Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Egészségügyi szolgáltatási...

Egészségügyi szolgáltatási járulék visszaigénylése hogyan?

Figyelt kérdés

Sziasztok

Jóváhagyták a kérelm amit beadtam mint munkanélküli, és kaptam levelet miszerint novembertől nincs eg.ügyi szolgáltatási járulék fizetési kötelezettségem. Én novemberben és decemberben is befizettem a havi ~9000 Ft-ot mert nem tudtam hogy így kell-e vagy sem. Kérdésem hogyan fogom visszakapni ezt a pénzt? Valahogy vissza kell igényelni? Van valamilyen nyomtatvány, vagy írjak e-mailt a NAVnak?

Köszönöm szépen

2024. jan. 9. 14:07
 1/1 anonim ***** válasza:

Van formanyomtatvány hozzá, amit ki kell töltened, és benyújtanod a NAV-hoz. Átvezetési és kiutalási kérelem a neve (ATVUT17 számú nyomtatvány). Csak azon igényelhető vissza. Ügyfélkapun keresztül is benyújtható. Ügyintézési idő 30 nap.

[link]

Annak azért nézz utána, hogy pontosan mekkora összeg mutatkozik az adófolyószámládon túlfizetésként, amit visszaigényelhetsz.

Ugyanis sokan belekeverednek abba, hogy az adott havi járulékot a következő hó 12-ig lehet pótlékmentesen megfizetni.

2024. jan. 9. 19:26

Kapcsolódó kérdések:

Visszakapja-e a befizetett TB járulékot az, aki külföldön van biztosítva, de Magyarországon egyénileg is befizette az előírt minimális összeget?

Külföldön érvényes jogviszony miatt visszamenőleg érvénytelenített TAJ számon igénybe vett eü. ellátás költségét követelik. Ennek kifizetése után vissza lehet igényelni az ebben az időszakban Mo-on befizetett TB-járulékot?

Duplán (két eu országban) fizetett betegbiztosítási időszak jóváírása?

Adott egy olyan eset, hogy 2012-tol biztositva(betegbiztosítás) vagyok mint kft ugyvezetoje magyarorszagon is es kulfoldon is fizettem még parhuzamosan a betegbiztositast 3 hónapig. Tehát adott 3 hónap amit elvileg a magyar TB jóváirhatna a számlámon, a külföldi...

17-es nyomtatványnak mennyi az átfutási ideje?

Kb 1 hete küldtem el a 17-es nyomtatványt ÁNYK-val. Szeretnék egy kisebb összeget visszakérni, ha már évek óta ott van az egyik számlán használatlanul. Kaptam értesítést, hogy megkapta a rendszerük a papírt, de azóta semmi nem történt. Mikorra várhatom, hogy megkapom a...

A 2014-es adóévben a gyermeknevelési támogatás (főállású anyaság) után levont 10%-os nyugdíjjárulék visszaigényelhető?

Természetesen a keret engedi. Ha időközben már megtörtént az adóbevallás, önellenőrzéssel megoldható? Milyen nyomtatványon?

Az APEH mennyi idő alatt küldi ki a TB járulék visszaigényléséhez a papírt? (nekem több mint 3hete nem küldik)

2010 februártól gyesen vagyok,és eddig fizettem magam után a TB-t,3 hete kijelentkeztem és azt mondták,hogy küldenek egy papírt amivel majd vissza kell mennem hozzájuk és azzal tudom visszaigényelni az összeget.Mennyi idő kell nekik,hogy kiküldjék??Tudja valaki?

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!