Kezdőoldal » Utazás » Európa » Miért ilyen drága Svájcban a hús?

Miért ilyen drága Svájcban a hús?

Figyelt kérdés

Miért ilyen drága Svájcban a hús? Illetve a hal is ugyan ennyire drága. Az igaz hogy Svájcban minden marha drága de amit észrevettem hogy az éttermezés illetve a hús ( beleértve a halakat/tengeri kajákat is ) még szerintem a svájciaknak is drága.


Pld kb 1kg csirkemell 25-30CHF környékén van. De miért ? Miért kerül 7x annyiba mint Magyarországon ?



2020. febr. 4. 22:39
 1/10 anonim ***** válasza:
37%
Azért, mert a fizetés is 7x nagyobb.
2020. febr. 4. 23:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
79%
Magasabbak a fizetések ("termelőnél", feldolgozónál, szállítónál, boltban), a takarmány, áram, stb., stb. ára.
2020. febr. 4. 23:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Hust nem lehet behozni. Pl ha a boltban paprikat veszel az jo esellyel magyar lesz, de a hus az mindig svajci, es hat a svajci parasztok beret valakinek ki kell fizetni.
2020. febr. 5. 05:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
57%

Nézz utána, milyen szigorú szabályok vonatkoznak a húsiparra. Sokkal több mindennek kell megfelelnie, sokkal ellenőrzöttebb az egész folyamat. Illetve az állatok tartási körülményei sem olyanok, mint magyarországon.

A helyiek általában a svájci húst veszik meg, hiaba van ott mellette az ugyanolyan import német, szlovák vagy magyar hús. Es ha a svajci átlagfizetéshez viszonyítod a húst arányaiban, még mindig nem olyan drága, mint a magyar átlagfizuhoz viszonyítva a magyar hús otthon.

2020. febr. 5. 08:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
Mert rendkívül protekcionista az agrárkereskedelmi politikájuk. Magyarul hiába termel sokkal olcsóbban bármelyik szomszédjuk, akkor vámot pakolnak az importra, hogy nem éri meg az import húst venni. A fogyasztók meg úgy tűnik , ezt jól tűrik.
2020. febr. 5. 14:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:
0%
Mert annak a húsnak sűrű a leve.
2020. febr. 5. 18:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim válasza:
100%

Egyszerű. A Svájci paraszt 7x-es béren dolgozik, a húsfeldolgozó is 7x-esen, a pult mögött eladó is 7x-en.

Ha ugyan annyiért adnák mint nálunk akkor még a fele bérük se lenne meg.

Na meg Svájc védi a termelőit. Ha olcsóbb áru lenne megszűnne a termelésük, mikor meg igazán szükség lenne rá akkor meg sehol semmi a boltokba.

2020. febr. 5. 19:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat, igen ez így logikus és tiszta. A halat meg gondolom kénytelenek magasan áron tartani hogy ne váltsa ki a többi hús árát, mert ha jól tudom azt egyáltalán nem termelnek.
2020. febr. 5. 22:08
 9/10 A kérdező kommentje:
Mármint úgy értem hogy ne a hal fogyasztására legyenek erősen ösztönözve az emberek
2020. febr. 5. 22:09
 10/10 anonim ***** válasza:

Én Ausztriában élek és arányaiban (a fizetésekhez mérten) itt is drágább a hús, mint Magyarországon, cserébe szerintem jobb minőségű is.

Én otthon sokszor rosszul voltam a sárgás színű, érdekes szagú csirkemelltől, ilyet Ausztriában még nem láttam.

Valóban az a magyarázat a drágaságra, hogy itt a termelők is sokkal jobban élnek, ergó az ő bérüket is elő kell teremteni, leginkább a termékek árából. Cserébe viszont - ahogy említettem - a minőség is sokkal magasabb, mint Magyarországon.

Gyanítom, hogy Svájcban is ugyanez a helyzet.

2020. febr. 6. 13:56
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!