A fideszesek miért mindig az ellenzéki politikusok hitelességét firtatják, de egyszer nem kezdik el kritizalni a vezérüket?
"Teljesen reálisan néztem és úgy jött ki, hogy objektíven a fidesz a legrosszabb."
Szerintem meg nagyon is szubjektívan nézted. De semmi értelme ezen vitatkozni, mert úgyis félre menne minden, amit mondanék, a Fidesz ügyvédje szerephez meg marhára nincs semmi kedvem.
Orbán úgy működik mint egy eszement elszabadult hajóágyú!
Ritka egy kártékony fajzat!
GDP növekedés 2002-2010 között, amikor MSZP volt, kb. alig jött EU támogatás és volt 2 év válság: 93%.
GDP növekedés 2010-2018 között, amikor fidesz volt, végtelen EU-s pénz jött és nem volt válság egyáltalán: 21%.
Forrás: világbank: [link]
Biztos a szubjektivitásommal megváltoztattam a világbank adatait...
Ha a hülyeség fájna ezeknek az embereknek...
"Ha a hülyeség fájna ezeknek az embereknek..."
Nem tudom, miért kell rögtön a hülyézés felé menni. Én nem sértegettelek.
"Biztos a szubjektivitásommal megváltoztattam a világbank adatait..."
Most én is mondhatnám, hogy a hülyeség fájna, mert nem vagy képes értelmezni amit mondtam. Nem változtattad meg a világbank adatait, csak szimplán nem tudod őket értelmezni.
Hoztál egy statisztikát, ami szerint a szocik alatt nagyobbat nőtt a gdp, mint Orbánék alatt, és ebből kijelentetted, hogy bármilyen kormány jobb, mint a Fidesz.
Olyan, mintha azt mondanád, hogy a nyolcvanas években még a megye 2-ben is több gól rúgtak, mint most a szétpénzelt Fradi, tehát a Fradi a legszarabb csapat a világon. Ennek az érvelési hibának neve is van: lényegtelen konklúzió.
Fogtam a te linkedet, és kibővítettem a szűrőt a visegrádi országokkal + Romániával.
Kísérteties, nem? Az összes országban a lehető legrosszabb kormány regnálna? Amikor adatokat nézegetsz, érdemes lenne tágabban értelmezni őket, nem csak az számít, hogy igazoljon téged.
És a végén mégiscsak a Fidesz oldalán érvelek, pedig csak azt akartam mondani, hogy egyáltalán nem igaz, hogy csakis jobb jöhet. Bőven van rosszabb ennél is.
Orbán egyre hülyébb lesz, és egyre veszélyesebb!
Ideje lenne nemzetbiztonságilag is átvilágítani!!!
"Nem tudom, miért kell rögtön a hülyézés felé menni. Én nem sértegettelek."
De, kétségbe vontad a szakmaiságomat. Ezt alapvetően sokkal gerinctelenebb féreg magatartás, mintha valaki a szemembe mondta volna, hogy hülyének tart.
Mert még annyi gerinc sincs az ilyen emberben, hogy ezt kimondja.
"Most én is mondhatnám, hogy a hülyeség fájna, mert nem vagy képes értelmezni amit mondtam."
Amúgy te nem vagy képes értelmezni, amit én mondtam, de erre majd visszatérek, akkor amikor megteszed a félreértelmezést.
"Nem változtattad meg a világbank adatait, csak szimplán nem tudod őket értelmezni."
Azt állítod, hogy 21% több, mint 93%? Mivel csak ennyi kell ahhoz, hogy az adatokat értelmezzük.
"Hoztál egy statisztikát, ami szerint a szocik alatt nagyobbat nőtt a gdp, mint Orbánék alatt, és ebből kijelentetted, hogy bármilyen kormány jobb, mint a Fidesz."
Nem, az állításom nem ez volt és itt látszik, hogy valószínűleg direkt félreértelmezed, amit mondtam, mert nem tudsz cáfolni.
