Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Teljesen kezdő szinten vagyok...

Teljesen kezdő szinten vagyok programozási ismeretekből. Van esélyem fél év alatt behozni a lemaradást az egyetemi képzés kezdete előtt?

Figyelt kérdés

Korábban már kitettem egy kérdést a Közoktatás kategóriába. Rövid áttekintés: tanár szakos hallgató vagyok az Eltén, a második félévemet töltöm. A magyar nyelv és irodalom szakot le fogom cserélni informatikára. Van középszintű érettségim is belőle, amit 2023-ban tettem le 90% feletti eredménnyel. Az érettségihez még nem kellett programozási feladatokra készülnöm, helyette weblapszerkesztés volt. Most fogok tudni gyakorolni informatikatanárral magánórákon, ahol leginkább a programozás alapjai lesznek előtérben. Python-t fogom használni, először egy webes felületen kezdem a gyakorlást.

A weblapszerkesztéshez is csak a Notepad++t használtam korábban, és most tervben van augusztus végéig az, hogy áttérek a VSC-re.

A matematikai módszertanok az informatikában nem tudom, mennyire fognak gondot okozni az egyetemen, mert átlagos teljesítményem volt középiskolában matekból (70%-os, négyes eredményt értem el).

márc. 12. 20:12
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
19%
En a vilagert nem akarnalak lelombozni, de szerintem ennek semmi eselye. Kozepes gimis matektudassal nemcsak hogy vert fogsz izzadni, hanem a vert izzadas kozben is kivagnak az elso felevben.
márc. 12. 20:41
 2/11 anonim ***** válasza:
77%

Szerintem matek neccesebb lesz neked, bár ez függ attól hogy megy a programozás (de gondolom ez megy, ha ilyen szakra váltasz).

Én azt mondom, hogy célszerű lenne emelt matek szintre képezni magad, mert első néhány félévben az jól fog jönni

márc. 13. 01:54
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Tanar marad, csak info szakon.
márc. 13. 03:10
 4/11 XXXBalazs ***** válasza:
79%
Igen, szerintem is a matek lesz az, amivel szenvedni fogsz, inkább arra gyúrj rá. A programozás ahhoz képest lófütyi, egy átlagos informatika tanárnak úgy sem kell olyan mélyen belemennie a programozásba.
márc. 13. 08:15
 5/11 anonim ***** válasza:
73%
Persze, simán.
márc. 13. 08:51
 6/11 anonim ***** válasza:
65%
Ez csak rajtad áll, meg félévvel az a baj az lehet napi 2-10 óra és lehet heti 2-10 óra rááldozás is és még az sem mind1, hogy mondjuk napi 10 órában mit csinálsz.
márc. 13. 09:20
 7/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm a kapott válaszokat.

#2: milyen emelt szintű témaköröket érdemes gyakorolni matematikából?

márc. 13. 13:59
 8/11 anonim ***** válasza:
37%
Egyetemen az alapoktól kezdik, úgyhogy nincs lemaradásod.
márc. 13. 14:12
 9/11 anonim ***** válasza:

7

Azt akartam írni, hogy az emelt matek érettségi szintjére, csak valahogy félreírtam 😅

márc. 13. 15:24
 10/11 anonim ***** válasza:
0%
Nincs
márc. 13. 15:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!