Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Vajon ahol minden kondíció...

Vajon ahol minden kondíció megvan a gyermekvállalásra, miért nem vállalnak?

Figyelt kérdés

pl.

[link]

vagy,

[link]


2018. júl. 20. 07:13
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
87%
Megette a fene, ha már "vállalni" kell agyereket és nem ösztönből jön a gyerek akarása.
2018. júl. 20. 07:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/23 anonim ***** válasza:
75%

A gyerek, hosszútávú leterhelés, sok lemondással, áldozattal jár.

Ugyan akkor a fejlettebb társadalmak, pénz és fogyasztó központúak. Minden honnan ez jön, tanulj, fejlődj, haladj a ranglétrán, akkor vagy ember, akkor ér esz sok mindent. Aki ebből kimarad, nem is igazán tartják embernek. Ezekbe egy gyerek felnevelése nagy hátrányt jelent. Sokan tolják, majd gyerek, ha ezt is, azt is, amazt is elértem és kifutnak az időből, mert mindig van, amit még el kéne érni.

2018. júl. 20. 07:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/23 anonim ***** válasza:
55%
Szerintem sokkal inkább kéne azt propagálni, hogy a gyerek csak úgy jön a helyzetbe, úgyahogy felnevelik, és majd viszi valamire. Nem értem ezt a felfogást, hogy gyereket csak akkor szabad vállani, ha kis hercegnek/hercegnőnek méltó életet tudunk biztosítani neki. A kommunizmusban vagy a Horthy-korban sokkal rosszabb volt a helyzet, mégis mindenkinek gyereke lett, nem értem, hogy a mai gyerekekkel miért kéne különb bánni, a Homo Sapiens az Homo Sapiens már vagy tízezer éve, és az őseink se nőttek fel hülyének, különben nem alakult volna ki a mai társadalmunk. Nem azt mondom, hogy a gyereket valami állatféle szinten kéne tartani, de szerintem túlzás a gyerekvállalás ezenfajta túlmisztifikáláas és a gyerek elkényeztetése ami a mai társadalmunkat jellemzi.
2018. júl. 20. 07:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/23 anonim ***** válasza:
98%
És a legnyilvánvalóbb indok: nem akarnak gyereket. Ennyi. Nem ezért, azért, vagy amazért, egyszerűen magára a gyerekre nem vágynak.
2018. júl. 20. 07:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/23 anonim ***** válasza:
96%

Egyik, hogy sokan problémának tartják, és eszükben sincs feladni a kényelmes életüket egy gyerek miatt, a másik, hogy ilyen elcseszett világban nem akarnak gyereket.

Amúgy nekem sincs gyerekem, pedig a 90-es években még mindenkinél alap volt a gyerekvállalás. Látva, hogy milyen élet vár egy fiatalra, nem is bánom egyáltalán.

2018. júl. 20. 08:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/23 anonim ***** válasza:
100%
Gondolom azért, mert nem kell nekik. Van jobb dolguk is.
2018. júl. 20. 08:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/23 anonim ***** válasza:
42%

Kèrdező.

Nem kötekedèsből kèrdezem,de neked hàny gyereked van?

Remèlem van legalàbb 5 vagy 6 gyereked mert ha nincs,akkor kihal a magyar.


Jaj,ne màr!

Hagyjuk màr ezt a gyerek tèmàt! Mièrt jó bűntudatot èbreszteni a màsikban azzal,hogy nem vàllal gyereket?

Magànügy. Senkinek semmi köze hozzà ki mièrt nem szül!


Kèrdező! Akàr nő vagy akàr pasi te mièrt nem szolgàlod a hazàt azzal,hogy beàllsz katonànak?

A hazàèrt mindent nem?

A hazàèrt,magyarokèrt kell szülni gyereket.

Akkor te ès a hozzàd hasonló gondolkodàsúak szolgàljàk becsülettel a hazàt azzal,hogy beàllnak a fegyveres erőkhöz szolgàlni a szèp magyar hazànkat.

Kell a gyerek,de tartsd tiszteletben màs döntèsèt a gyerekvàllalàssal kapcsolatban.

Ne bèlyegezd meg azt,aki nem szül.

Bèlyegezd meg azt,aki abortuszt vègeztet vagy egyszerűen megöli a csecsemőt miutàn megszületett.


Hagyjàtok bèkèn azokat a nőket,akik nem szülnek.

Nem szülőcsatornàk ők hanem emberek.

Gyakorolj tiszteletet ès ne gyűlöletet szíts!

2018. júl. 20. 08:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/23 anonim ***** válasza:
11%
Mert a "liberális" (valójában inkább kommunista) propaganda lebeszéli a gyerekvállalásról az embereket. A hatalmasok arra hajtanak, hogy Európából kihaljon a civilizált lakosság, ennek egyik eszköze ez is, sok más mellett (terroristák betelepítése, b_zipropaganda, abortusz engedélyezése, drogpropaganda, stb.).
2018. júl. 20. 08:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/23 anonim ***** válasza:
5%

Értékvesztett társadalomban élünk. Az emberek nem akarnak felelősséget vállalni.


Sokat veszítenek, mert a gyerek nagyon jó "dolog", sok aggodalom is, de ez olyan, amit át kell élni, akinek nincs, annak hiába magyaráznám.

