Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Milyen fogamzásgátlást ajánlanátok ?
A feleségemmel állandó téma a védekezés. Ha csak rágondolok a gumira, teljesen elmegy az életkedvem tőle, annyira nem jön be. Évekig szedett fogamzásgátló tablettát, aztán amikor babát szerettünk volna, abbahagyta, és össze is jött a kislányunk. Most másfél éves, és egyelőre nem szeretnénk még egy gyereket, de azt sem szeretnénk, hogy a feleségem újra hormonokat szedjen.
Emiatt jelenleg gumit használunk, de őszintén szólva 13 év után inkább nincs is kedvem együtt lenni, csak ne kelljen felvenni. Babát még nem szeretnénk, csak nagyjából 1–1,5 év múlva, addig viszont nem szeretném, hogy ez legyen közöttünk az állandó vita tárgya.
A hormonos fogamzásgátlás kilőve, a gumi sem működik nálam, a rézspirálról pedig főleg rosszakat olvasok. Van esetleg valami más, hormonmentes megoldás, amit érdemes lenne megfontolnunk?

válasza:

válasza:Szimptotermális módszer - tüneti hőmérőzés. Százszor le lett írva már itt és más témákban is.
Jelenleg, más megbízható fogamzásgátló nem létezik, ami se nem hormonos és nincs beavatkozás a ciklusba.

válasza:

válasza:Nem csak ez a kèt lehetősèg van a világon, hogy koton, vagy hormonos szarok. 🙄
Amit én javaslok, az a hormonmentes fogamzásgátló gyógyszer, és a megszakítás együttes alkalmazása. Mindketten ki kell hogy vegyétek a részeteket belőle, de nem olyan macerás mint hőmérőzgetni, nyálkát vizsgálgatni, meg lottózni a termékeny napokkal. És messze nem olyan kényelmetlen ès kellemetlen mint a gumi, vagy a hormonos tabletták mellèkhatásai.
Nekünk abszolút bevált a gyógyszer önmagában is, de biztonságosabb mellé a megszakítás is, ha semmiképp nem akartok gyereket, és az abortusz nem opció baj esetén. (A megelőzés nyilván egyszerűbb, egészségesebb és olcsóbb is)
De Minden párnál más a termékenység ugye. Ezért írom + a megszakítást is.
Én akkor lettem terhes, mikor 1x semmivel sem védekeztünk, és elég volt ez az 1 alkalom hozzá. Szóval ezt a vèdekezèsi módot így biztosan tudom ajánlani. A gumit mi sem bírjuk. Èn nőkènt is utálom, rossz, kényelmetlen, a fèrjem meg semmit sem èrez benne. Teljesen feleslegesen nem kínozzuk egymást vele. Főleg úgy, hogy van más opció.

válasza:4-es. Ja, nem macera a Pharmatex, azzal együtt, hogy sem előtte 2 órával, sem szex után 2 órával nem szabad megfürdeni szappannal, mert gyengül a hatás. Plusz számolni az időt, hogy mikor kell esetleg pótolni ...
Jó, hogy kb laboratóriumi körülmények között tudja csak a ráírt százalékot.

válasza:5. Egyáltalán nem macera. Nálunk semmi problêma nem volt vele.
A koton milliószor szarabb, a hormonos tabletták mellèkhatásairól nem is beszèlve.
Ezen felül, ha nem fogtad volna fel azt a pár sort, amit írtam, csak a neked nem tetsző részt ragadtad meg, a többi felett pedig elsiklottál, mert így volt kényelmes, hogy kötözködhess,
a nagyobb biztonságèrt , megszakítással együtt ajánlottam. Bár önmagában sem volt vele semmi gondunk. De ez lehet egyéni is, ezért kellhet kiegészítés a teljes biztonságért. Az előváladékban fellelhető spermiumokat biztosan kinyírja. A megszakítás pedig gondoskodik a többiről.
Az fix, hogy pl a hőmérőzgetésnél, meg a nyálkák vizsgálgatásánál amit egy fentebbi kommentelő ajánlott, kevésbé macerás.
De akinek ennyi odafigyelést sem ér meg, hogy a párját érezze, ne valami műanyagot, az kotonozzon csak, vagy egye a hormont.

válasza:További kérdések:
A Pharmatex termékeket a legtöbben lehúzzák fórumokon, hogy mennyire nem hatásosak, de megszakításos módszerrel együtt kombinálva biztonságos, nem?
A párom elélvezett, nem belém. Nem törölte meg és Kb 5 perc múlva visszatette, és úgy volt pár lökés. A menstruációm utolsó napján vagyok.
Kivertem a farkam, aztán megujjaztam egy nőt majdnem egy hónapja. Most írt, hogy nem jött meg neki és pozitív a teszt. Nem raktam be neki egy pillanatra sem, oda se helyeztem a farkam. Apának lenni nem állok készen, csóró vagyok. Ráadásul nem is tudok megtartani egy...
23 éves nő vagyok. A problémám az, hogy a menstruációm, ami 28-29 napos szokott lenni késik és már a 37. napon vagyok. Június 16-án beszedtem egy 72 órás tablettát, mivel az óvszer lecsúszott, pár órára rá be is szedtem, ezután pontosan érkezett a menstruációm június...
Lindynette 20-at szedek és számoltam,hogy a nyaralás elején kellene 7 napos szünetet tartsak amikor megjönne a megvonásos vérzésem. Nem feltétlenül szeretnék a tengerbe evvel bíbelődni. Érdekelne,hogy egyszeri alkalommal ez okozhat problémát, ha a 21. szem után másnap...
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!