Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Hogyan lehet grillezo tárcsát...

Hogyan lehet grillezo tárcsát készíteni?

Figyelt kérdés
A boronatárcsa már megvan hozzá.
2012. febr. 17. 16:07
 1/7 anonim ***** válasza:
Akkor csináld be a likat a közepén, és már kész is.
2012. febr. 17. 16:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

A boronatárcsa spec. acél. Javaslom,hogy a közepének behegesztését bízd szakemberre. A pótló anyag pl.nálam a drótfonógépnél használt késacél.

Nekem nem tetszik,amikor a tárcsára "rákókányolnak" 3db fél..vagy háromnegyed collos csövet láb gyanánt. Ott,ahol hegesztik,a belső oldalon is megváltozik így az anyagszerkezet,és azután mindig leragad a hús. Én úgy csináltam,hogy egy

komolyabb lánc szemét félbevágtam,és azt hegesztettem föl(3 db-ot)a tárcsa élére. Nekem 9 leveles nagy tárcsám van. Így a három helyre beleakasztok 1~1 karabínert lánccal,és végül fölfüggesztem (egy lánccal).

-Előnyei: Nem sül le a hús a hegesztett lábaknál,a lánccal magasságot lehet állítani a parázs fölött,lehet mozgatni,forgatni a tárcsát,tároláskor,kirándulásra szállításkor nem állnak ki a lábak.

Amikor a tárcsám anno elkészült a helyi vasöntödébe vittem,ott "felsörétezték". Ez olyan,hogy egy kamrában nagy sebességű acéldarabkákkal"bombázzák" a felületet,(hasonló,csak hatékonyabb,mint a homokfúvás-így tiszta,rozsdamentes tárcsám lett. A karbantartása u.az,mint egy bográcsnak.Ha figyelsz rá,nem kell zsíroldóval+ drótkefével+homokkal(stb)b@sztatni.

Hmm...összefutott a nyál a számban...mihelyt jó(bb) idő lesz sütünk is 1~2 nyuszit benne!

2012. febr. 17. 19:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 A kérdező kommentje:
koszi a választ!még azt kérdezném,hogy azt hallottam elso használat elott ki kell égetni,tobbszor étolajjal,míg teljesen fekete lesz,és akkor nem ég rá a hús.A sógorom viszont nem égette ki,mindig csillogosra tisztítja-így is finomakat sut rajta.
2012. febr. 17. 20:35
 4/7 anonim ***** válasza:
Hú...már alig emlékszem,de beszéltük az Asszonnyal,hogy mikor kész lett,többször elmostuk,és krumplit+hagymát sütöttünk,majd azt odaadtuk a malacnak.
2012. febr. 17. 21:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
Ne égesd ki, ha nem muszáj! Ami ráég az zsírsav polimer, amiből darabok szakadhatnak bele a kajába, és ami baromi egészségtelen. Ugyanez a helyzet a woknál, csak hát azt nem egyszerű kiégetés nélkül használni...
2014. jún. 30. 13:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 A kérdező kommentje:
Köszi a kései választ! Nem égettem ki,már két éve vidáman használom a család és a barátok nagy örömére! :-)
2014. júl. 9. 18:37
 7/7 anonim válasza:
Nekem épp ma kell valaki hegesztését kijavítanom.
2014. aug. 1. 10:43
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!