Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » (Nem szexuális jellegű)...

(Nem szexuális jellegű) munkahelyi zaklatás esetén mit lehet tenni?

Figyelt kérdés

A szexuális zaklatást a jog elég jól körülhatárolja, egy cikkből idézek: "Az esélyegyenlőségi törvény szerint viszont elég pontosan meghatározható, mit jelent a zaklatás.

Annak minősül minden az emberi méltóságot sértő, szexuális vagy egyéb természetű magatartás, ami az érintett személynek többek között a nemével, szexuális irányultságával, nemi identitásával, életkorával, családi állapotával (és egyéb tulajdonságaival) függ össze, és célja vagy hatása valamely személlyel szemben megfélemlítő, ellenséges, megalázó, megszégyenítő vagy támadó környezet kialakítása, fogalmaz a 10. paragrafus. És ezek akkor is zaklatásnak számítanak, ha az a nő vagy férfi jóízűt röhög a hallatán."


Nő vagyok és ebből többet teljesít a kolléganőm, akivel a munkakörünk miatt egy szobába vagyunk zárva és egymásra vagyunk utalva. Ez ellenséges, méltóságot tipró, támadó környezet pipa.

Minusz csak az, hogy nem szexuális jellegű a dolog.


2016. júl. 22. 09:22
 1/6 anonim ***** válasza:
Próbáltad már rendezni valahogy? Felettesednek szóltál?
2016. júl. 22. 09:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
Meg kell beszélni az érintettel meg a főnökkel is
2016. júl. 22. 10:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 A kérdező kommentje:

Az a baj, hogy a régi felettes elment, az új meg ősztől áll munkába. Mondhatni, felettes nélkül vagyunk.

Sajnos okos a nő, mert alattomosan csinálja. Lehurrogó beszólások, de írásban nagyon udvariasan hülyéz le "még biztosan nem volt elég időd átlátni a folyamatokat, ezért üljünk le és beszéljük meg, mert számomra kellemetlen a kollégák előtt ez és ez" - így hiába lobogtatnám. A napi többszöri beszólást, lekezelő magatartást pedig nem tudom bizonyítani.


Vele ezerszer próbáltam rendezni, de esküszöm, élvezi a helyzetet. Nyíltan tagadja, hogy bármilyen probléma lenne, de közben egyértelmű.

Múltkor a HR-esnek borultam ki, aki mondta, hogy igen, ő is tapasztalta, hogy néha kioktató, vagy őt is megkerüli, ami számára is megalázó.


A vezérhelyettest, aki a munkáltatónk, nem érdemes megkeresni vele, mert örül, hogy lyuk van a hátsóján, nincs kapacitása ilyen munkatársi ellentétek kivizsgálására, kezelésére.


Új pozíciót cégen belül próbáltam keresni. Ahová kellenék, ott nincs szabad státusz, hiába lenne meg a szándék, ahol van szabad státusz, oda meg hiányzik a végzettségem, kompetenciám (pl. mintha egy gyógyszergyártó cégnél keresnék másik állást, pénzügyesnek jó lennék, vegyésznek nem).

2016. júl. 22. 11:09
 4/6 anonim ***** válasza:
Valamilyen felettesed csak van. Gondolom nem te vagy a vezérigazgató
2016. júl. 22. 13:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 A kérdező kommentje:

Igen, ahogy írtam, a vezérhelyettes látja el az ügyvezetői posztot IS. Ő a felettesünk.

Mivel ebből egy pozíció is eléggé megterhelő, hozzá semmiképp nem szeretnék ilyennel bemenni, szerintem annak is örül, ha pisilni kijut. Erre nem lenne kapacitása.


Lesz majd új ügyvezető, de ott szintén nem nyitnék panaszkodással. Új emberként tele lesz melóval és kell majd pár hónap neki, mire kiismeri magát, vagy legalább a beosztottak nagy részének az arcához tud nevet társítani.

A HR-est kérdeztem, hogy kihez lehet fordulni, de ő is sajnálkozva annyit mondott, hogy a vezetőket leköti a szakmai munka és nem szeretnek ilyen dolgokkal foglalkozni - ezért nem javasolja, hogy bárkit is megkeressek, mert én leszek a hírvivő, akire lőni fognak.

Ez már a céges kultúra rosszul funkcionáló része sajnos. Mármint ennél a cégnél.

2016. júl. 22. 20:57
 6/6 anonim ***** válasza:

"Mivel ebből egy pozíció is eléggé megterhelő, hozzá semmiképp nem szeretnék ilyennel bemenni, szerintem annak is örül, ha pisilni kijut. Erre nem lenne kapacitása. "


A munkakörhöz ugyanúgy hozzátartozik a beosztottak kezelése is, ha erre nem futja, akkor addig húzd meg magad vagy szólj annak a főnökének vagy vegyél erőt magadon és neki szólj

2016. júl. 22. 21:09
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2023, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!