Miért nem nőtt jelentősen a Jobbik támogatottsága az elmúlt 4 évben?
Nem az a kérdés, hogy miért nem nőtt, hanem hogy ugyan mire fel nőtt volna?
Lófüttyöt nem csináltak az elmúlt ciklusban, csak melengették a popsijukat az ülésteremben, mert az első nap előtt rájöttek ugyanarra, amit mi a 2010-es választások előtt hajtogattunk: a Jobbiknak fogalma nincs a kormányzásról, de még a parlamenti munka milyenségéről sem.
Nem, borsodi villanyszerelőktől meg tesitanároktól ez nem is várható el, de akkor miért olyanokat küldtek?
Most a tinglitangli kampányukkal azt feltételezik, hogy a 2010-es szavazók mind vérszerződést kötöttek velük és akkor is rájuk szavaznának, ha Előd meg Zázrivecz egy melegzászlóval a háttérben üdvözölné a Rosh Hashanát, de ebben nagyon csúnyán csalódni fognak.
2010-ben sokkal jobban begerjesztették a választókat a zsicigányozó multizással, és a szavazataik jelentős része egyszerűen a szavazók pénzügyi megfontolásából volt: azt várták, hogy majd ők segítenek nekik jobban élni. Na ebből semmi se lett, viszont az tagadhatatlan, hogy a Fidesz nagyon jól betolta az ingyenpénz így meg úgy különböző válfajait a mindennapi életbe, így ők mennek vissza a Fideszre szavazni, ahogy 2010 előtt is valószínűleg tették.
Durván túlbecsülik a korábbi szavazóik párthűségét, mert olyan idióták, hogy az internetet teleköpködő pártízezres, max. 100e-s keménymagról azt hiszik, hogy objektíven reprezentálja a választóikat.
Lol.
"Erősödik ő. " hónapja 8% volt a támogatottság, most 16%. Tárki felmérés szerint. Indexen fent van, mielőtt forrásért kiabál valaki."
Ezzel együtt a Fidesz támogatottsága még többet is nőtt.
38% fidesz (29% volt)
15% jobbik (8% volt)
Szerintem az a baj, hogy a platformuk sok olyan elemet tartalmaz, ami sokak számára riasztó/taszító lehet.
Én például személy szerint az erős, gazdaságilag és politikailag szuverén Mo. modelljüket támogatom. Egyetértek azzal is, hogy a bűnözőknek keményen oda kell csapni, a kisebbségek ajnározását meg az egész "razsisztá-fásisztázást" le kell állítani. A korrupt és lopó politikusoknak és üzletembereknek szerintem is akasztófán a helyük. Trianont is erősen elítélem, és egyetértek azzal, hogy vmilyen formában orvosolni kéne ezt az igazságtalanságot.
Ugyanakkor a túlzott militarista beállítottságukat nem díjazom, a nagyon enyhe, de azért érezhető, értelmiség-ellenes beállítottságukat és gyakori kereszténykedéseiket sem találom túl vonzónak. Melegként a homofób kilengéseik és az emberek magánéletébe történő beavatkozás iránti vágyuk sem szimpatikusak.
Összességében a programjuk 70-80%-a tökéletes lenne számomra, de az a maradék 20% olyan durván eltér az értékeimtől és homoszexuálisként potenciálisan olyan veszélyt jelent a jogaimra, hogy nem tudom támogatni őket.
"Én például személy szerint az erős, gazdaságilag és politikailag szuverén Mo. modelljüket támogatom."
Jobbik alatt egy éven belül éhezés lenne, nem gazdasági erősödés meg szuverenitás.
"Jobbik alatt egy éven belül éhezés lenne, nem gazdasági erősödés meg szuverenitás."
Pontosan ezért mondtam modellt. Lehet, hogy az elképzelés vagy ideál szó érthetőbbé tette volna. A Jobbik politikai/gazdasági modellje nem feltétlenül rossz, csupán a megvalósítása nem lenne sikeres a kompetenciát nélkülöző vezetőik és a militarista kilengéseik miatt, ami az egészet rossz irányba terelné.
"gazdasági modellje nem feltétlenül rossz, csupán a megvalósítása nem lenne sikeres"
Ergo rossz. Úgy, ahogy van.
Ne csavargassuk már a szavakat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!