Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Egy totális atomháborúban...

Egy totális atomháborúban tényleg kihalna az összes ember?

Figyelt kérdés
Ha elbújnánk egy önnfentartó bunkerba túl lehetne élni nem? Mennyi idő múlva érne véget sugár szennyezettség?

2018. ápr. 29. 20:08
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
63%

Csak a nagyobb városok semmisülnének meg.

Szerintem sokan életbenmaradnának.

A legerősebbek túlélnék, az biztos.


Ahogy Csernobilban is, virágzik a természet és az állatok is.


Az élet mindig utat tör...

2018. ápr. 29. 20:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/23 anonim ***** válasza:
78%
Ha bunkerban, lokalizálva egymástól távol életben is maradna néhány embercsoport, azoknak az unokáik már ősember módjára élnének tovább. A tudásunk, köztük az írás/olvasás, nem velünk született. Nem az emberiség pusztulna el maradéktalanul, csak az, amit eddig elértünk. És az amit eddig elértünk, illetve folytatólagosan elérhetnénk, segíthetne életben maradni egy kiterjedtebb természeti katasztrófa után. Így közvetve mondhatjuk, hogy igen, teljesen kihalna az emberiség, mivel nem biztos, hogy lesz idő még egyszer megközelíteni olyan fejlettségi szintet, ami által valamelyest fenntarthatóak az életkörülményeink.A föld sem forog örökké, és mire a medveállatkából intelligens lényt farag az evolúció, addigra már valószínűleg teljesen mindegy.
2018. ápr. 29. 20:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/23 anonim ***** válasza:
35%

#1.

Ma már nem csak 50 megatonnás bombák léteznek, és nem csak 1-2. Több százezer. Amint a legelső célba ér, azonnal elindul mindegyik.

2018. ápr. 29. 20:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/23 anonim ***** válasza:
85%

Jelenleg nincs olyan magas szinten a tudomány, hogy az egész bolygót kiírtsuk.

Egy háborúban az első célpontok a nagyvárosok, közlekedési csomópontok, gyárak, stb. Szóval azok a helyek, amikkel megbéníthatsz egy országot, ha kiesnek.Vegyük Amerikát...mi értelme volna egy vidéki kisvárost lebombázni? Esetleg mi értelme volna egy szinte lakatlan több 100000 m2-es farmokat lebombázni?


Fegyver pazarlás...


Szóval minden bizonnyal lennének túlélők.


Azonban, ahogy az egyik válaszoló is írta.. nagyon visszavetné a fejlődésünket.

2018. ápr. 29. 21:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/23 anonim ***** válasza:
65%
A technikai civilizációnak annyi lenne. És nem is lehetne újra ezt a szintet elérni, hiszen már nem állnak rendelkezésre azok a nyersanyag- és energiaforrások, melyek az ipari forradalom idején lehetővé tették annak létrejöttét. Egyszerűen a technika olyan szintet ért el (miközben az erőforrásokat módszeresen feléltük), hogy nem lehetne az egész folyamatot újrakezdeni néhány száz év múlva, még akkor sem, ha lennének túlélők és a tudás egy része meg is maradna.
2018. ápr. 29. 21:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/23 anonim ***** válasza:
0%
iagzabol 2. ww ben hatalmas bombak voltak azota 70ev eltelt, és 1900ban még csak par tiz méternyi teruletet tudtak rombantani 40 év és pár kilométernyit..-azota 70 év.. 1 nagyobb bomba és..
2018. ápr. 29. 21:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/23 anonim ***** válasza:
0%

Egyrészt mit értünk totális atomháború alatt?

