Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Futároknak adtok borravalót?

Futároknak adtok borravalót?

Figyelt kérdés

Általában kis dolgokat automataba rendelek, de mostanában rendeltem sok nagyobb dolgot, pl építőanyag, sok idő volt mire bebékázta a srác a kért helyre, neki adtam egy ezrest, utána rendeltem bútorokat, azoknak is adtam egy ezrest, mert szépen behozták a teraszra,ami elég messze van, sőt múltkor a GLS-esnek is adtam egy ezrest mert várt rám majdnem 10 percet mert nem voltam otthon és becipelt szó nélkül 50 kg kutyakaját, az Auchan Online futárnak is szoktam adni egy 500-ast mert van hogy ott vár míg kipakolok, segít, stb

Ti adtok?

Kajafutárnak pl nem szoktam max minimálisat mert 2 mp míg odaadja, max ha van egy százasom odaadom.

Mennyit szedhetnek össze egy nap?

Mióta kártyás fizetes van gondolom lecsökkent.

2023. aug. 8. 11:42
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
75%
Mostanában adtam a futárnak pár száz forintot, mert felhozta a csomagot a 10.-re.
2023. aug. 8. 14:47
 12/31 anonim ***** válasza:
32%

@10

Te is a vendéglátásban dolgozol? S mégsem kapsz borravalót? Akkor tégy többet a vendégért!

2023. aug. 8. 15:48
 13/31 anonim ***** válasza:
48%
#12 hogy jön ide a vendéglátás? A GLS futár vendéglátásban dolgozik szerinted?
2023. aug. 8. 16:19
 14/31 anonim ***** válasza:
84%
Ha van valamilyen szolgáltatás amiért kellene fizetni a termékhez és a kiszállítási díjhoz képest +10(?)% felárat akkor legyen rajta a számlán és örömmel megfizetem ha valós és kértem is.
2023. aug. 8. 16:21
 15/31 anonim ***** válasza:
30%

@13

Hát baromi egyszerűen.

Magyarországon a vendéglátásban (sok)évszázados hagyomány a borravaló intézménye (10-15% az illendő, persze, ha elégedetlen voltál a kiszolgálással, akkor nem... viszont akkor legközelebb úgysem eszel ott, nem rendelsz onnan; ha mégis, akkor felköptél és aláálltál...).

Ha nem adsz, az olyan, mintha odaszarnál az étterem elé.

Értem, hogy történelemből és illemtanból megbuktál, de legalább ne dicsekedj vele!

2023. aug. 8. 16:48
 16/31 anonim ***** válasza:
85%

#15: te el vagy tevedve ember.

A borravaló akkor hár, ha elégedett volt a vendég.

Ha bszod rendsen kiszolgalni, vagy a szakács csak belehányt valami moslékot a tányerba, akkor nincs borravaló a vendéglátásban sem. Az nem alap..

2023. aug. 8. 16:52
 17/31 anonim ***** válasza:
25%

@16

Értem. Tehát, olvasni-értelmezni sem tudsz.

2023. aug. 8. 16:54
 18/31 anonim ***** válasza:
29%

Csóró ( = nem fussa min. 200 jattra az 5-10e meki vagy burger kinges, igazán minőségi kaja mellé) minek rendel házhoz???

Értelmesebbek min. 500-at adnak, de vannak, akik ezret. Ők azok, akik helyettetek is adnak. Azt azért tudnotok kell, hogy ők azok, akik leghamarabb kapják meg a rendelésüket... Te, aki nem adsz, csak sokadik vagy a kiszállítási sorban...

Akinek nem fussa, az szálljon ki a pizsiből, öltözzön fel rendesen, benzineljen vagy békávézzon el az étteremig, adja le a rendelését, várja meg amíg elkészül s vigye haza!

Esőben, hóban, szélben, mínusz 30 fokban, meg plusz 40-ben is!

Aki meg lusta erre, az díjazza, hogy a futár ezt mind megcsinálja HELYETTE! Veszélyezteti az életét az utakon, naponta megmássza húszegynéhányszor a negyediket, s mindezt minimálbérért, azért, hogy az itt lepontozgató, lusta patópáloknak hozzáadjon az életéhez egy órát, meg legalább egy ötszázasnyi (de inkább ezernyi) benzinpénzt...

Szánalmas...

2023. aug. 8. 17:21
 19/31 anonim ***** válasza:
77%
18-as valami csicska futár? :)
2023. aug. 8. 17:23
 20/31 anonim ***** válasza:
87%

#18: A futárnak ez a munkája. Az 1500Ft-os kiszállitási dijból tán neki is csurran valami.

A kukásoknak is minden reggel dugsz a zsebébe 500 Ft-ot? Szerintem ők sokkal keményebb munkát végeznek, sokkal veszélyesebb is.

2023. aug. 8. 17:24
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!