Szicíliában elegendő a TB kártya, hogy ellássanak?
Kisebb-nagyobb sérülések, mondjuk törés esetén.
Előre is köszönöm!
Ugy van ahogy az elso mondja.
Az EU kartya ingyenes, ennek alapjan az alapellatast megkapod, de csak annyit, amennyit ahelybelieknek is nyujt a TB. Nyugat-Europaban pedig az alapellatas sem ingyenes TB-vel! Erre kell a kiegeszito biztositas.
Franciaorszagban pl csak az alapellatas 70%-at fedezi a TB kartya, a tobbit magadnak kell fizetni. Ez az egyszeru orvosi vizit eseten 23 euro, szakorvosi viziteknel 36-nal kezdodik es hatar a csillagos eg. Ha pl. korhazi ellatasra, netan mutetre szorulsz, azt a TB csak nagyon kis mertekben fedezi, es tobb ezer euro szamla lehet utana (nekem terhesen 1 het korhaz, ugy hogy TB-m volt, kerult 8 000 euroba, tehat erdemes megfontolni a kiegeszito biztositas megkoteset...)
Ez egy pelda, de ugy tudom az Olasz rendszer is hasonloan mukodik.
Akik lepontoztak, azok milyen szuperkepessegeket tulajdonitanak az eu-s kartyanak? Nem rossz alapnak, de ha barmi kicsit is komolyabb tortenik, akkor nem nyujt elegendo segitseget, mert nem biztositas.
Jo utat kerdezo!:)
Hihi engem is lepontoztak :)
Azert megneznem a lepontozo arcat, amikor esetleg ilyen helyzetbe kerul es megkapja a szamlajat az EU-s TB kartyaval :)
Vegulis nem kellett messzire mennem mert mar lattam ilyen esetet egy egyszeru sibalesetnel. Ket serult, az egyiknek volt biztositasa, a masiknak csak EUs kartyaja. Az egyiknek semmit nem kellett fizetni mert mindent teritett a biztosito, a masiknak ott helyben egy egyszeru terdszalag-szakadas ellatasaert mintegy 150 eurot kellett legombolni a szallitasert es az orvosi ellatas raeso reszeert, mert azt persze az eu kartya nem fedezi...
Én senkit sem pontoztam le, mindenki hasznos választ adott véleményem szerint! :)
Köszönöm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!