A tehetség és az intelligencia öröklődése a szakdolgozatom címe, tudnátok segíteni?
Bármilyen anyagok, munkák, dolgozatok jól jönnek. Érintenem kell a következő címeket: A tehetség fogalma(történelmi áttekintés is), az intelligencia fogalma, ezek genetikai háttere, mennyiségi jellegek öröklődése, a külső környezet hatása a mennyiségi jellegek kialakulására.
Adatgyűjtés céljából írok ide, ne hurrogjatok le, hogy lusta vagyok olvasni.:) Előre is köszönöm.

válasza:Pedig nem ártana olvasnod, azt ne várd, hogy más irja meg helyetted.
írd le az iq-t, elv. idegrendszeres irásoknál vannak rá def.ek, genetikánál a fenotipus kialakulását, esetleg hozhatsz példákat tehetség öröklődésére, családfákat pl.

válasza:Kapcsolódó kérdések:
Olyan intelligensre gondolok, mint pl egy csimpánz, vagy egy delfin. Valahol olvastam, hogy a troodon nagyon okos volt, és létezhettek nála is okosabbak, amiknek a csontjai eddig nem kerültek elő, mert nagyon kevés élőlényből lesz ősmaradvány, és még rengeteg faj vár felfedezésre.
Egy elmélet szerint élhetett egy olyan dinoszaurusz faj, ami egy ősember szintjét érte el értelmileg, de az is kiveszett a meteor becspodásakor. Talán valamiféle primitív civilizációt is kiépített, csak 65 millió év alatt nem maradt belőle semmi. link:
valamiféle eloszlás fv.-t kéne használni, de hülye vagyok ehhez. help pls :D
Kicsit úgy hangzik, mintha egy szuperember képességeiről lenne szó, de a kérdés teljesen komoly, tehát komoly válaszokat is kérek. - átlagon felüli intelligencia - kiváló memória - jó logikai képességek - érzékeny hallás, látás - EM hullámokra való...
Nem egyes személyekre értem, hanem inkább az egyes népeknél tapasztalható átlagos IQ-ra és az átlagos péniszméretre.
Mi a hasonlóság és a különbség? Ezek örökölhetőek? Egy ösztön mutálódhat?
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!