Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Új küzdősportot csináltam,...

Új küzdősportot csináltam, szerintetek mi legyen a neve?

Figyelt kérdés
Végülis a pankráció egy szelídebb formája lenne, ami nem megjátszott. Először a Combat Wrestling nevet akartam neki adni, de kiderült hogy az már létezik. :/
2011. júl. 28. 20:57
 1/10 anonim válasza:
a pankracio teljes egeszeben megjatszott, kell az ellenfel "jovahagyasa" is hogy veghez vigyed az adot mozdulatsort, utest, rugast, akarmit... szoval kamu az egesz es egy ebbol kiindulo harcmuveszettel n aratnal nagy sikert ha az ellenfel nem hagyja hogy megverd
2011. júl. 28. 21:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 A kérdező kommentje:
Te miről beszélsz??? A pankráció az egyébként nem így működik! Együtt megkoreografálják a küzdelmet, itt pedig rendes szabálykönyv is lenne, hogy mit szabad is mit nem! Ja, és a kérdésre válaszolj, köszönöm!
2011. júl. 28. 21:16
 3/10 anonim válasza:
Brutal fight!
2011. júl. 28. 21:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:

KreténFight.

Mégis mit képzelsz, hogy csak úgy megalapíthatsz egy új stílust? Írd már le légyszi, milyen küzdősportokban/harcművészetekben vagy jártas?

2011. júl. 28. 21:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
Tanultál 2 ütést meg egy rúgást azt te vagy a király máris alapítasz egy új küzdősportot. Kérünk egy videót mit tud utána segítünk a nevében.
2011. júl. 28. 21:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:

Lökj egy videót az edzésről,legalább egy küzdelemről,vagy valami.

Addig legyen a neve Bohóc Fight.

2011. júl. 28. 22:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 A kérdező kommentje:

Itt a szabálykönyvem...:


1.) Ringfelszerelés:


Asztalok, és Székek a pontozó bíróknak

Székek a versenyzőknek (Aszerint, hogy egy csapatban hányan vannak, plusz minden tagnak 1-1 edző, és segéd)

Minden verseny félnek két palack csapvíz

Időmérőóra

Hangrendszerhez kapcsolt 3 vezeték nélküli mikrofon

1-10 pontozó tábla a bíróknak

Első segély készlet (Minden edzőnél kell lennie egynek)

Minden csapatnak 2db vizes vödör

Gong, vagy harang a jelzésre


2.) Súlycsoportok:


Légsúly: 55-63kg


Harmatsúly: 63-67kg


Könnyűsúly: 67-72kg


Váltósúly: 73-79kg


Középsúly: 80-84kg


Félnehézsúly: 84-93kg


Nehézsúly: +93kg


3.) Engedélyezett álló technikák:


Ököllel való támadás a felső testre

Rúgás, a combra, fejre, illetve a felső test engedélyezett részeire

Dobások, feszítések, földre vitelek

Forgó ütés, kizárólag ökölbe szorított kézzel, kézháttal


4.) Engedélyezett föld technikák:


Ökköllel való ütés a felső testre

Feszítések

A földön lévő ember teste és lába támadható rúgással, de csak akkor, ha a másik fél álló helyzetben van


5.) Tiltott technikák:


Ököllel való támadás fejre, illetve azon részeire

Ököllel való támadás övön alulra

Ököllel való támadás gerincre

Rúgás fejre

Az ágyék bármilyen fajta támadása

Könyökkel történő támadások

A földön lévő ember fejének támadása

Gerincfeszítések

Lágy részek támadása

Testnyílásokba történő nyúlás

Harapás

Fejelés

Ujjak, lábujjak feszítése

Csípés

(Megjegyzés: Minden olyan technika, ami nem megtalálható az engedélyezett technikáknál, az is tiltott technikának minősül)


6.) Harcos felszerelése:


Fogvédő

Fejvédő

Mélyütés védő

MMA / Grappling Sparring kesztyű

Rövid nadrág (Thai Box, Box, illetve MMA nadrág) és meztelen felsőtest

Sípcsontvédő

Lábfejvédő

Birkózó cipő


7.) Felszereléssel való kikötések:


A fejvédő állapota nem lehet nagyon elhasznált, a védő szivacs vastagságának megfelelőnek kell lennie.

Birkózó cipő használata esetén a cipő szárát ragasztó szalaggal rögzíteni kell. Ezt a mérkőzés előtt 20 perccel be kell mutatni az arra kijelölt személynek. Illetve a mérkőzés előtt ellenőrzi a vezetőbíró.

A fejvédőt (ha van pót, akkor azt is) már az orvosi vizsgálatnál jóvá kell hagyatni, illetve a mérkőzés előtt a vezető bíró ellenőrzi azt.


