Lehetséges olyan ember aki elérheti a 250-300 IQ szintet?
Valószínűleg őrá gondolsz:
Én is mindkét kezemmel ugyanúgy tudok írni (rajzolni meg pontosan egyformán nem tudok egyikkel sem. :P), de nincs kiemelkedő IQ-m.
Szerintem a kéz- és lábügyesség egyáltalán nem függ össze az intelligenciaszinttel.
Az több, mint tíz szórásra van az átlagtól, más szóval az IQ definíciója szerint minden 10^24 (milliárdszor milliárdszor millió) emberből egynek lehet ekkora IQ-ja.
Tehát ha mondjuk 500 billióan élnének a Földön (minden négyzetméterre egy ember, óceánokra is) akkor kétmilliárd generáció alatt valószínűleg születne egy :)
Szerintem se függ össze, igaz, nekem papír szerint is csak 155 fölötti IQ-m van s nem hiszem, hogy sokkal. Nos, én extrém jobbkezes vagyok, iszonyúan ügyetlen a balom, gyenge, lassú... Zongoráztam, ez okozott is gondot egyes daraboknál... Ha cipelnem kell valamit, 95%-ban a jobbal kell, kifáradtan is erősebb, mint a másik. Ésatöbbi.
S van, aki intelligens, de rajzolni egyik kezével se tud :P
Szerintem ez 2 különböző dolog.
"Tehát ha mondjuk 500 billióan élnének a Földön (minden négyzetméterre egy ember, óceánokra is) akkor kétmilliárd generáció alatt valószínűleg születne egy :)"
Az is lehet, hogy már meg is született mondjuk a középkorban egy afrikai törzsbe és semmit sem tudunk róla. Az is kell ugye, hogy felismerjék a képességét. Mert ha pl szolga gyerekeként vagy zsellérként született volna a középkorban semmit sem ért volna az I.Q-ja
"amellett, hogy csodagyerekként született, ő a legokosabb ember, aki valaha élt a Földön
"anatómiai értekezést írt, amelynek következménye az lett, hogy nyolc évesen már a Harvard Egyetemen tartott előadást a négydimenziós testről. Nem hiába nevezték el csodagyereknek, hiszen olyan dolgokat ért el nyolc éves koráig, amit mások egy élet alatt sem képesek véghezvinni.
"Úgy állapították meg, hogy IQ-ja 250-300 között van, ami az egyik legmagasabb mért intelligenciahányados volt a világon.
"Tizenéves korában - ami gyakran vízválasztó a csodagyerekek esetében - irányt váltott, felhagyott a szellemi tevékenységekkel, eltűnt a nyilvánosság szeme elől és sokkal inkább a nyugalom vizére evezett: villamosjegygyűjtő lett.
Harwardon előadást tartott 8 évesen -> felnöttként villamosjegygyűjtő lett
9: Tudományok rovatban vagyunk, ne a femcafe-ról linkeljünk cikkeket. Tele van hülyeségekkel. Azt írja:
"Úgy állapították meg, hogy IQ-ja 250-300 között van, ami az egyik legmagasabb mért intelligenciahányados volt a világon. "
A valóságban ezt egyedül a testvére terjesztette, az úriember halála után.
Meg sorolhatnám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!