Miért nem ismeri fel a BIOS az M.2 SSD-met?
Sziasztok!
Egy hatalmas segítséget szeretnék kérni, mai napon megérkezett az M.2 SSD-m és sajnos nem ismeri fel mindennel probálkoztam a saját tudásom szerint.
A számítógép adatai:
Ryzen 5 2600
Asus rog strix 2060 OC
Gigabyte B450 Auros elite (F41)
HyperX Predator 3000Mhz 2x8GB
Adattárolók:
Kingston SA400S37240G
WDC WD10EZEX-22MFCA0
És amit nem ismer fel:
WD 240GB Green M.2 SATA M.2 2280 WDS240G2G0B
Amit tudni kell, sajnos az 1. slotos m2-s foglalatba nem tudom bele rakni mivel nincs tartó és amik vannak alapból benne sajnos nem tudom ki csavarni.
2. Slotba tudtam igy rakni de ezt képen is lehet majd látni. (Igen többször is megnéztem ,hogy jól van-e bele rakva.)
Előre is köszönöm a válaszaitokat ill. a segítségeteket.

Az "ASATA" portokban nincs meghajtó? Mert azokat nem használhatod ha van installálva M.2 is.
Amúgy én megpróbálnám az 1-es portba is. Nem szentírás hogy csak csavarral lehet odaszorítani, légy kreatív.
Amúgy hogy érted, hogy nem jön ki a csavar?

1 x M.2 foglalat (Socket 3, M key, type 2242/2260/2280/22110 SATA és PCIe 3.0 x4/x2 SSD támogatás) (M2A_SOCKET)
1 x M.2 foglalat (Socket 3, M key, type 2242/2260/2280 PCIe 3.0 x2 SSD támogatás)(M2B_SOCKET)
Szóval én úgy látom 1 m.2 slot támogatja csak a SATA SSD-t, és az SSD az SATA-s amit vettél.
Biztos jó M.2 slotba raktad?
Biosról a képek:
1. [link]
2. [link]
3. [link]
4. [link]
5. [link]
6. [link]
Az alaplapon hol helyezkedik az ssd:
7. [link]
A csavart ugy értem, hogy van egy magasitó amit bele kellene tekerni az alaplapba de sajnos ami benne van alapból sajnos meg sem mozdul és pluszban nem kaptam magasítót csak csavart. :(

"Get a screw and a standoff from the included M.2 screw and standoff packs"
Szóval ott kell lennie..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!