Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Otthon levő kismama vagyok!...

Otthon levő kismama vagyok! Hogyan szállhatnék be a családi kasszába?

Figyelt kérdés

Úgy alakult az élet, hogy megszűnt a munkahelyem, majd rá két hétre kiderült, hogy babát várok. Ennélfogva főállású munkahelyet nem igazán tudok keresni, viszont felemészt a dolog, hogy tudnék én is pénzt keresni, de ehelyett itthon vagyok. Alkalmi munka után néztem, de mivel kisvárosról van szó, még a szórólapozás lehetősége sincs.

Hasonló helyzetben levő kismamák, mivel próbáltatok legalább egy kis összeget keresni? A férjem dolgozik, nem élünk rosszul, viszont nem tudok mit kezdeni magammal és a sok szabadidővel, ami hirtelen rendelkezésemre áll. Ahhoz voltam szokva, hogy az egyetlen vasárnapon kívül minden nap munkában voltam.

Aki volt hasonló helyzetben, adjon ötleteket! Jöhet bármiféle "handmade"-ötlet, a kézzel készített dolgokban nem vagyok rossz, csupán ötlettelen :)

2016. jún. 29. 09:16
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Esetleg tudsz varrni? Vallalhatnal varrast otthon. En nem tudok varrni, folyton bajba vagyok a legkisebb varrnivaloval is, es folyton varronot keresek. Nem is olyan konnyu talalni... De ez csak egy otlet.
2016. jún. 29. 09:29
 2/10 anonim ***** válasza:
13%

Akkor tehát CSED-et se kapsz, jól értem, hanem csak GYEST? Csak azért, mert CSED mellett nem lehet kereső tevékenységet folytatni, GYES mellett lehet.

Én sajnos nem ismerem ezeket a hand-made dolgokat, nagyon ügyetlen vagyok, de szoktak adatbázis kódolásra felvenni embereket, a kozigallas-t kellene nézned vagy a profession-ön is van ilyen menüpont. Ezek otthonról végezhető munkák, amik fizetnek. Internet kell hozzá és szabadidő, neked mindkettő van.

Mi is vettünk fel ilyen emberek, de én most CSED-en vagyok, szóval sajnos nem tudok segíteni. Én jelenleg ingyen dolgozom a projektünkben.:D

2016. jún. 29. 09:33
 3/10 anonim ***** válasza:
18%

GYES mellett a gyermek fél éves kora után lehet dolgozni.

A kézműves dolgokban látok fantáziát. Nagy bevételre ne számíts,de eladhatóak,én is csináltam,míg a kisfiammal otthon voltam. Heti 1x piacra járva értékesítettem a dolgaim. Weben is árulhatnád,bár sajnos,azt nem tudom,mennyibe kerül egy weboldal üzemeltetése.

Adószámot ki kell váltani (akkoruban 8e ft volt), és bizonylatadási kötelezettséggel jár. Évi 800e ft-ig adómentes.

2016. jún. 29. 09:56
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
3-as: az adószámot ingyenesen kiadják, nem kell érte fizetni, ellenben nincs adómentesség 800eft-ig.
2016. jún. 29. 10:13
 5/10 anonim ***** válasza:
54%

4: huh,akkor bocsánat. :-) segítő szándékkal írtam,de ezek szerint tévedtem. Ha tudsz,kérlek segíts,meddig nem adómentes?

Nekem is fontos lenne.

2016. jún. 29. 10:19
 6/10 anonim ***** válasza:
28%
Izé,meddig adómentes,akarom kérdezni...
2016. jún. 29. 10:20
 7/10 anonim ***** válasza:
54%

Nem írtad, hogy merre, milyen épületben laktok, de ha pl. van kertetek, akkor lehet megtermelni a zöldségeket, esetleg a környéken elmenni szedd magad akcióban gyümölcsért, amit befőzöl, lekvárt főzöl- ezeket szépen, gusztusosan felcímkézni stb. ezeket el lehet adni.

Nyilván panelben ez nem lesz megoldás, de pl. ott is lehet elmenni szedd magad gyümölcsért és befőzni.

Tudsz spórolni a háztartás költségein (ok, ez nem bevétel, de a kiadás csökkentése is hasznos lehet) ha főzöl és a férjed pl. nem kell, ho ételt rendeljen a munkahelyére, szendvicset csomagolsz, hogy ne a pékségben vagy a céges büfében vásároljon be 5* annyiért.

Esetleg ha van a környéken beteg vagy idős ember, főzhetsz 1-2 adaggal több ételt is és átviheted neki, ő pedig fizet érte.

Esetleg vigyázhatsz hasonló korú kisgyerekre a környéken feleannyiért, mint egy bébiszitter a tiéddel együtt talán nem olyan megterhelő.

2016. jún. 29. 10:34
 8/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm az ötleteket, sokat segítettetek!

Az egyik válaszolótól kérdezem: te mit kézimunkáztál? Én próbálkoznék a pachworkkal, de nincs varrógépem és abba most nem ruháznék be.

Panelben lakunk, de a befőzés ötlete azért még jól jön, ha nem is eladásra, - de legalább kihasználva hogy van időm - magunknak télire :) Volt bizony amire nem jutott idő tavaly.

2016. jún. 29. 10:41
 9/10 anonim ***** válasza:
50%
7: sajnos nem lehet eladni,egy rakás engedély kell:(
2016. jún. 29. 10:43
 10/10 anonim ***** válasza:

cirmoscica:

Elvileg, ha te új termékeket értékesítsz, akkor nincs adómentesség, az évi 600e-es határ csak a használt ingóságok értékesítésénél van, ezek a háztartásban feleslegessé vált dolgok. Itt kavarodnak össze a dolgok, sok mindent lehet összeolvasni, ki így, ki úgy értelmezi.

Ezt találtam, ami esetleg csökkentő tényező lehet, mint kiskapu:"Igazából adórendszerünk annyira bonyolult, hogy "egy egyszerű halandónak" aztán végképp értelmezhetetlen. Ami a 7-es adószámhoz kapcsolódik: Elszámolható éves szinten egy-egy magánszemélytől 600 e Ft-ig, a háztartásban felhalmozott termék, ingó adásvételi szerződéssel történő megvásárlása. Tehát , ha szabályszerű szerződést készítetek, hogy x-től megvásároljátok az alapanyagot a vevő , meg 7-es adószámos y, akkor az teljesen szabályszerű adásvételi ügylet. Az x személy éves szinten 600 e Ft-ig adómentes, az y pedig ezt kiadásként leírhatja, feltéve , ha adásvételi szerződés még tárgyévben létrejött, s a megfizetésről van nyilatkozat."

2016. jún. 29. 15:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!