Kezdőoldal » Ünnepek » Karácsony » Karácsonykor hogy lett Magyaro...

Karácsonykor hogy lett Magyarországon pulyka helyett káposzta a hagyományos étel és miért? Szerintetek ez nem "szagos" kicsit, egy ilyen szép ünnephez?

Figyelt kérdés

Én ezzel csak most szembesültem. Lehet azt mondani, hogy burokban nőttem fel, de se a családomban, se a baráti köreimben nem volt káposzta karácsonykor étel, még az iskolában is, ha főzték


( nem mintha én iskolában ettem volna, a szüleim, vagy ha ők nem voltak otthon, akkor a takarítőnő otthon mindig főzött valamit nekem, mégha ez nem is a hivatása, szeretett engem nagyon. RIP Valinéni. :( )


és éreztem a szagát, mindig a nagydolog szaga jutott eszembe és a WC és egy barátomnál sem volt ez divat. Mi halat és pulykát és mindenféle finomságot eszünk karácsonykor. Eléggé nyugat orientált környezetben nőttem fel, szüleim is doktori végzettséggel rendelkeznek, én pedig jövőre egyetemet kezdek.


A Kérdés:


Miért lett a pulyka helyett káposzta a karácsonyi étel, ami eleve a nyomor eledele és szerintetek nem büdös ? Már bocsánat hogy kiírom, de tegyük tisztába a dolgokat.


2019. nov. 21. 16:59
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Nálunk mindkettő van karácsonykor :)

Amúgy a kocsonya szagától előbb rosszul vagyok, mint a kápitól.

2019. nov. 23. 10:33
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!