A Harry Potter és a Főnix Rendjében ugye a Harry elkezdte látni a thesztrálokat és én úgy hallottam hogy azért kezdte látni őket mert látta a Cedricet meghalni, de amikor még kicsi volt akkor nem látta meghalni az anyját?

válasza:

válasza:

válasza:

válasza:Forrás Harry Potter Wikia:
"They are very rare, and are considered dangerous by the Ministry of Magic. Thestrals are, undeservedly, known as omens of misfortune and aggression by many wizards because they are visible only to those who have witnessed death (and fully accepted the concept) or due to their somewhat grim, gaunt and ghostly appearance."
Tehát eszerint azok láthatják őket, akik láttak meghalni másokat ÉS! fel is fogták azt!

válasza:Kapcsolódó kérdések:
Egy időben jártak a Roxfortba?
Korábban valaki feltett egy hasonló kérdést, akkor azt válaszoltam, hogy elég valakit lefegyverezni, ahhoz, hogy elnyerjék a pálcáját, de most elbizonytalanodtam. A hetedik rész végén Harry az kérdezi Dumbledore festményétől, hogy ha természetel halállal hal meg, akkor...
Azt még vágom, hogy ha nem mondják ki a varázsigét, attól még létrejön a bűbáj. De varázspálcájuk nélkül?! Pl Mógus az első könyvben csak csettintett és kötelek tekeredtek Harryre... Ez hogy? És ha már itt tartunk, ha egy mugli nekitámaszkodik a 9 és háromnegyedik...
maximum 85 szavas lehet
nah szal amikor a labirintusba vannak a 3. próbán akkor Viktor Krum miért követi Harry-t? És miért akarja elintézni később? Csak Cedric rányom egy capitlatus-t. Lehet hogy lényegtelen de érdekelne :))
Az lenne a kérdésem ,hogy miben külömbözik a könyv a filmtől. Mi más benne? Valamint nektek melyik tetszett jobban és miért? A válaszokat előre köszönöm!
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!