A Trónok harcából ti, hogyan jellemeznétek Theon Greyjoyt?
Neki ez jutott, de nem csak ő tehet róla egyedül.
Először ugye az apja nem hódolt be Robertnek, ezért minden fiát megölték csak Theont nem, akit Ned magához vett, jól bánt vele, de éreztette vele,h nem családtag. Aztán Robb nagy jelentőségű feladatot bízott rá, de ő inkább az apja nem létező trónát akarta, és becsvágyból elfoglalta Derest. Aztán ott lefejezte a vadászt (a sorozatban Rodrickot),h megmutassa ki a kemény. Majd Ramsaynek sikerült őt becsapni, aminek következményeként felgyújtották Derest, ami Theon otthona volt, lemészárolták a lakóit, a túlélőket meg megnyúzták. Aztán Theon a kínzások ellenére is próbált önmaga maradni, de idővel megtört és Ramsay hűséges jószága lett, aki csak túlakarja élni a dolgokat bántás nélkül, és ezért képes a halálba küldeni a saját népét is.
Sztem egyfajta stockholm-szindróma alakult ki nála, mert annak ellenére,hogy Ramsay miket tett vele SPOILER mikor Stannis fogságában volt, akkor sem mondott el semmit se Ramsayről, egyrészt mert attól tartott,h az északiak úgyis legyőzik Stannist (területi előnyök, plusz tudott a Karstarkok Stannis ellen irányuló hátbatámadásától), másrészt meg sztem úgy érzi,h közel áll Ramsayhez és nem akarja elárulni.
Theon kb. megjárta a mennyet és poklot a történetben.
Mikor volt Stannis fogságában?
Spoiler
Ugy rémlik, hogy mikor megszöknek, akkor azzal végzödik utolsó könyvben a szála, hogy csak találkoznak Stannis csapataival.
#2: [link]
#3: A múltkor, valahol találkoztam Victarion fejezetével is - pontosabban, annak egy fordításával, de nem tudom mennyire hiteles.
Theon, Victarion és Arianne fejezetei, magyarul: [link]
Scribden van fent, szóval csak így tudom linkelni! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!