Kinek mekkora csalódás az rx 480 ára?
Mostmár tudhatjuk, hogy az rx 480 semmi "olcsó 390" meg gtx 970 lesz.
Ugyanis Magyarországon 100 ezer körülre lesz tehető a 8Gb-os változat, és olyan 90 ezer körül a 4Gb.
Azért gondolom sok ember nem erre várt. Már leakelődnek ki folyamatosan az árak egyes európai boltokból, és már ott is 80 ezer körüliek, akkor a mi világmagas áfánk még növel rajta és ugyebár monopol helyzetben van a számtech piac, csak ipon vagy pcx, ezért mindkettő megteheti, hogy vagy 10 ezer forint hasznot minimum rátegyen.
Arról nem is beszélve, hogy ez még csak a REFERENCIA model, el se merem képzelni, mi lesz majd a customokkal.
Befutott a prohardver teszt is:
Friss kártya, pár hét és beáll az ára egy elfogadható szintre(85k). Mivel frissebb kártya mint a 970 így jobban megéri, kisebb fogyasztás, erősebb dx12-vulkan teljesítmény. Az alapárra rájön az áfa(27%) + vám(3%), erre a kis + nagyker árrés, + az első héten minden kártya drágább akár 10-15 ezer forinttal, számítani lehetett erre az árra.
--
Trevor én nem csípem gyurcsányt, de orbán 1 fokkal sem jobb. Olyan szinten a haverok kezére játszik mint kb anno az mszp a rendszerváltáskor. Az ilyen politika legalább annyit árt az országnak mint a kivándorlás. Piaci alapokon megélni képtelen embereket eu-s pénzekkel felhizlal, közben a hasonló cégek tönkremennek mivel versenyképtelenné válnak az államilag hizlalt céggel szemben, így végül kialakul egy korcs vállalkozói szféra az országban.
A kivándorlók egy része pedig nem azért megy el mivel londonban olyan jó másik 4 emberrel egy szobában aludni, és mosogatás mellett félretenni 50 ezer forintot, hanem azért mivel itthon NULLA munkalehetőség van a LEGTÖBB KISVÁROSBAN. Nincsenek gyárak, nincsenek vállalatok, nincsenek normális képzések, l*fasz sincs. Az pedig hogy kinevezzük közmunkának a segélyt, és adnak érte egy kínai minimálbért Európában az nem reális opció sok embernek.
Én itthon élek, de olyan abszurd dolgok vannak itt keleten hogy néhányan napi 130 km-et utaznak egy szaros gyári munkáért, 3 műszakban, 90 ezer forintért, másnak ez sem adatik meg, nekik marad a közmunka ha sikerül magukat benyalni a helyi kis főnököknél.
A fiatal kivándorlók egy része csalódott az országban pont amiatt hogy semmilyen politikai változás nincs, nincs remény arra hogy az ország sorsa jobbra fordulna az elkövetkező 10-20 évben, én megértem azokat akik elköltöznek innen. Semmi fejlődés nincs itthon, sem az oktatásban, sem munkahelyek terén. A legtöbb új munkahely szimpla közmunka, a gdp fejlődést nem kkv szolgáltatja hanem pár autógyár, meg az eu-s pénzek(le is állt a magyar gazdasági fejlődés amint lassult az eu-s pénzek leszipolyozása). Reménytelenségnél nincs rosszabb, és a mai fiatalokra zúdul itthon az egész trágya ami a kommunizmus + rendszerváltás során felhalmozódott itthon.
Sajnos én úgy látom és úgy érzem ez az ország a "22-s csapdája". Akárki kerül hatalomra csak egyéni önös érdekeiket nézik nem azt ami az országnak a népnek az érdeke. Tegyük fel bekerül oda egy tisztességes ember ah-hol ő a 100 - 1 szóval meg tud maradni tisztességes ?
Erre két válasz lehetséges: át 1: igen tisztességes marad amennyiben sarkon-fordul és nem lesz politikus. át 2: politikus lesz de akkor be kell állni sorba, gerinc kiszed elhajít.
Bár mindig van esély a változásra csak az a baj, hogy hangyap*csnyi. :(
Javítanék egy pár hozzászólót.
Miért kell úgy számolni hogy 200~50000+áfa?
Úgy kéne, hogy 200 mínusz ottani áfa plusz magyar áfa!
Mert ugye nem kerül ott forgalomba tehát visszaigényelhető!
Remélem nem boltosok vagyok mert akkor értem már, hogy miért ilyen drága itthon minden....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!