Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Harry Potter: Mi számít...

Harry Potter: Mi számít lefegyverzésnek?

Figyelt kérdés
Korábban valaki feltett egy hasonló kérdést, akkor azt válaszoltam, hogy elég valakit lefegyverezni, ahhoz, hogy elnyerjék a pálcáját, de most elbizonytalanodtam. A hetedik rész végén Harry az kérdezi Dumbledore festményétől, hogy ha természetel halállal hal meg, akkor elveszti-e az erelyét a pálca, erre Dumbledore bólogat. Korábban Harry lefegyverezte Dracót, ráadásul úgy, hogy nem is a bodzapálcát vette el tőle, mégis az övé lett ezután. Azelőtt pedig Draco is lefegyverzéssel jutott hozzá Dumbledore pálcájához. Különben is a könyvekben kb. öt percenként lefegyvereznek valakit, mégse vesztik el a pálcájukat. Ez baki?

2012. ápr. 22. 22:24
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:

A lefegyverzés az, amikor legyőzöd egy párbajban az ellenfeled (nem kell meghalnia feltétlenül). Igen, sokszor lefegyverezik egymást, de mivel azokban az esetekben nem a bodzapálca volt a képben minek kéne elvenni a másikét, ha van sajátod?

Harry lefegyverezte Dracót és ezt a Draco pálcája "megérezte." Mert, hogy akkor már övé volt a bodzapálca.

Ha Harry természetes halállal hal meg, akkor a bodzapálcának vége, hiszen senki nem szerezte meg tőle, így nem is tud kihez átpártolni a pálca.

Remélem érthetően írtam. xD

2012. ápr. 23. 10:25
 2/14 A kérdező kommentje:
De akkor Harryt se kell megölni ahhoz, hogy elvegyék a pálcáját. Elég, ha lefegyverzik és akkor mégsem veszti el az erejét.
2012. ápr. 23. 11:58
 3/14 anonim ***** válasza:
Igen, de nyilván úgy értette, hogy nem fog már többet csatázni. Meg a legtöbben azt hiszik, hogy meg kell ölni a másikat a pálcáért.
2012. ápr. 23. 12:45
 4/14 A kérdező kommentje:
Ha auror akar lenni, akkor nyilván fog még csatázni.
2012. ápr. 23. 14:44
 5/14 anonim ***** válasza:

De ne legyél már ilyen szőrszálhasogató. :D

A pálcamágia igen bonyolult, ezt a könyvben is leírták.

Meg Voldemort eltűnt a színről, ez egy happy and, nem lesz több gonosz varázsló akik ellen küzdeniük kéne. :D

2012. ápr. 23. 15:18
 6/14 anonim ***** válasza:
Ja, meg csak Voldi miatt akart auoror lenni. Most, hogy ennyi szenvedés árán legyőzte, nem hiszem, hogy továbbra is sötét varázslókkal akar csatázgatni.
2012. ápr. 23. 15:31
 7/14 anonim ***** válasza:
pedig elméletben az auror iroda feje lett ( [link]
2012. ápr. 23. 17:17
 8/14 A kérdező kommentje:
Igen az lett, bár érdekes, hogy nem ment vissza roxfortba letenni a ravaszokat. Nem tudom, hogy lett akkor auror.
2012. ápr. 23. 17:29
 9/14 anonim ***** válasza:
Fog még harcolni, de nem a bodzapálcával. Az nem kell neki, csak megjavította a saját főnixes pálcáját és szépen visszatette a sírba.
2012. ápr. 23. 20:31
 10/14 A kérdező kommentje:
Az mindegy, hogy melyik pálcával fog harcolni. Draco Kezében sem a bodzapálca volt, mikor Harry lefegyverezte.
2012. ápr. 23. 20:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Hol tudnám beszerezni Lance Armstrong és Sally Jenkins: Minden másodperc számít című könyvét?

Már mindenütt kerestem, de sajnos sehol sem rendelhető. Köszönöm a segítséget!

Forgatókönyv író program? Nem számít "csalásnak"?

Forgatókönyv író program. Még nem próbáltam, nem is nagyon ismerem de azt tudom hogy magától kombinálja össze a szereplőket stb. Nem csalás ez? Ha van egy fogatókönyv, és részeiben ezzel a progival készült te észrevennéd? Mi erről a véleményed, hogy már ezt is a gépek...

16 kötelező soknak számít?

10-es leszek, év végén a tanárunk összeírta a kötelezőket a jövő évre. 16 lett összesen, plusz még tizenvalahány ajánlott, amit ugyan nem kell elolvasni, de fogunk velük foglalkozni. Szerintem ennyi kötelező kicsit sok, főleg hogy tavaly csak hat vagy hét volt. Ti mit...

Mangának számít az olyan, ami manga, csak az olvasási stílusa a megszokott?

Tehát hogy nem jobbról balra, hanem balról jobbra minden.

Johanna Lindsey "A Malory család széria" könyvei sorozatnak számít, vagy egymástól függetlenek?

Úgy értem, sorban kell olvasnom vagy ilyesmi...vagy teljesen mindegy melyiket olvasom, mert nincs közük egymáshoz?

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!