Nem kéne Cseh Katalinnak nyilvánosan bocsánatot kérni a pszichopata “botmixeres” ügyéért?
30
Már megbocsáss, de "erőltetett magyarázkodás"-t eddig csak a Cseh csinált. Mert ő is tudja, hogy mennyire védhetetlen, amit csinált.
Hogy évekig nem volt téma? Miért lett volna, amig egy ismeretlen ostoba embernek látszott? Ahogy híressé akarja magát tenni, nyilván elő kell venni mindent, amiből megismerhető a személyisége. Hogy mennyit ér a hippokratészi fogadalma, és minden mást. Mint mindenki más esetében, aki föllép a pódiumra.
Szóval csehül áll a Cseh, ez van. Mentegetheti akárhány haverja, csak magát áztatja el, aki védi.
És akkor most mi lesz? 4 évvel ezelőtt volt egy kínos reflektálása (mert még mindig az a tény, hogy nem ő hasonlította botmixerhez, akárhogy is próbálod ezt kihozni belőle), ezzel le is írtad az egyént egy életre?
Te alapból gyűlölted a nőszemélyt, mert ellenzéki és mandátumot nyert. Ez már abból látszik, hogy jó előre kétségbe vonod a bíróság szavát, holott csak feltételes módban volt az. Most, hogy a propaganda felásta ezt az egy sztorit, tudsz hivatkozni valamire, amiért elítélheted, de mindenki láthatja, hogy itt bizony már rég megelőzte az okozat az okot.
Miért kéne lemondania? Semmi bántót nem mondott. Íme, itt ez a "borzasztó" részlet:
"CSK: A legtöbb nyugat-európai országban, meg szerintem amúgy máshol is, aki abortuszra kerül, az választhat. Nyilván van pár orvosi eset, amikor az orvos választ, de általában a nő választ, hogy ő hogyan szeretné megszakíttatni a terhességet. Tehát van ennek az a klasszikus sebészi módja, amit Magyarországon is végeznek. Illetve van, emellett…
PRK: Köznyelvi nevén botmixer, igen, elég brutális.
CSK: (zavarában nevet) Hát igen, ezt még nem hallottam, de ez egy…
PRK: Komolyan?
CSK: Nem.
PRK: Pedig közszájon forog.
CSK: (halkan felnevet) Na majd elterjesztem én is a kis körömben…(nagy levegőt vesz, és folytatja a témát) Illetve van ugye a tablettás abortusz, ahol két tablettát kell bevenni egymástól bizonyos idő távolságban, és általában ez megindítja a vetélés folyamatát."
Az egész arról szól, hogy a Fidesz megijedt a Momentum előretörésétől és próbálja hitelteleníteni Cseh Katalint. Úgy látszik, csak ezt a 2015-ös beszélgetést találták, amibe beleköthetek. Nem sok.
Nem csak a Fidesz ijedt meg,hanem mi,ellenzékiek is..
33
"na majd elterjesztem az én kis köreimben" Ezt mondta, senki nem kérdezte, magától.
Most pedig mandátumot kapott, hogy legyen lehetősége terjeszteni az ő kis köreinél szélesebb körben is.
És még egyszer, ne tessék elfelejteni a díszvendégét, a biciklipumpás abortuszos nyanyát.
"Ezt mondta, senki nem kérdezte, magától."
És az nem zavar, hogy előtte és utána is arról beszélt, hogy az abortusz egy szörnyű dolog, el kell kerülni, és mikor felmerült a hasonlat, akkor (ahogy azt az előző hozzászóló pontosan idézte is) ellenkezni is próbált ellene, csak közbevágtak a szavába?
Még mindig ott tartunk, hogy kínos nevetéssel dolgozott fel egy számára ismeretlen szlenget, ami szerintem maximum szerencsétlen dolog, de közel sem jellemzi az embert, tekintve, hogy ez is egy természetes reakció a sok közül. Csak annyira keresitek az erkölcsi fölényt, hogy képesek vagytok egy több egyetemet végzett, volt rezidens orvost 4 évvel ezelőtti kínos reakciója alapján elítélni.
Arról nem is beszélve, hogy nyilvánvalóan lejáratás céljával fűznek a nevéhez olyat, hogy "a terhesség valójában egy probléma, amelyre a megoldás az abortusz". Ez még akkor sem jön ki logikailag, ha egyébként elfogadjuk, hogy élete poénja volt a botmixer.
36
Ott van a probléma, hogy a hétköznapi, tapasztalatlan ember naivitásával mentesíted egy orvos és aktivista viselkedését.
CS. K. NEM volt már akkor sem egyszerű hétköznapi ember, nem is nézhető ugyanazzal a mércével.
Akik itt, meg másutt mentegetik, azok biztos, hogy abból a nézőpontból láthatják csak vétlennek, hogy ők NEM voltak fegyelmezett aktivisták-mozgalmárok, akik pontosan kell, hogy tudják, hogy mikor mit mondhatnak és mit nem, a mozgalmuk érdekében. Ha mondhatnak ilyet, az a mozgalmukat jellemzi, nem magánügy. És eddig senki nem nyilatkozott a Momentumból, hogy nem a közösségük álláspontját fejezte ki.
Akik védelmezik, azok NEM kellett hogy vizsgázzanak az orvosin etikából és kommunikációból. Akik mellé állnak, azoknak biztos Nem kellett a hippokratészi esküt letenniük, hogy orvosi diplomát szerezzenek, sem pedig szakvizsgát szülészetből, ahol latin nevén tanulták a botmixert.
Ez a felvétel pártszinten lehet hogy súlyosabb, mint a Strache leitatott-fölhúzott videója, több szempontból is.
"Ez a felvétel pártszinten lehet hogy súlyosabb, mint a Strache leitatott-fölhúzott videója, több szempontból is."
Végül is, az egyikben kvázi hazaárulás történik, a másikban meg egy interjúalany kínosan reagál le egy megjegyzést...
Figyelj, szerintem maradjunk annyiban, hogy én nem írok le egy embert egy félresikerült reakciója miatt (mert lehet, hogy nem hétköznapi emberről van szó, de ugyanúgy emberről, s mint olyan hibázik, akárcsak én és mindenki más...ebben egyenlőek vagyunk), te pedig nem értesz egyet velem ebben. Kész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!