Csehszlovákia "jobb hely" volt 1938-ban, mint a Horthy-féle Magyarország?

válasza:

válasza:

válasza:Csehszlovákia Kelet-Közép-Európához mérten volt demokratikus, nyugathoz mérten nem.
Viszont a kisebbségi kérdést tekintve barbár.
Nem lehet egy szóval megítélni.

válasza:

válasza:

válasza:

válasza:A visszacsatolás után ez a firka állt egy ideig a komáromi hídon (a magyaroknak címezve):
"Benes volt az apátok,
selyemből volt gatyátok,
Horthy lett az apátok,
meztelen a p*csátok"

válasza:Egyáltalán nem volt jobb hely, főként az ottani magyarok számára nem. Egy életképtelen francia bábállam volt, ami 20 év alatt szét is esett. Ha tudni szeretnéd, hogy hogyan fogadták az ottani magyarok a visszacsatolást, javaslom nézd meg az Észak felé című filmet.

válasza:

válasza:Kapcsolódó kérdések:
Tudom miről beszélek, mert több országban is jártam és vannak tengerentúli ismerőseim is. Nyugat-Európában van a világon a legjobb életszínvonal, de az is csak annyival jobb a magyarnál, hogy az emberek több pénzt keresnek, a szolgáltatások, az infrastruktúra...
Annyire elszomorító, hogy EU-ban vagyunk, és szinte mindenkitől azt hallom, hogy EU-s szinvonalban a magyarok vannak legutolsó helyen, De, bármire térünk ki beszélgetni, azt mondják, hogy bezzeg Ausztriában, bezzeg Németországban 10 szer annyit keresnek, és 4 szer...
kérlek indokold is !
Például az ország anyagi helyzete?Láthatunk e több jókedvű embert az utcán?Jobb lesz e az életszínvonal?MI lesz a cigánykérdéssel?(nem vagyok rasszista) stb...
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!