Fontos megjegyzés!


Ha az egyik küzdő fél szabálytalan technikát alkalmaz szánt szándékkal akkor a tette automatikusan leléptetést, von maga után.

Ha a szabálytalan technika véletlen történik (összefejelés, dobásnál könyöktalálat) akkor a szenvedő fél dönthet hogy folytatja e a küzdelmet.

Amennyiben egy vétlen szabálytalanság történik, és abból sérülés adódik úgy az eredmény automatikusan érvénytelen, azaz a meccs végeredmény nélkül kerül feljegyzésre.

Azt hogy a szabálytalanság véletlen vagy szabálytalan volt e azt mindig a vezető bíró illetve a három pontozó bíró dönti el.


9.) A mérkőzések megóvása:


Óvás a következő esetekben történhet:


Ha az egyik fél részrehajlást érez a bírák részéről.

Ha a pontozás erősen vitatható.

Hibás bírói döntés esetén.


10.) A mérkőzést vezető bíró jogai:


Ellenőrizni a mérkőző felek felszerelését bármikor a mérkőzés folyamán.

Passzivitás esetén küzdelemre szólítani a küzdő feleket.

Passzivitás esetén a passzív fél leléptetése.

Sérülés esetén, ha szükséges az orvosi vélemény kikérése.

Szabálytalanság esetén a fél megintése illetve leléptetése.


11.) Sérülések és orvosi ellátás:


A rendezvényen biztosítva lesz a mentőcsapat és a ring orvos egyaránt. Ha egy sérülésnél kikérik a ring orvos véleményét, akkor az ítéletet mindenképpen el, kell fogadni!


12.) Kikötések:


Az induló félnek, be kell töltenie minimum a 13. életévét, amit az adott rendezvényen bizonyítania kell.

Az amatőr versenyzők testi épségét óvandó hogy egy versenyző, aki súlyos ütéseket szenved el akár földön akár állva hamarabb leléptetésre, kerül, mint egy profi mérkőzésen!


13.) A küzdelmek helyszíne és menete:


Egy 4x4 méteres, 3 (vagy 4 - a rendezvény szervezői döntik el) köteles ringben, vagy egy ugyanekkora tatamin zajlik a küzdelem.

Egy mérkőzés 5 menetes, egy menet 4 perces.

Egy "Extrém Mérkőzés" 3 menetes, egy menet 6 perces.


14.) Győzni lehet:


Pontozással (3 bíró figyeli az álló, a föld és a földre viteli technikákat egyaránt).

Lekopogtatással (A küzdő ellenfelét egy feszítés bevetésével feladásra kényszerítí)

Kiütéssel/KO (Sérült, nem kíván tovább küzdeni)

TKO-val (Ha a vezető bíró szükségesnek látja a küzdelem leállítását, akkor akármikor megteheti azt.).


15.) Extrém Mérkőzés:


Az Extrém Mérkőzést, gyakorlatilag maguk a küzdőfelek hozzák létre. A rendezvény előtt, jeleznie kell az egyik küzdőfélnek, hogy ő megszeretne küzdeni xy-al, egy Extrém Mérkőzés kereteiben. Ezek után, ha a szervezők el érik a verseny kezdete előtt az illetőt, és beleegyezik, akkor a küzdelem hivatalos. Ha nem fogadta el, akkor értelemszerűen a mérkőzés elmarad. Ha beleegyezett, akkor még a rendezvény előtt, a két illető megbeszélheti a szabályokat, és engedélyezhetnek a tiltott technikák közül olyanokat, amiket közös beleegyezéssel megválasztanak. Ha a szabályokat meghozták/megváltoztatták, azt a szervezőkkel kell tudatni. Ezeknek a határideje, egy nappal a rendezvény előtt. Ha nem válaszol az illető, vagy nem érik el, azt egy automatikus "Nem"-nek minősítjük. Ha a szabályokkal kapcsolatban nem tudnak megegyezni a határidőig, akkor a meccs automatikusan törölve lesz, a szervezők által. Az Extrém Mérkőzés-t, a nézőkkel még a meccs előtt tudatni kell!


