sem akarja az állando lakcimet bejelenteni.Innentől kezdve vegyük alapul, ha én bérlek egy lakást tartozkodási helyel,és lelokom a lakást ugy hogy rendesen fizettem az albérleti dijjat ami ugye bár a kölcsön bérleti feltétel ami magába foglalja azt hogy amit használsz kopik romlik az átlaga mint ha egy uj autot vennél és ha már kimész vele az utcára onnantol már használt gépjármű. Igy ha lelakod a lakást simán othagyhatja hullo vakolattal leszakadt tapétával is. Hisz ha a főbérlőben nincs joindulat a segítésre az albérlőnek miért kellene?

Én tisztességesen bérlem a lakást 5 éve tartozkodási helyel de ilyen magas kamatu provident kölcsönön kivül más féle kölcsönhöz nem juthatok állando lakcim nélkül.

És jelzem a nagyszáju okosoknak akik ujra feltennék a kérdést mi az hogy nincs állandoja eddig hol lakott? Erre a válasz az hogy volt csak el lett adva adoságok miatt régen és ki lett belőle jelentkezve szülők meghaltak és csak magam vagyok.

Igy hiába vagyok én tisztességes 5 éve és rendszeres 2 jövedelemmel, minden joindulatommal tisztességemmel kitörölhetem a hátsom, mert mindenki be van rezelve mert halott vagy látott igénytelen semmire kellő bérlőt valahol.

Manapság egyre több mindenhez kell az állando, de ha nincs hová hisz szülők nagyszülők nincsenek, és hiába bérel lakást ott sem engedik akkor semmire nincs esélye az életben amihez ez kellene.És ennyi erővel lakhatna az ároparton is.

Igy gondolkozzon el a sok lakást kiado, hogy ahogy hozzá álnak a dolgokhoz az sokszor vissza is üthet.

Én felujjitottam az albérletem de hiába, pedig tehettem volna azt is hogy lelakomm pöcegödörréá és tovább állok.És egy fikarcnyi szava nem lehet a főbérlőnek hisz fedeztem az egyéb terheket a havi bérleti dijjal.

A lényeg sajnos Magyarországon sokan élnek tévhitben .

Hisz az állando lakcim nem jelent tulajdoni jogot, nem kerül a bérlő a tulajdoni lapra nem jelent semmi plust.

Csak mivel hosszú távra bérel a főbérlőtől egy lakást megegyezve igy nyugodtan mehetne állando lakcimre.

Még annyi, ha kiadsz egy lakást köss bérleti szerződést és foglald bele még akkor is ha állando lakcimmel adod ki, hogy csak bérlő a bérlés felmondásáig amit a tulaj bármikor felmondhat és ezt megértette a bérlő tudomásul vette.És ezzel törvényileg védve van nem kell futni biroságra, hisz ha elvileg bemutatod a hatosági szerveknek mikor kihivod és megmutatod neki hogy ő is aláirta megértette bele egyezett a feltételbe, igy neki kötelessége kiköltözni akár azonnal is vagy a főbérlő által megszabott xy nap alatt.És nem kekeckedhet az albérlő mert ott az aláirása a megértettem elfogadom részben.

De tök mind1, hisz mindenki fél, bizalmatlan a segítő szándék egy nagy nulla hiába tisztességes valaki.

Ez magyarország ez minősiti a jogszabálát is és azt hogy mennyi értetlen utána nem járó ember van aki kiad lakást.


Üdv!

2014. aug. 27. 20:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/40 anonim ***** válasza:
80%

Sajnos van olyan helyzet - a fentebb leírtak szerint is - hogy valakinek nincs állandó lakcíme (lakóhely). Sok dolog az állandó lakcímhez tartózik. Sokan azt írják, hogy a törvények szerint nem keletkezhet hátránya/kára a tulajdonosnak, ha a bérlő lakóhelyként jelenti be. Sajnos nem így van, ha a bérlő bejelentkezik állandóra(lakóhely) , ha végrehajtás történik a bérlő dolgain, akkor simán lefoglalják a tulajdonos dolgait is, amit ha nem tud számlával igazoni akkor bukja. Erről van szó pl. itt is: http://www.gyakorikerdesek.hu/otthon__alberlet__6522869-nala..


Saját példa: 3 éve ingatlan vásároltam egy 19 éves lánytól, aki hatalmast tartózást halmozott fel a lakásra, én fizettem ki, vételárból vontuk le. A lakásból nem jelentkezett ki (szerződésben rögzítve volt, hogy ki kell jelentkeznie). A kényszerkijelentés sajnos nem 1 hónap, mint valaki írta, hanem kb. 3 hónap volt. Be kell menni az önkormányzathoz, illetéket fizetni, aláíratni két szomszéddal(akik nem lehetnek a rokonaid), hogy az illető nem lakik ott és a lakásban nincs holmija! Tehát ha a lakásban maradt valami holmija akkor már nem tudod kényszer-kijelenteni! Az önkormányzat 2x kiküld tértivevényes levelet az illető nevére, ha bármelyiket átveszi valaki, akkor leáll a folyamat, buktad az illetéket és indíthatód újra az egészet. Szerencsémnk volt, hogy nem vette át senki, így "csak" 3 hónap volt az átfutás. Addig is remegtünk, hogy ne legyen végrehajtás, mert akkor a mi cuccainkat viszik el. 2 hete rendőrség szállt ki és kereste a már azóta 22 éves lányt, azzal, hogy az a címe!

2015. ápr. 8. 14:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 20/40 anonim ***** válasza:
100%

#19 írsz egy leltárt a bérbeadó tulajdonában álló berendezési tárgyakról (egyébként is meg kell tenni bérbeadáskor), mindkét fél aláírja, és máris nem vélelmezhető, hogy minden cucc a bérlőé lenne.


A tulajdonosnak NINCS JOGA megtiltani a bérlő lakcímbejelentését.

2015. ápr. 8. 23:25
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2023, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!