Ha adósságod lenne egy csomó bank felé, majd hirtelen sok pénzed lenne, megadnád neki, vagy azt mondanád, csaló banda mind s inkább ugyanazt a pénzt szegényeknek, banki károsultaknak vagy bármilyen rászorulónak adnád?
Figyelt kérdés
2019. aug. 31. 14:57
31/34 A kérdező kommentje:
a gond csak az hogy bemegyunk s közöljuk, tudunk fizetni, válasz pedig az hogy, hogy nem tárgyalunk, hanem kuldjuk a végrehajtot. Ha egyszer már megtörtént esélyes ujra. S ilyen bandának az ember már nem szivesen fizet, sőt mi több ha van esze el se mondja hogy több pénze lett.
2019. aug. 31. 22:19
32/34 anonim válasza:
Huhh, ilyenkor annyira örülök, hogy nem vagyok ennyire szerencsétlen.
33/34 robi1980 válasza:
Eleve logikai ellentmondás van magában a kérdésben is: Ha XY egy "csomó bank felé" tartozik, akkor miért nem fizetné ki a SAJÁT adósságát ahelyett, hogy másokét rendezze. Remélem érthető az ellentmondás. Tehát "csaló bandának" tartja a bankokat, ezért nem fizet, ehelyett mások tartozását fizeti ki, ugyanannak a csaló bandának. (Hozzávetőlegesen jegyzem meg: nyugodt lehet, az Ő adóssága is ki lesz fizetve, max. az ükunokája is fizetni fogja. Az adósság ugyanis öröklődik.)
Én nem kimondottan csaló bandának nevezném a bankokat, és nem is akarok általánosítani. Egy részük azonban mindenképpen aljas banda.
34/34 A kérdező kommentje:
"Remélem érthető az ellentmondás. Tehát "csaló bandának" tartja a bankokat, ezért nem fizet, ehelyett mások tartozását fizeti ki, ugyanannak a csaló bandának. " Nincs ellenmondás. Hanem pl. az adós gyereke kapná a segítséget, kapna egy, a tartozásnak megfelelő értékű házat. Adósság csak akkor öröklődik, ha nem mondunk le az örökségről. Szerintem senkinek se esik nehezére lemondani mínusz 10-20 millióról.
2019. szept. 19. 11:00
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!