Létezett vagy létezik olyan természettudós, aki hitt/hisz Istenben?

válasza:Charles Darwin, és Isaac Newton is istenhívő volt. Gregor Mendel, Jedlik Ányos, Nikolausz Kopernikusz szerzetesek , kanonok voltak.
Kapásból ennyi, de a lista jóval hosszabb.

válasza:

válasza:Darwin csak fiatal korában volt hívő, idős korában szembefordult a kereszténységgel.
Világosban leírta, hogy nem hisz sem a Bibliában, sem Jézus Krisztusban, mint Isten fiában:
Korábban magára az agnosztikus kifejezést használta. De úgy öreg korára nem kizárt, hogy teljesen ateista lett.

válasza:Régen csak a formálisan istenhívő emberek csinálhattak akadémiai karriert, tehát a feltett kérdésnek nem sok értelme van ilyen értelemben. Soha, semmilyen, a korának szintjén művelt ember nem hihetett komolyan istenben - pontosan úgy ahogyan ma sem.
Régen aki az egyház hivatalos álláspontjával szembe ment, azt előbb-utóbb társadalmilag megsemmisítették - és ez a folyamat még ma is tart!

válasza:Kapcsolódó kérdések:
Tehát vallják a survival of the fittest elméletet még emberekre vonatkozólag is és a gének akaratának megszállottai, amolyan materialista vallásúak?
Egyszerűen semmi affinitásom nincs az absztrakt megfogalmazások elképzeléséhez, hogy most mi mivel mit művel és ez nagy nehézségeket okoz. Még ha modellezve van az is bonyolult, mert egy kis mikroszkopikus ábra vagy annak stilizált formáival se vagyok beljebb, egyszerűen túl "távolinak" tűnnek.
Már sokszor tapasztaltam, hogy egyszerű dolgokat csak nagyon bonyolultan hajlandók elmondani. Most például Gödel nemteljességi tételéről világosodtam meg. Eddig nem értettem, de most, hogy már értem, úgy gondolom egy középiskolásnak is simán el lehetne érthetően mondani.
Például biológia. Vajon volt olyan, aki későn kezdett vele, mégis hatalmasat alkotott a területén belül? Biztosan volt olyan is, aki már kisgyermekként is belemerült ezekbe.
Miért döntöttetek úgy, hogy tudománnyal szeretnétek foglalkozni?
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!