Miért ilyen hihetelenül drága a horvát hotelek?
Figyelt kérdés
Régen 2000-2005 között évente jártunk a horvát tengerpartra apartmanokba, kempingekbe. Elég olcsóvolt, habár akkor nem engedhettük meg a hoteleket. Aztán kikültöztem németországba, és évekig trópusi órszágokba jártunk 4-5 csillagos hoptelekbe, itt európában is 4-5 csillagos hotelekbe szálltunk meg. Most gondoltam megnézem a horvátokat és mikor Mo-ra utazunk leutazunk a gyönyörü horvát tengerpartra is. Teljesen ledöbentem, mert egy normál 4 csillagos hotelbe 10 napra reggelivel(repülöút nélkül) annyi lenne mint görögbe, törökbe egy szuper 4 csillagos szállodába repcsivel,allinclusive, ezer csúzda, gyerekeknek minden játék stb... A horvátnak meg ha van is egy apró medencéje akkor sincs csúzda vagy más atrakció, se repjegy, és csak reggeli. Hihetetlen drága. Vannak olcsobb hotelek is de azokról a nagy utazási oldalak, ahol az emberek pontozzák, mindenhol igen rosszakar írnak, egy koszfészekbe meg nem akarok kiadni egy fillért sem.2014. máj. 16. 06:52
1/7 anonim válasza:
Ilyen a piac. Ha ennyiért is mennek oda emberek, akkor miért kérnének kevesebbet?
2/7 anonim válasza:
Elmeséled nekünk hol keresel hotel árakat?
3/7 anonim válasza:
szerintem nem drágább, mint egy hasonló spanyol és/vagy görög hotel. a másik meg hogy a horvátoknál nem divat ez a nagy csúszda izé, meg az óriási beltéri medence, lévén ott a tenger. aki beltéri medencére vágyik, menjen Zalakarosba.
4/7 anonim válasza:
kereslet-kínálat.
10 éve fele ennyibe sem kerültek a szobaárak mint idén.
Drágább lett mint Görögország, lassan már az olaszokat is lehagyja. Ami érthető, mivel 1000-szer szebb mint az olasz tengerpart.
5/7 anonim válasza:
Szerintem pont az olaszok miatt drágul Horvátország, hiszen már ők is észrevették, hogy a saját országuk lassan már számukra is megfizethetetlenné válik, míg Horvátország még mindig olcsóbb. Egyre több olasz választja nyaralásának helyszínéül és a horvátok meg vigyáznak arra, hogy azért jelentősen olcsóbb legyen a tengerpartjuk mint az olaszoké (persze azért elég sok különbség van az olasz és a horvát tengerpart között..pl horvátoknál úgy kell vadászni a homokos strandokra, míg olasz oldalon ez szinte természetes)
6/7 anonim válasza:
Szerintem is drágák a horvát hotelek és én sem értem miért. Val.szín azért meg megtehetik vagy úgy gondolják megtehetik. Mi még 2000 körül jártunk 2-3 helyen, de egyik sem volt túl emlékezetes, max. ezért mert drágák voltak, de a szolgáltatások nem voltak arányban az árakkal.
7/7 anonim válasza:
Jól írták följebb: kereslet és kínálat!
Ahogyan haladnak a dolgok, szerintem lesz ez még ennél is drágább.
Amúgy nem értem a problémát, mert ha szóba kerül valamelyik Gyík-os rovatban a pénz, akkor itt mindenki milliókat keres...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!