Frametime csökkentése?
Sziasztok, 144hzs monitorom van, riva tunerbe direkt limitáltam 144 fps-re, de persze néha alá megy, na de a lényeg, lehet valahogy a frametime-ot csökkenteni?
Most kb 5-6-7 között mozog azthiszem, de én 2-3-at szeretnék, megoldható valahogy?

Te esetedben a frametime már nagyon a kisebbik része a dolognak, még jó 30-70ms -t rászámolhatsz mire eljut és megjelenik az új képkocka a monitoron.
-Függ a kábeltől (mármint hdmi és displayport controllerektől) - ez ellen sokat nem tehetsz, majd fejlődik.
-Monitortól és beállításaitól, filterek kikapcs, response time meg ilyesmiket nézd át.
Input lagra keresve a nagyobb problémákat találod csak, valószínűleg nem érintenek téged. Click to photon -ra keresve már az ilyenek is előjönnek.

A játékban átlag 150-200 fps-m van, és 10 alatti frametime-om, még is olyan érzésem van, hogy input lagom van, azaz rossz mozgatni az egeret, néha túl gyors minden, képtelen vagyok lereagálni, lehet képkockák is kimaradnak nem tudom. 144 hz-s philips monitorom van.
De akkor a lényeg, frametime-nál ha 10 alatt van az jó, és ott az a 1-2ms, nem is számit annyira? És lehet az input lag nem is innen ered?

Nem!!
Kipróbálnád te is, éreznéd, hogy ez nagyon rossz!
Rossz húzni az egeret, az input lag végett, 150-200 fps, hadd ne legyen már elég, minek ide 300-400 fps, ne röhögtessetek. Régen ilyen probléma nem volt, azthittem a frametime-nak köze van hozzá, de akkor nem.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!