2018. júl. 20. 09:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/23 anonim ***** válasza:
31%

A kérdés pontosan olyan, mint hogy ahol minden adott arra, hogy mindenki dolgozhasson, mégis rengetegen maradnak otthon inkább segélyen? Mint a németeknél pl. ahol mindig is volt sok százezer ember aki képes lenne dolgozni de nem megy, pedig mindenféle munkára kell behozniuk embereket helyettük.

Van egy társadalmi szöveg, egy nevelés és egy közhangulat, amiben ők dönthetnek úgy, hogy nem dolgoznak - mert akkor is lesz miből megélniük. Ahogyan a gyerekvállalásnál is, bárki dönthet úgy, hogy nem akar gyereket vagy éppen csak 1 gyereke lesz a 2 szülőnek - már az is kevés a fennmaradáshoz, de ez az ő életüket (úgy hiszik) nem korlátozza semmiben, soha.

Nem jó korábbi korokkal összehasonlítani, mert ha a középkorban lettek volna a mai fogamzásgátló módszerek és éppen ilyen könnyen, biztonsággal végezhettek volna abortuszt, akkor annyi ember sem lett volna, hogy a nagy járványok után újra benépesítsék a kontinenst, nem hogy hódító háborúkba menjenek.

Csak az 1960-as évek óta használható fogamzásgátló tabletta és később a jó minőségű óvszerek, addig azért nem volt kérdés, hogy akar-e valaki gyereket vagy sem, mert a szexet mindenki akarta és csinálta, a gyerek meg "vele jár". Azóta dönthet úgy az ember, hogy "vállalja" a gyereket vagy sem. Ez pedig nem rossz dolog, mert tudatosságot jelent. Az így világra jött gyerekek már döntés, akarat eredményei (többségében) és ennek megfelelően is bánnak velük a szüleik. Tudatosabb a nevelésük is és jobb a szülőkkel való kapcsolat is. Legalábbis kellene hogy az legyen.

A nyugati kultúrák az "ÉN" kultúrái lettek, ahol a munkaadók, a pénzemberek számára az az ideális ember, aki tökéletes munkavállaló, mert bármikor bármennyi munkát képes elvégezni, nem köti sem a családja, sem a gyerek betegsége, bármikor hajlandó máshová költözni, mert szintén nem köti az adott helyhez a párja vagy a gyerekének a közössége, és aki mindig minden pénzét magára költi. Mindegy, hogy az szórakozás, ruházkodás, utazás vagy nyugdíjtakarékosság, egészségbiztosítás, nem kell a távoli jövőre takarékoskodnia, mert csak addig van szüksége a pénzére amíg él. Persze a belőle megkeresett pénzt ezek a pénzemberek mind gyűjtik, hogy a saját örököseiknek tovább adhassák, de ezt nem kötik a hétköznapi emberek orrára.

Változás akkor történik meg egy társadalomban, ha az a társadalom el is hiszi, hogy az a kedvező, jó és követendő minta. Nálunk ez látható az elmúlt 40 évben. A fiatalok mindig több gyereket akartak, mint amennyi gyerekük aztán lett is - mert a családot, családban élést gondolták a jónak. De lassan a sok gyerek helyett lett 1-2 és már 3 gyerekes szülőként engem nagycsaládosnak neveznek. Pedig ez csak annyi gyerek, ami szükséges, hogy a társadalmunk ne fogyjon, sehol nem nagy család ami befér egy átlag autóba. Úgy 10 éve eljutottunk oda, hogy nagyon sokan már kijelentik és harcosan népszerűsítették, hogy ők bizony soha nem akarnak gyereket és az a jó. Ahogyan ez már megy nyugaton sok sok éve. A korosztályomban, volt osztálytársaim között is van már pár nő, aki ezt tudatosan csinálta. (Azóta már bánják többen, de már késő.) Ez volt a mélypont és innen kezdett újra változni a trend. Amikor olyan kormány lett ami ellensúlyként a másik oldalt is elkezdte népszerűsíteni. Azzal, hogy valós anyagi támogatásban részesülnek akik házasságot is kötnek, nem csak együtt élnek, akiknek gyerekük is van, azzal emelkedik ennek megbecsültsége és népszerűsége. Azóta ismét nőtt a gyermekvállalási kedv.

Amikor a liberálisok a munkahelyekről, nők jogairól, egyebekről beszélnek, akkor mindig vallják, hgy az egyén megbecsültségét azzal kell kimutatni, emelni, hogy növelik a fizetését. Hogy azért kell emelni a tanárok, orvosok fizetését, hogy a társadalomban értékesebbnek tekintsék őket, a munkájukat (jó értelemben) és ebben igazuk is van. Pontosan így a családoknál, a gyermekvállalásnál is az anyagi megbecsültséggel kell egy magasabb társadalmi rangot mutatni, hogy követendő és megbecsült dolog legyen. Mert korábban egy gyermek azonnal a család elszegényedését okozta, így lecsúszást, nehezebb életet, kirekesztődést az eletbb társadalmi körökből. A franciák ezt már 40 éve felismerték, jól is csinálták, kár, hogy utána hagyták veszni, mert knnyebb volt saját gyerekek helyett migránsokat beengedni.

2018. júl. 20. 09:10
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2023, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!