KATONAI célra, kemény terepre, milyen kerékpárt javasolnál, ha megkérdezne téged a HM?
Idehaza beszerezhető, sorozat gyártott, 100kg.+ súlyt elbíró, strapabíró vas legyen!
Csak elméleti a kérdés!

Yasec:vele gyártatnék ilyen cuccot.
Első teló ugyérzem az kell. Nem jo ha tropa a katona csuklója.
De nem valami hitec cucc. Rugós, csillapitott.
Bovdenes tárcsafék.
"Rugos" nyeregcső a kényelem miatt.
Esetleg összecsukható.
Alu váz,de nem ilyen ma divatos papir vastagságu hanem rendes 1mm-2mm.
Nem levegővel töltött gumi,hanem aza rács szerkezetű.

1: miért vagy ennyire a hidrós tárcsafék ellen? Én sokkal többet szívtam a bowdenessel, állandóan állítgatni kellett, elkoszolódott, beragadt. Hidróshoz 20.000 km alatt egyszer sem kellett hozzányúlni.
Rugós nyeregcső csak arra jó, hogy elzsibbadjon rajta az ember segge. A strapabírás meg nem az alu vázak tulajdonsága, annál az acél is jobb.

A hidros nehezebben javitható. Nehéz a harcteren DOT olajat szerezni,plane ha rendszer az ásvanyit szereti...
És légteleniteni sem a legegyszerübb.
2 drot azt csá ennyi a bovdenes.
Igazából szerintem egyminösegi rugós nyeregcső nem zsibbaszt. De igazaból nem tudom ez csak egy gondolat,sok száz kilometerrel a seggem mögött.
Acél nehéz. Az alu nem rozsdásodik.
Az alu vazam 22 éves eddig nincs baja.
Az acél 3év alatt berozsdált (vagy eleve az volt nem tudom) és a láncvilla- támvilla meghajott.

Aranyos, csak úgy 80 évet késett... ma már a légi szállítású egységek járműveket visznek megukkal, pszh-k, könnyű tankok, tarackok, vontatók...
Kréta megszállásánál lehet a német ejtőernyősök örültek volna nekik, bár már nekik is voltak gépesített egységeik...
Panama lerohanásánál már a saját tankjaikkal mentek...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!