Külföldön vagy ithon lehet olcsóbban számítógépet venni?
#3 meglehet,viszont ha nyugati áron adnák, a kutya nem vásárolná, mert a lakosság elég jelentős százalékának kenyérre nincs pénze, nemhogy hardverre. Pár ezer jól kereső pedig nem tud akkora forgalmat generálni, mint több millió ember.
Hasonlítsd össze, Németben mennyibe kerül egy videókártya, és nézd meg, idehaza mennyibe kerül. Lesz ám szájtátás rendesen. A piros kezet pedig visszakaptad.
Nézzük.
ASUS ROG Radeon RX Vega 56 STRIX-RXVEGA56-O8G VGA
Pcx:
161.000Ft
Amazon (USA):
480 dollár azaz 136.000Ft OLCSÓBB 25.000-el
vagy:
AMD Ryzen 5 2600X CPU
Pcx:
68.000Ft
Amazon (USA):
210 dollár azaz 59.000Ft OLCSÓBB 8000-el
Esetleg:
Seagate 12TB IronWolf NAS SATA 6Gb/s HDD
Pcx:
131.000Ft
Amazon (USA):
400 dollár azaz 113.000Ft OLCSÓBB 19.000-el
Mindezt nm azért írtam mert külföldről érdemes venni, hanem a 2-es válaszodért ami 0%-ot ért, tehát nem csak szerintem hülyeség.
az meg hogy itt hozzá nem értők pontoznak le már megszoktam.
"Mindezt nm azért írtam mert külföldről érdemes venni, hanem a 2-es válaszodért ami 0%-ot ért, tehát nem csak szerintem hülyeség."
Szerinted hülyeség. Aki meg járt már valaha hazai és utána egy külföldi számtechboltban, aszerint meg nem hülyeség. Már alapból ott bukik az egész elmélet, hogy az euró többet ér a forintnál (az, hogy dollárral számolsz a jueszéjből, nem jelent semmit, a szállítási költséget elegánsan ki is hagytad, mert a futár meg a postaszolgálat ingyen jófejségből dolgozik). De errefelé nem újdonság hogy gazdasági analfabéták és hozzá nem értő kis ostobák járkálnak fel, akiknek fáj az igazság, és bosszúból jóóóóóóól lepontozzák :DDDDD a hősök :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
" az euró többet ér a forintnál"
neeeem mondod??? Ezért kell átváltani...
"hazai keresetekhez vannak méretezve az alkatrész-árak. Ha euróért akarnál külföldön vásárolni, sokkal többe kerülne minden."
Csak hogy el ne felejtsd. Ne a postaköltségről dudorásszál!!
Te azt állítottad, hogy az alkatrészek itthon olcsóbbak meg euróba többe kerülne.
Mindkét állításod cáfoltam és erre csak harminc débetűvel tudtál reagálni te kis gazdasági zseni.
Az alkatrészek itthon olcsóbbak. A videókártyák árát pedig a bitcoinos Ponzi-séma verte fel. Monitort, memóriát, SSD-t idehaza féláron kapsz, mint odakint.
A szállítást, kis barátom, meg ki kell fizetni. A két szép szemedért neked semmit nem fognak ingyen kézbesíteni. Ha nem fizetsz, nem kapod meg az árut, hiába toporzékolsz.
Ja, és azt is számold hozzá, hogyha meghibásodik, küldheted ki megint postával a német céghez gariztatásra, aztán ha meg is lehet javítani, a visszapostázás árát is te fizeted ki.
Nem cáfoltál meg semmit, csak a tömény baromságot nyomatod. Ment a piros kéz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!