Az állításod az volt, hogy nem találunk alkalmasabb pártot a fidesznél. Erre reagáltam, hogy de van és példának hoztam már a #10-es válaszomban, hogy a 2010 előtti MSZP is jobb volt, aminek jó pár szereplője még mindig a politikai elit része.
Ennek az állításnak a bizonyítására hoztam a világbank adatait, amit te nem tudtál értelmezni, mert azt állítod, hogy 21% az több, mint a 93%, ami kicsit sem nevetséges...
"Ennek az érvelési hibának neve is van: lényegtelen konklúzió."
Az pláne szánalmas, amikor nem tudod értelmezni a mondandómat és inkább érvelési hibákról kezdesz beszélgetni.
Hogy tisztázzuk. Az érvelési hiba, amivel vádolsz, az középiskolás tananyag. Annak az eldöntése, hogy a 21 vagy 93 a nagyobb, az általános iskola alsó, ami neked nem sikerült.
Maradjunk előbb azon a szinten, ahol te elakadtál, utána megtanítom az érvelési hibákat neked.
"Fogtam a te linkedet, és kibővítettem a szűrőt a visegrádi országokkal + Romániával."
És itt derül ki, hogy értesz-e ahhoz, amiről beszélsz.
Jó, akkor most adj hozzá még két szűrőt, mert ilyen vakon nem lehet más országokhoz hasonlítani az adatainkat. A két szűrő a következő legyen, vond ki az EU-s pénzeket, illetve a foglalkoztatottság növekedését, hogy lássuk a termelékenység hogy változott.
Pont azért nem más országokkal hasonlítottam, mert ilyen esetekben más gazdasági eseményeket is figyelembe kell venni, amit te nem tettél meg.
(Ez egyébként érvelési hiba a részedről.)
"Kísérteties, nem? Az összes országban a lehető legrosszabb kormány regnálna? Amikor adatokat nézegetsz, érdemes lenne tágabban értelmezni őket, nem csak az számít, hogy igazoljon téged."
Kéne, mégse tetted meg.
Valamiért mindig elfelejtjük a többi releváns adatot, mint az EU-s pénzeket.
Az általam hozott mutató pont azért működött, mert még a fidesznek kedvező számokkal együtt is (foglalkoztatottság, EU-s pénzek) az MSZP-nek jobbak voltak a számai.
Így nem kell bizonyítgatni, hogy az EU-s pénzek 10%-ot vagy 15%-ot tettek hozza, mert akármennyit tettek hozzá, az már azt mutatja, hogy a fidesz annyival is rosszabb volt.
"És a végén mégiscsak a Fidesz oldalán érvelek, pedig csak azt akartam mondani, hogy egyáltalán nem igaz, hogy csakis jobb jöhet. Bőven van rosszabb ennél is."
Persze, ha valaki ostoba, akkor gondolhatja így, de a realitások talaján mozogva nem.
Tekintve, hogy nem egy pártot választunk, hanem itt egy koalíció jönne létre, így egymást kordában tartaná több párt. A fidesz pont azért tudott ilyen szélsőséges irányba elmenni, mert sosem kellett senkivel alkudoznia.
Még a legrosszabb esetben kialakuló kormány válság is kedvezne az országnak, mivel más országokban is gazdasági fellendüléssel járt a kormányválság, mivel nem tudták a szabályozásokat piszkálni.
Ezzel kapcsolatban akár a spanyol, akár a bolgár kormányválságot is meg lehet nézni.
Ha mindenképp más országokkal szeretnéd összehasonlítani, akkor ezt "érdemesebb" nézni:
De itt is még problémás a foglalkoztatottság, illetve az EU-s pénzek, de eggyel jobb, mint a másik.
A másikat kifejezetten korábbi kormányokkal történő összehasonlítás esetén lehet használni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!