A túlzott édességfogyasztás korrigálható gyaloglással?

válasza:Ja, csak egyetlen kocka csoki olyan 20 km-es INTENZÍV gyaloglás!
Számold ki, a kalóriából és az izmaid fogyasztásából.

válasza:Egy tábla Milka tejcsokoládé 90 gramm. A hivatalos oldalon szereplő tápértékek alapján egy tábla tejcsokiban van 485 kcal energia.
Egy átlagos testsúlyú embernél, normál tempójú gyaloglással – 240 kcal/óra – kb. 2 órát kellene gyalogolni – kb. 10 km-nyi távot megtenni –, hogy ennyi energiát elégess. Gyorsabb tempójú gyaloglásnál szintén kb. 10 km-t, csak úgy nyilván gyorsabban elégeted (elég mondjuk 1 óra 40 perc is). Tehát nem is annyira az intenzitás, hanem a távolság az, ami fix.
De fontos, hogy ez a hétköznapi életmódodon felüli gyaloglás legyen. Az, hogy elmész dolgozni, meg elmész a boltba, az „nem ér”. Illetve a csokoládé nem éppen kiegyensúlyozott módja az étkezésnek, mert magas a zsír és szénhidráttartalma, viszont vajmi kevés fehérjét tartalmaz.
> Ja, csak egyetlen kocka csoki olyan 20 km-es INTENZÍV gyaloglás!
Ez azért annyira erős túlzás, hogy nem is igaz. Egy tábla Milka – ha jól tudom – 6*4 „kockából” áll, ha megeszel egy sort (4 kockát), még az is ledolgozható 20 percnyi, vagy ha úgy jobban tetszik 1,6 km extra gyaloglással.
Kapcsolódó kérdések:
Nagyobb mennyisegu edessegfogyasztas utan nem sokkal, mar erzem a vesemnel a fajdalmat, lehet a vese nem tudja feldolgozni? Vagy ez hulyeseg?
Azért kérdezem, mert több helyen is olvasni, hogy nem jó az emésztésnek, ha egyszerre mindenfélét összeeszünk. Ti hogy látjátok ezt? Akik esetleg kipróbálták az ételek szétválasztását, tapasztaltak pozitív változásokat? Értelemszerüen mindenkit felpontozok! :)
Amióta "beléptem a kamaszkorba", nagyon megszerettem az édességet. Reggelim rendszerint 200g tejberizs, chocapic tejjel vagy ilyesmi. De ha hétvége van, akkor több süti, vagy csoki, tehát nagyon ráálltam az édességfogyasztásra. Az emésztőrendszerem eddig se működött...
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!