Teljesen kezdő szinten vagyok programozási ismeretekből. Van esélyem fél év alatt behozni a lemaradást az egyetemi képzés kezdete előtt?
Korábban már kitettem egy kérdést a Közoktatás kategóriába. Rövid áttekintés: tanár szakos hallgató vagyok az Eltén, a második félévemet töltöm. A magyar nyelv és irodalom szakot le fogom cserélni informatikára. Van középszintű érettségim is belőle, amit 2023-ban tettem le 90% feletti eredménnyel. Az érettségihez még nem kellett programozási feladatokra készülnöm, helyette weblapszerkesztés volt. Most fogok tudni gyakorolni informatikatanárral magánórákon, ahol leginkább a programozás alapjai lesznek előtérben. Python-t fogom használni, először egy webes felületen kezdem a gyakorlást.
A weblapszerkesztéshez is csak a Notepad++t használtam korábban, és most tervben van augusztus végéig az, hogy áttérek a VSC-re.
A matematikai módszertanok az informatikában nem tudom, mennyire fognak gondot okozni az egyetemen, mert átlagos teljesítményem volt középiskolában matekból (70%-os, négyes eredményt értem el).

válasza:

válasza:Szerintem matek neccesebb lesz neked, bár ez függ attól hogy megy a programozás (de gondolom ez megy, ha ilyen szakra váltasz).
Én azt mondom, hogy célszerű lenne emelt matek szintre képezni magad, mert első néhány félévben az jól fog jönni

válasza:

válasza:Köszönöm a kapott válaszokat.
#2: milyen emelt szintű témaköröket érdemes gyakorolni matematikából?

válasza:

válasza:7
Azt akartam írni, hogy az emelt matek érettségi szintjére, csak valahogy félreírtam 😅
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!