Ha minden nagy városra atomot dobnának akkor is megmaradnának kisebb falvak főleg a hegyek között amik azért felfognák a robbanás lökéshullámát, viszont a sugárzás oda is elérne ami lassan kivégezné az emberi fajt, úgy 10-20 év alatt. Meg ugye oké hogy Csernobilban már virágzik a természet és minden jó, de rengeteg dokumentum filmet megnéztem ezzel kapcsolatban, illetve olvastam is erről mert érdekelt a téma, és oké hogy az állatok ott élnek, meg elvannak de igen csak mutálódtak és elváltozott a fejlődésük, és ugye a húsuk fogyasztásával csak sugárfertőzést kapnának amit a gyengébb szervezetű ember nem fog kibírni hosszútávon. Tehát ha lenne egy akkora bombázás ami sok várost lenullázna, és a kis falvak megmaradnának, akkor is csak pár évig tudnának működni középkori módszerrel, mert ugye az áramellátás világszinten megszűnne, maximum napelemekkel, meg megmaradt szél erőművekkel lehetne minimális áramot termelni ami a mai világba semmire nem elég szinte, tehát az a technika ami ma van az teljesen megszűnne, használhatatlanná válna minden, de ha fenn is akarnák tartani akkor sem mennem hosszútávon. Az autók is el lennének dobálva mert nem lenne hoz semmi üzemanyag és az egyéb robbanómotoros munkagépek is ugyanerre a sorsra jutnának. Az elektromos autók meg nagyon gyerekcipőben járnak, és megfizethetetlen, meg azokhoz sem lenne se alkatrész után gyártás, se másik akkumulátor, mert ugye azok sem bírják örökké így idővel azok is mennének rohadni a roncstelepre. Na meg persze a sor rom, meg egyéb eldobált hulladék annyira beszennyezné a földet hogy a talajvíz is teljesen elszennyeződne idővel mindenhol és a fogyasztásától csak szintén lebetegedne mindenki, nem lenne gyógyszer ellátmány, idővel a meglévő gyógyszerek elfogynának, vagy az emberek egymást ölnék meg érte. Tehát így szinte minden megszűnne hosszú évek alatt. Még ha lenne egy modern bunker ami teljesen önfenntartó, viezt annak is nyernie kell valamiből, elektromos áramot szintén nem facsar ki a levegőből, se semmiből, így az is megszűnne egy idő után, mert nem lenne miből előállítani. Ugye most Csernobilra visszatérve több száz évig még nem lesz lakhatásra alkalmas a lezárt zóna, és ennyi ideig bunkerbe nem marad fenn az emberi faj. Maximum néhány évig.

2018. ápr. 29. 21:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/23 anonim ***** válasza:
Olvasd el Robert Merle : Malevil c. könyvét. Egy atomtámadás túlélőíről szól, akik egy hegybe vájt pincében élték át az atomtámadást.
2018. ápr. 29. 21:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/23 anonim ***** válasza:
0%

Youtube->tsar

Ebből ma meglehetősen sok van, és sokkalta nagyobb.

Csak 2000 darabot számolj, ami célba ér. A többi 98ezer már lényegtelen.

2018. ápr. 29. 22:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/23 anonim ***** válasza:
55%

Tsar bomba hatásköre is egy nagyváros.


Egy totális atomháborúban, nagyrészt USA, oroszok, Kína, EU, Közel-Kelet, talán India venne részt... számtalan millió km^2, maradna érintetlenül, mert nem lenne értelme taktikailag bombát dobni oda senkinek.


Ne feledjük, az atombomba radioaktív hatása nem összevethető Csernobillal, ahol egy erőmű robbant fel, és a grafittűz égett és brutális mennyiségű szennyézés került a levegőbe.


Nézzétek meg, idáig hány ezer atomot dobtak már le kísérletileg, ahogy a Tsart is... A Föld jóval többet bír egy totális atomháborúnál a nagyhatalmak között.


Ha a 8 milliárd emberből csak 100e marad a hegyekben, lakatlan terüketeken, már megmarad a civilizáció... de ehhez értelmetlenül, céltalanul kéne alkalmazni a taktikai atomfegyvereket.

2018. ápr. 29. 22:16
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2023, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!