Kezdőoldal » Otthon » Kert » Most végülis mennyit kell...

Most végülis mennyit kell öntözni a paradicsomot? Az enyém öntözés nélkül is elvan, nem sárgul. (jó a föld) jó az úgy?

Figyelt kérdés
2014. júl. 3. 23:15
 1/6 A kérdező kommentje:

Mármint, kérdésem oka ugye:

Hozza már a gyümölcsöket és amiatt aggódom, h ha esetleg ilyenkor nem öntözöm eleget, a gyümölcs szivacsos lesz, vagy kisebb mint amekkora lehetne, ilyen nincs?

2014. júl. 3. 23:17
 2/6 anonim ***** válasza:
52%

napi 2

föleg mikor már termése van

kora reggel késö este langyi vizzel avgy esövizzel

2014. júl. 4. 10:08
 3/6 anonim ***** válasza:

Ha elvan, el lesz öntözés nélkül is az jó, de ha kap vizet nyilván nagyobbra nő, több és nagyobb termés lesz rajt.

Én kútvízzel ha nem esik, vagy nem nedves a földje akkor este megöntözöm. Máshogy állnék hozzá, ha vezetékes vízzel kellene.

2014. júl. 4. 12:25
 4/6 anonim ***** válasza:

Van egy 15 m2-es rész a kertemben, ahol van 10 tő paradicsom [vagy 4 fajta]. Bakháttal körbevettem, és ha nincs eső 3 naponta elárasztom kútvízzel a belső föld felületet...

Nagyobb a terméshozam locsolással.

2014. júl. 4. 14:56
 5/6 anonim ***** válasza:

Vannak olyan fajták, amik szivacsosak lesznek aszály esetén, de ezek általában ilyen fóliás termesztésre vannak kitalálva, szóval egyáltalán nem jellemző dolog.

Természetesen nagyobbak lesznek a bogyók meg maga a növény is, ha több vizet kap.

Ameddig nem volt kutam a telken, én sem öntöztem, és nem volt semmi gond. Most viszont már öntözöm, csepegtető csővel úgy 5 naponta.

2014. júl. 6. 07:46
 6/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat, egyenlőre ott tartunk, hogy ha lezúg egy nagyobb eső, összegyűjtjük a vízet tartályba és azt öntözzük ki pár napig.

Ha nincs eső sem és elviselhetetlen a forróság, akkor adunk nekik 1-1 litert (hetente 1x max) vezetékes vízről.

Elég jól tartja a föld a nedvességet, szóval nagy baj nincs, de ezek az első tő paradicsomjaim.

Ja egyébként még nem is kezdtek el beérni, de erről új kérdést nyitok.

2014. júl. 6. 19:57

Kapcsolódó kérdések:

Rossz minőségű talajjal mit lehet kezdeni?

Trágyázni vagy termőföldet belekeverni vagy esetleg levenni egy rèteget és oda rakni helyette termőföldet vagy más megoldás?

Lehet még fűmagot vetni most? Vagy már késő? És a kert felásása, el gereblyézése után hány nappal lehet vetni? Ha lehet?

múlthét vasárnap (3 napja) Felástuk elgereblyéztük a földet akkor még szép vizes volt de mostanra kissé kiszáradt a naptól a hét végén akarunk fűmagot vetni Lehet még ilyenkor? És ha igen, felkel ásnom újra meg kell forgatni? Mert kiszáradt? Légyszi segitsetek sok munkám van benne!

A futóbabom levelei sárgulnak, és elszáradnak. Mi okozhatja ezt?

Erkélyen nagy cserépben van tartva, azt írják, hogy így is lehet tartani, kap elég vizet, szóval nem ez a probléma. Mi más lehet? Valamilyen táp kell neki?

Szükséges ezt a bonsait átültetni, vagy bírja még tavaszig? Mely módszer a legjobb öntözéshez?

Szert tettem egy borágófára ( Carmona mac.).Jelenleg 10 centis bonsai tálban van, a fa magassága is olyan 10-15 centiméter.Tudom róla, hogy a párát szereti, ezért, ahogyan mindenhol olvasni lehet tettem alá egy kerámiatálat, és úgy helyeztem rá a bonsai tálat, ami egy...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!