Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Tőzsde, mi olyan nehéz benne?

Tőzsde, mi olyan nehéz benne?

Figyelt kérdés

Nincs egy kicsit túlmisztifikálva ez a tőzsdézés? Ha olcsó megveszed,amikor drágább lesz eladod. Ha sokáig nem is éri el a vételi árat, előbb utóbb nyílván fel fog menni az árfolyam,csak türelem kell. Sztem ez a "tőzsde nem olyan egyszerű" szöveg csak arra van hogy eladják a tanfolyamokat.

Mindenféle képzettség nélkül egész jól megy. Jó nem is milliókat akarok keresni vele,de egy kis fizetés kiegészítés simán megvan mindig

2013. aug. 20. 10:42
 1/8 anonim ***** válasza:
85%
És honnan tudod, hogyha megveszel valamit akkor az feljebb megy? Lehet, hogy épp a béka segge alá fog menni a búza ára mert olyan esőzések vannak, hogy túlkínálat alakul ki a piacon.. Na látod ott a megoldás: nem milliókat, csak párezreket és ezt a pár ezret könnyen el is bukhatod.. Forex-el lehet kicsit kiszámítani, a kezdők általában úgy tolják hogy megnézik az átlagárfolyamot, és a tendenciát majd ha úgy gondolják elég alul van akkor vesznek és ha felmegy annyira,hogy megérje eladni eladja és örül a fejének hogy nyert 1500ft-ot.. Én az euro/forinttal voltam így, hogy tudtam hogy felmegy 300ra 272-es árfolyamon vettem 300ezer értékért, számoljátok ki hogy múlt pénteken mennyivel szálltam ki belőle mert inkább nem írom le :) Na és ezt képzeljétek el nem 300E-vel hanem mondjuk 10-20milliós tételbe. Az az igazi kasza.
2013. aug. 20. 10:53
 2/8 anonim ***** válasza:
84%

Elsőre nem tudom, hogy tényleg nem érted vagy csak provokálsz.

"Ha olcsó megveszed,amikor drágább lesz eladod."

És most olcsó vagy nem?

"nyílván fel fog menni az árfolyam,csak türelem kell"

Vagy nem.

A tőzsdén cégek részvényeit veszed, mellyel tulajdonrészt vásárolsz bennünk. A nyereségükből osztalékot fizetnek a tulajdonosnak. A részvények árfolyama nagyjából attól függ, hogy mekkora nyereségre számíthatsz belőle a jövőben (mennyi ideig kb mennyit lehet kivenni belőle).

A cégeknek van egy élettartama, a nyereség sincs garantálva és be is következhet olyan tényező, aminek folyamán a cég képtelen nyereséget (vagy az elvárt mértékét) megütni és ez kihatással van a részvény árfolyamra.

Egy olyan cégben te sem lennél tulajdonos, ami hosszú éveken át sem nyereséges - ennek részvényeit nyilván te is eladnád - mint a piac többi szereplője is, épp ezért csökkenne az áruk (nem pedig "nyílván" nőne, mint ahogy korábban említetted).

2013. aug. 20. 11:07
 3/8 Carragher_x ***** válasza:
52%
Az a nehéz benne, hogy nyilvánvalóan nem értesz hozzá. Nem tudsz egy részvény mögött álló céget fundamentálisan elemezni, nem értesz a technikai elemzésekhez sem, így pedig csupán szerencsejátékot játszol.
2013. aug. 20. 13:07
 4/8 anonim ***** válasza:
65%

Bocsánat, de lenne egy kérdésem.

A cégek a részvényeiknek hány %-át szokták kereskedelemre bocsátani?

Gondolom olyan nem fordulhat elő, hogy valaki 100%-os részvény tulajdonnal bírjon ezáltal megvásárolva egy komplett céget.

2013. aug. 20. 13:15
 5/8 Carragher_x ***** válasza:
52%
Miért ne fordulhatna elő?
2013. aug. 20. 13:23
 6/8 Flector 67 ***** válasza:

Ha eleget fizetsz, miért ne vehetnéd meg a céget?

Mellesleg, aki szerinte tőzsdézni könnyű, hát hajrá. Saját kárán tanul az ember.

2013. aug. 20. 15:16
 7/8 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező! Összegyűjtögettem a közelmúltból a gyakorikérdések.hu-n található tőzsdés kérdések közül azokat, amikre nagyon jó válaszol születtek. Szerintem érdemes elolvasnod az összes alábbi kérdést és a rájuk adott válaszokat. Ezek alapján jó néhány alap gondolatot és dolgot megtudhatsz.

www.gyakorikerdesek.hu/uzlet-es-penzugyek__karrier-fi..

www.gyakorikerdesek.hu/kozoktatas-tanfolyamok__tanula..

www.gyakorikerdesek.hu/uzlet-es-penzugyek__banki-ugye..

www.gyakorikerdesek.hu/uzlet-es-penzugyek__egyeb-kerd..

2013. aug. 20. 15:55
 8/8 anonim ***** válasza:
90%

Nem nehéz, bárki megtanulhatja az alapokat(így elkerülve az értelmetlen veszteséget)

De tanulni kell , és kész.

Egyáltalán nem csak tanfolyamokon .

Nyelvet is lehet tanulni tanfolyamok nélkül, ezt még inkább , de tanulás nélkül persze,hogy minden nehéz.

2013. aug. 20. 18:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!