Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Vegyestüzelésű kazánban mivel...

Vegyestüzelésű kazánban mivel lehet a fekete kátrányt eltávolitani? Milyen tüzelés segitő anyagok vannak? Pl konix stb

Figyelt kérdés
2013. dec. 8. 16:53
 1/3 anonim ***** válasza:

mi ezt haználjuk:

[link]

előtte, még a kémény külső falán is megjelent a kátrány.

(eltávolít tatuk, a mester javaslatára kezdtük el ezt használni, 3 éve nincs kátrányosodás, kokszosodás a tüzelő berendezésben sem!)

2013. dec. 8. 17:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!


A vegyes tüzelésű kazánból a kátrányt úgy lehet ha eltávolítani, ha száraz fát használsz tüzeléshez. Tudj arról, hogy a száz éves bútor fájában is kb 12% víz van. Vagyis száraz tüzifának az tekinthető, amit felhasogatsz, tető alá, de légjárta helyre betárolsz, aztán 2 évig nem használod.


Ha már megtörtént a baj, akkor a Konixon kívül a Diavolina cég gyárt megfelelő anyagot, de itt van a Dr Soot, Limex stb állanak még rendelkezésedre. Ezek összefoglaló neve koromtalanító. Gazdaboltban, háztartási boltban általában megkapod ezen anyagok valamelyikét. A gyártó utasításokat tartsd be! Nagyobb barkácsáruházakban is szokott előfordulni hasonló célú, más árkategóriájú anyag.


Üdv R.

2013. dec. 10. 14:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 A kérdező kommentje:
köszi
2013. dec. 10. 16:41

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!