Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Cukorgyantához általatok...

Cukorgyantához általatok használt bevált recept, pontos arányok?

Figyelt kérdés
Annyi jót olvasok róla, ki szeretném próbálni, de nagyon sokféle videó/elkészítés van. Nektek mi vált be? mire kell figyelni? Olyanok válasza érdekelne, akiknek BEVÁLT receptjük van. Köszönöm

2013. ápr. 25. 21:33
 1/6 anonim ***** válasza:
Én azt használom: egy bögre cukor, egy teáskanál tengeri só, fél citrom leve ( ha kicsi a citrom, az egészé) és kb két evőkanál víz. Az egészet beteszem egy edénybe és jól összekeverem. Utána teszem fel a tűzre. Mikor kezd színt kapni, akkor kell nagyon figyelni. Mikor kb olyan színű, mint a dobostorta teteje, akkor leveszem a tűzről. Hagyom kicsit hűlni, majd beleöntöm az erre a célra használt lapos, de széles szájú befőttesüvegbe. Mikor teljesen kihűlt, akkor is egy kellemes, rugalmas állagú kence. Azért is szeretem befőttesüvegben tárolni, mert így, ha az intim részhez használom, betehetem a mikróba. 20 másodperc után folyékony, de nem forró lesz. Ekkor egy spatulával fel tudom kenni, majd papírral lehúzni. Ha lábra használom, akkor egy kés segítségével veszek ki egy darabot, kézben átgyúrom és már használható is.
2013. ápr. 25. 21:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 A kérdező kommentje:
Köszi, ez egész egyszerűnek tűnik. Annyi kérdésem lenne, hogy mekkora bögre cukor? amikor felteszed, milyen állagúnak kell lennie?
2013. ápr. 25. 21:55
 3/6 anonim ***** válasza:
Normál bögre, kb két és fél decis. És csak keverd jól össze, ennyi. Majd a tűzön szépen összeolvadnak.
2013. ápr. 25. 21:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:

2 bögre cukor

negyed bögre víz

negyed bögre citromlé


Felrakom főni nagy lángon (nálunk kis láng, nagy láng van csak), elkezd habos lenni akkor leveszem kis lángra, mikor már látom hogy a cukor elolvadt akkor kezdem nagyon figyelni, gyakran kikanalazok egy cseppet belőle egy tányérra és megtapizom hogy milyen. Amikor ez már nyúlós akkor jó. Ha kemény már akkor öntök még bele pici vizet és forralom tovább amíg jó nem lesz.


Én így csinálom.

2013. ápr. 26. 00:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 A kérdező kommentje:

Köszi!

És akkor a végén nem kell nyújtogatni,mutatványozni vele, meg nem tudom mit csinálnak még vele a videókban? elég simán hagyni kihűlni és használathoz a kis darabot meggyúrni?

2013. ápr. 26. 00:18
 6/6 A kérdező kommentje:
Most próbáltam ki, de valamit nagyon elszúrtam. Langyosan nyúlik, ragacsos, de nem ragad. Több víz kellene bele? vagy túlfőztem?
2013. ápr. 26. 20:56

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2021, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info@gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!