16.) Meccstípusok:


1 vs. 1

2 vs. 2 (Ha az illető cserélni szeretne társával, érintkeznie kell vele valamilyen formában. Aki legálisan van a ringben, az a csapat aktuális harcosa. A másik tagnak, ha cserélni szeretne, fognia kell, egy a ringhez erősített rövid kötelet. Ha a bíró nem látja az érintkezést, vagy azt hogy fogja az illető a kötelet, automatikusan visszaküldi a másik harcost a ringbe. Ezenkívül, a kinti személynek - hogy a csere legális legyen - mindkét lábának a ring talaján kell hogy legyen. A kinti személyek az Illegális harcos. Ő nem avatkozhat a küzdelembe, csak a ring kötelein kívül lehet, a ring talaján - nem a padlón. Miután cseréltek, a legális harcosból illegális lesz, és a másikból is, csak visszafele. Akiből illegális személy lett, még 5 másodpercig bent tartózkodhat a ringben. Ilyenkor a bírónak kell elszámolnia ötig. Ha addig nem távozik a ring köteleinek külső részére, a csapatot leléptetik. Ezenkívül, az illegális harcos nem avatkozhat a küzdelembe, semmilyen körülmény között, illetve az ellenfél illegális harcosait sem támadhatja meg. A bírók figyelmét sem zavarhatja meg. Aki öt másodpercig még bent lehet a ringben, azt a harcost az ellenfél nem tarthatja fel, illetve foghatja le. Ellenkező esetben a bíró szétválasztja őket, de folytatódhat a küzdelem.)

3 vs. 3

4 vs. 4

King of The Ring (A King of The Ring a következő képpen zajlik le: két harcos kezd, majd 45 másodpercenként újabb harcos jön a ringbe/tatamira. A küzdő fél nem adhatja fel a küzdelmet, egy szabály van érvényben: ha az illető valamelyik testrésze [ha öltözet az ne számít] érinti a talajt, abban az esetben el kell hagynia a területet, és az öltözőbe kell vonulnia. Egyszóval: Kiesett. Ez így folytatódik, majd ha egy ember maradt a ringben/tatamin, akkor ő nyert. 12 másodperce van az illetőnek befáradnia a küzdőtérre, ellenkező esetben leléptetik. A King of The Ring résztvevők sorrendjét, maguk a szervezők sorsolhatják. Az illetőnek, még a rendezvény napja előtt megkell tudnia a szervezőktől, hogy hányas a rajtszáma. 35-ödik másodperctől, egy számlálónak, vagy egy visszaszámláló hangeffektnek kell jönnie. 10 másodperctől számol vissza, és utána el kell indítani, az illető bevonuló zenéjét. A ring/tatami körül, legalább 3 bírónak kell állnia, és figyelnie az eseményeket, a pontozó bírókon kívül. Ők tudják figyelmeztetni a pontozókat a szabálytalanságokért. Az Extrém Mérkőzés itt nem érvényes. Minden egyes álló/földharc szabály, itt is érvényes. Hátulról az ütések tilosak, rúgás csak combra, illetve a dobások. Ha egy illető fel kívánja adni, akkor csak annyit kell tennie hogy kilép a ringből/tatamiról, és besétál az öltözőjébe. A 12 másodperces bevonuló limit onnantól kezdődik, miután látható területre lép a harcos. Ha ringben zajlik a küzdelem, lehetőleg ne magasan legyen, és a ring körül, matracok, szivacsok helyezkedjenek el, hogy a harcosok puhára essenek. Ezenkívül, a matracok közelében nem lehetnek vas, illetve kemény tárgyak. Lehetőleg a puha terület szélesen helyezkedjen el. Az újabb küzdőfél bevonulásának időtartamat (az alap 45 másodperc) a szervezők szabadon változtathatják, illetve a résztvevők számát is. Ha a kötelek közelében szeretne valaki kidobni egy harcost, akkor azt bárhogy meglehet tenni, de ha csak ringbeli támadásra szeretné használni, akkor automatikusan leléptetik az illetőt.)

Free for All (A résztvevők száma lehet 3, illetve négy. Mindenki mindenki elleni küzdelem, az álló/földharc szabályok itt is jelen vannak. Kieséses alapú küzdelem, a győzelmi szabályok itt is számítanak. Aki elhagyja a ringet, azt leléptetik. A mérkőzések hivatalos időtartamai itt is számítanak.)

2011. júl. 29. 10:38
 8/10 anonim ***** válasza:

Nem értem, hogy miért nem szabad a fejre támadni, és miért van ilyen sok védőfelszerelés. Ezzel csak azt fogod elérni, hogy elég gyorsan földharc lesz a dologból és elkezd nagyon hasonlítani a birkózásra.

Bár ebben a 3v3 vagy 4v4 csapatos dologban látok lehetőséget.

2011. júl. 29. 15:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim válasza:
Blody fight
2011. júl. 29. 16:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 A kérdező kommentje:

15:58


Nos, tudod ezt a sportot azért csináltam, mert én még fiatal vagyok, és nem küzdhetek MMA-ban. Ezért "szelidítettem meg" a mixed martial arts-ot, és csináltam belőle ezt. Egyékbként a fejre ütést szerintem belerakom az engedélyezett technikák listájába. Szerinted milyen védőfelszereléseket kéne eltávolítani?

2011. júl. 29. 19:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2020, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info@gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!