Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » A tehetség és az intelligencia...

A tehetség és az intelligencia öröklődése a szakdolgozatom címe, tudnátok segíteni?

Figyelt kérdés

Bármilyen anyagok, munkák, dolgozatok jól jönnek. Érintenem kell a következő címeket: A tehetség fogalma(történelmi áttekintés is), az intelligencia fogalma, ezek genetikai háttere, mennyiségi jellegek öröklődése, a külső környezet hatása a mennyiségi jellegek kialakulására.

Adatgyűjtés céljából írok ide, ne hurrogjatok le, hogy lusta vagyok olvasni.:) Előre is köszönöm.

2013. ápr. 1. 16:53
 1/4 anonim ***** válasza:

Pedig nem ártana olvasnod, azt ne várd, hogy más irja meg helyetted.

írd le az iq-t, elv. idegrendszeres irásoknál vannak rá def.ek, genetikánál a fenotipus kialakulását, esetleg hozhatsz példákat tehetség öröklődésére, családfákat pl.

2013. ápr. 1. 17:20
 2/4 anonim ***** válasza:
Élő példának jelentkeznék^^
2013. ápr. 1. 17:42
 3/4 A kérdező kommentje:
*nem kértem, hogy csináljátok meg helyettem, azért írtam, hogy ne hurrogjatok, mert rengeteget olvastam, és el vagyok bennük veszve.:) köszönöm az eddigi infókat.:)
2013. ápr. 2. 22:51
 4/4 anonim ***** válasza:
Czeizel több munkájában találsz segítséget.
2013. ápr. 3. 21:01

Kapcsolódó kérdések:

Létezhettek nagyon intelligens dinoszauruszok?

Olyan intelligensre gondolok, mint pl egy csimpánz, vagy egy delfin. Valahol olvastam, hogy a troodon nagyon okos volt, és létezhettek nála is okosabbak, amiknek a csontjai eddig nem kerültek elő, mert nagyon kevés élőlényből lesz ősmaradvány, és még rengeteg faj vár felfedezésre.

Szerintetek valaha lehetett a Földön egy előző intelligens faj az ember előtt?

Egy elmélet szerint élhetett egy olyan dinoszaurusz faj, ami egy ősember szintjét érte el értelmileg, de az is kiveszett a meteor becspodásakor. Talán valamiféle primitív civilizációt is kiépített, csak 65 millió év alatt nem maradt belőle semmi. link:

Mi lehet az oka az átlagon felüli intelligenciának, kiváló memóriának és más egyéb dolgoknak (részletezésben)?

Kicsit úgy hangzik, mintha egy szuperember képességeiről lenne szó, de a kérdés teljesen komoly, tehát komoly válaszokat is kérek. - átlagon felüli intelligencia - kiváló memória - jó logikai képességek - érzékeny hallás, látás - EM hullámokra való...

Az intelligencia és a péniszméret között fordított arányosság van?

Nem egyes személyekre értem, hanem inkább az egyes népeknél tapasztalható átlagos IQ-ra és az átlagos péniszméretre.

Az ösztön és az intelligencia között van kapcsolat?

Mi a hasonlóság és a különbség? Ezek örökölhetőek? Egy ösztön mutálódhat?

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!