Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Fogamzásgátlótól hízás?
De hát pont ezért hizlalhat a fogamzásgátló szedése. Mert hatással van a vízháztartásra, vagy jobb étvágyat csinál, vagy lassul az anyagcsere.
Senki, de senki nem olyan hülye, hogy azt hiszi, hogy mondjuk a tabletta kalóriatartalmától hízik.
A másik: nem lehet lefogyni attól, ha csak úgy eltornázgatunk mellette, akkor nem hízunk el (már ha hajlamosak vagyunk rá a tabletta szedése alatt), ha igazán keményen diétázunk. Nekem 1000 kcal környékén kell tartanom az étrendem, ha tartani akarom a súlyom.
A szervezetünk nem egyformán reagál a fogamzásgátlóra, olyat is ismerek, aki pont hogy fogyott a szedése alatt.
Amíg nem szedtem fogamzásgátlót olyan anyagcserém volt, hogy így visszagondolva 3-4 ezer kalóriát simán megettem egy nap és meg se látszott, 18-as bmi alatt voltam pedig heti 4-szer úsztam, heti 2-szer 1-2 órát röplabdáztunk, az egyetem elején a röplabda kiesett, az úszás megmaradt, továbbra se híztam, ugyanúgy 3-4 ezer kalória lement aztán elkezdtem szedni a gyógyszert és 1 év alatt 30 kiló feljött. Volt benne egy adag depresszió, kevesebb mozgás a vége felé viszont a kaja megmaradt, mert éhes voltam, ahhoz a mennyiséghez voltam hozzászokva.
Elkezdtem diétázni, max 2 ezer kalóriát ettem (2200 az alapanyagcserém) és újra elkezdtem rendszeresen úszni. A súlyom meg se moccant a félév alatt. Csökkentettem 1500re a kaját, így viszont olyan kábalégy lettem, hogy nem bírtam a heti 4 úszást plusz tanulást. Visszavittem 1800ra a kaját, úgy már ment a tanulás, de csak heti 2-3 úszás mellett nem estem össze a fáradtságtól. Aztán meguntam, leraktam a tablettát és 4 hónap alatt ledobtam 20 kilót 2 ezres kaja mellett heti 1 úszással, mert záróvizsgáztam.
Most más fajta tablettát szedek és heti 2 úszás és 2 ezer kalória mellett ha megiszom a napi 2-3 liter folyadékomat stagnál a súlyom. Viszont kőkeményen tartanom kell magam, hogy ne zabáljak mellé, mert iszonyat éhes vagyok mindennap, lassan besárgulok annyi répát és salátát eszek, hogy elűzzem az éhséget, mert nyárig a 4-5 liter folyadék erre nem megoldás.
Szóval igen kitartás kérdése is, de van amikor a hormonrendszeredet annyira megbolygatja, hogy fejre is állhatnál akkor is hízni fogsz. Mondjuk ilyenkor irány az orvos, hogy gáz van. Nekem szerencsére stagnált a súlyom és nem híztam a levegőtől, de akkoris bosszantó volt, hogy tabletta nélkül erőfeszítés nélkül lefogytam, mellette meg sehogy se tudtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!