Ilyenkor jogszerü lehet elállni a munkaszerződéstől?
Ha aláírok, de a tényleges kezdés csak fél év mulva kezdődik, viszont én nem hagyom abba ennek ellenére az álláskeresést és tegyük fel sikerül elhelyezkednem addig, akkor mondhatom azt, hogy bocsi, mégsem?
Szerintem ez azért nagyon hosszú idö és sokminden történhet, nem várható el, hogy addig munkanélküliként tengődjek.
Nem értek hozzá, sajnálom ha hülyeség, de biztos ez?
Törvényileg a minimum próbaidő 1 munkanap, amit még meg sem kezdett.
nem a kettes vagyok, de a próbaidő nem kötelező eleme a munkaszerződésnek, nincs kötelező minimum
A próbaidőt a felek a munkaszerződésben rögzíthetik, hossza 90 nap, aminél a felek a munkaszerződésben rövidebb vagy hosszabb időtartamban is megállapodhatnak. Ezek alapján:
-ha a munkaszerződés nem tartalmaz próbaidőt, akkor azt nem lehet alkalmazni
-ha a munkaszerződésben szerepel próbaidő, de nem állapodnak meg annak hosszáról, akkor a próbaidő harminc nap
-ha időtartamot is rögzítenek a szerződésben, akkor az 0-3 hónapig terjedhet.
Kérdező: szerződésben mi van? Erre a fél évre kapsz egyébként fizut?
Ugyan ebben a helyzetben vagyok hasonló időintervallummal, írok is melyik cég :D
Szóbeli ajánlatot kaptam az álomcégemtől, de az a csoport, ahova fölvettek, még az anyaországban van, nem Budapesten, tavasszal lesz csak valami belőle.
Én nyáron aláírtam egy másik céghez, ami nagyon jól mutat a CV-ben, de a fölső az állom helyem. Ha lesz konkrétum, fölmondok és átmegyek. Ha nem tetszik nekik a fölmondási időm, mert azonnal kellenék, akkor vagy várnak egy hónapot, vagy nyasgem nekik, mert ha én tudok várni fél évet, ők is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!